28 Haziran 2018 Perşembe

Şanghay Gezilecek Yerler

Bir zamanlar Bund bölgesi siyaset, finans, ticari ilişkiler ve kültürel merkez olma konusunda Batı emperyalizminin Şanghay’daki gücüydü. O yıllarda çeşitli ülkelerin konsoloslukları çoğunlukla buradaydı. Hatta Bund, Çin’in uluslararası finans merkezi üssüydü. İlave olarak, burası Batılı zengin tüccarların ileri toplanma noktasıydı.

Bund’daki bütün bu yapıların mimari stilleri Batı’nın mimari sezgilerini taşımasına rağmen ne bunlar aynı tasarımcının oluşumuydu ne de aynı dönemde inşa edilmişti. Sadece onların yapı stilleri koordineli binaların ana hatlarıyla işlenmesi ile birleştirilmişti. Bir mesafeden baktığınız zaman ya da aralarında yavaşça dolaşarak böyle olup olmadığını kuvvetli, güçlü, doğal, zarif hatta heybetli bir şekilde görmeniz mümkündür. Yani, Bund sembolik binalarıyla karakteristik “Evrensel Binalar Fuarı” halini aldı hem de insanlık tarihinin kültürel alanları arasına girdi.

Çin-Şanghay

 Nanjing Caddesi


 

İlk olarak Nanjing Caddesi, bir iş caddesi ve bilinen orijinal haliyle bir bahçe hattıdır. 19. Yüzyılın başlarında burada 4 önemli büyük mağaza vardı: “Yongan”, ”Xianshi, “Xinxin”, ve “Daxin” (şu anda kıyafet, yiyecek içecek ve büyük mağazalarıyla Şanghay’ın en büyük ticaret alanı haline geldi). Önceden burada zengin kesimin yaşaması ve iş adamlarının bütün ticaretlerinin ve meslek seçimlerinin burada yoğunlaşması, burayı yüzlerce kat değerli hale getirdi. 20. Yüzyılın sonlarında burası Şanghay’ın en başarılı ticaret caddesi oldu.

Bund’un doğusundan başlayıp, Jing’an Tapınağı ve Ya’an doğu caddesinin birleştiği yolun doğusunda bitiyor.  Nanjing Caddesi tam 26 yoldan geçerek kentsel merkezin ötesine geçiyor. Yolun toplam uzunluğu ise 5,5 kilometredir. Nanjing doğu caddesi 1865’te Nanjing Caddesi olarak adlandırıldı. Nanjing Caddesi geçmişte Jing’an Tapınağı Caddesi olarak da bilinirdi. Nanjing Caddesi, kurtuluştan önce emperyalistlerin elindeydi. Bu yüzden devrimci gelenekler bakımından zengindir. Kurtuluştan sonra “Çin Ticaretinin ilk caddesi” oldu. Şanghay’ın ilk büyük mağazası Shanghai Hua Lian Mağazası ve Shanghai New World alışveriş merkezi ile perakende satışın önemli noktası oldu. Nanjing Caddesi, geceleri muhteşem aydınlık veren çeşitli ışıkların okyanusu haline gelir.

Şimdi, Nanjing Caddesi dünyanın her yerinden gelen ziyaretçilerin rahatlığı için yürüyüş yolu olarak ayarlandı. Her bir yanında dünyaca ünlü mağazalar, küçük süs eşyalarını bulabileceğiniz yerler ile doludur.

Çin'in diğer şehirlerini incelemek için eniyiyerler.com sayfamızı inceleyin.

 Pudong Bölgesi


10 yıldan biraz daha fazla olmak üzere Huangpu Nehri’nin doğusunda çiftliklere ve pirinç tarlalarına ayrılmış bir bölgeydi.  Pudong Özel Ekonomi Bölgesi, eski Şanghay’dan daha büyük bir alanı kaplamaktadır. Burası Çin’in Wall Street’i olmak için tasarlandı. Pudong Şanghay’ın ekonomi ve iş merkezi aynı zamanda çok uluslu firmaların, uluslararası bankaların merkezleri de burada aktif haldedir.

Pudong, Puxi’ye 2 köprü ile bağlantılı haldedir. Bu köprüler: Yangpu ve Nanpu’dur. Bunlar dünyanın en uzun 2. ve 3. Köprüleridir. New Pudong Uluslararası Havalimanı 1999’da açılmıştır. Sekiz şeritli anayol ile desteklenmiş bir ulaşım ağına sahiptir. Çin sanayi teknolojisinin en büyük üssü, önemli bir liman ve ülkenin en büyük ticari ve finans merkezi olarak tüm dünyanın ilgisini çekmektedir.

Modern Şanghay’da ziyaretçilerin ilgisini çeken 3 önemli bölge vardır. Bunlar Huangpu Nehri ve People Square boyunca gezebilecek yerler, iş ve alışveriş merkezleri ve Yu Bahçesi’dir. Şehrin kültür merkezi, kamusal aktiviteleri, toplumsal faaliyetleri ve son olarak Eğlence ve Tatil Turizm bölgesi Sheshan Ormanı, Chongming Adası, Dingshan Gölü ve Shenshuigang alanlarıdır.

Oryantal Paris olarak bilinen Şanghay alışverişin cennetidir. Turistlerin vazgeçilmez yerlerinden biri de Nanjing Caddesi’dir. Huihuai Caddesi modern ve modanın kalbinin attığı yerken Sichuan North Caddesi, uygun fiyatlarda eşyaları bulabileceğiniz mekânlarla doludur.

Şanghay restoranları Çin’in en iyi restoranları arasındadır. Tıpkı Sichuan, Guangzhou, Yangzhou, Pekin gibi yerel yemekleri kolayca bulacağımız restoranlarla doludur. Günün her saati kolayca yemek yiyecek mekân bulabileceğiniz gibi kentte birçok ülkenin yerel lezzetlerini bulacağınız restoranlar da vardır.

Birçok ülkeden ziyaretçileri ağırlayan Çin’in, eğitim açısından da oldukça popülaritesi artmıştır. Şanghay’daki Fudan Üniversitesi, Shanghai Jiao Tong Üniversitesi, Tongji Üniversitesi Çin’deki en iyi üniversitelerden olup, dünyanın birçok ülkesinden değişim programları vardır. Çince’nin dünyada en çok konuşulan dil olması, ekonomisin güçlenmesi ve insanların Çin kültürünü yakından tanımak istemeleri ile insanlar, buraya gelip Çince eğitimini almaktadır. Şanghay eyaleti her sene birçok ülkeden lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs imkanı sağlamaktadır.

Umarız Şanghay Gezilecek Yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, Şanghay'a gitmeye kesin kararlıysanız Şanghay' da Küttür ve Ulaşım yazmızı da mutlaka okuyunuz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder