21 Haziran 2018 Perşembe

Galata Köprüsü

İstanbul ve Galata gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. İstanbul’da gezilecek ve görülecek en iyi tarihi yerlerden yeterince bahsettik. Eğer şehrin yerlilerinin neler yaptıklarını, nerelere takıldıklarını merak ediyorsanız ve onlarla kaynaşmak istiyorsanız, tavsiye ettiğimiz iki yer var. Birinci yer olan İstiklal Caddesi’ni önceki yazılarımızda anlattık. Onlarca değişik mağaza, kafe, restoran ve bar bulunduran, oldukça zengin bir geçmişe sahip olan ve hayatın yedi yirmi dört aktığı İstiklal, tabi ki akla ilk gelen yer. Bununla birlikte, gitmenizi tavsiye ettiğimiz diğer yer ise Galata Köprüsü.

galata-koprusu

Haliç’te bulunan Galata Köprüsünü birçok dergide ve internetteki sayfalarda görebilirsiniz. İki yanına dizilmiş yüzlerce balıkçı ile ünlü olan Galata, Haliç’te bulunan birkaç köprüden biri ve oldukça renkli bir tarihe sahip. Mark Twain’in ünlü kitabı Yurtdışındaki Masumlar’da da anlatılan Galata, Asya ve Avrupa olmak üzere iki farklı medeniyeti birbirine bağlayan bir köprü.

Galata’ya bayılacak olmanızın en büyük sebeplerinden biri, gerçekten de dünyanın en harika şehirlerinden birinde bulunduğunuzu size hatırlatması. İşlerine giden binlerce insanın koşuşturduğu köprüde, Türk insanının günlük yaşantısını gözlemleyebilirsiniz.

Galata’da fark edeceğiniz ilk şey, yukarıda da söylediğimiz gibi balıkçılar. Epey sıcakkanlı olan bu balıkçıları izleyerek bile günün tamamını geçirmeniz mümkün. Çoğu da epey sıcakkanlı ve sohbete açık insanlar.

Ayrıca darıdan balık ekmeğe kadar birçok yemeği ucuza bulabilirsiniz. Beş yıldızlı restoranları boş verin; sokaktaki satıcılarda da aynı lezzeti bulacağınızın garantisini veriyoruz. Eğer sokakta yemek istemezseniz, köprünün altındaki restoranları deneyebilirsiniz. Buralara gitmişken Boğaza karşı nargile keyfi de yapabilirsiniz.

Galata, aynı zamanda Galata Kulesi ve Mısır Çarşısı gibi önemli turistik yerlerin ve Üsküdar ile Ortaköy gibi merkezi yerlerin ortasında bulunuyor. Buralara giderken köprüyü sık sık kullanacaksınız. Bunu, cüzi fiyatlara vapur sefası sürerek de yapabilirsiniz.

Umarız Galata Köprüsü en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder