21 Haziran 2018 Perşembe

Antalya gezisi

Antalya gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz

Türkiye’nin en gözde turistik bölgesi olan Antalya, her ne kadar güneşi, kumsalı ve lüks otelleri ile bilinse de, aslında bunlardan çok daha fazlasını sunmakta. Doğa sporlarından tarihi gezilere birçok farklı şey yapabileceğiniz Antalya’da, sahilde pineklemek dışında ilginizi çekecek 5 aktiviteyi bu yazımızda sizler için yazdık.

antalya-geziAspendos Antik Kentini Gezisi

Antalya gezisi listesinin ilk sırasında Aspendos Antik Kentini bulunmakta.

Antalya’ya yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunan Aspendos, günübirlik bir gezinti için ideal bir yer. Geçmişi M.Ö. 1000 yılına kadar geriye giden Aspendos’ta görülecek en iyi yer, tabi ki ünlü açık hava tiyatrosu. M.Ö. 180 civarında inşa edilen 8000 kişi kapasiteli bu dev tiyatro, türünün günümüze kadar korunarak gelen en iyi örneği. En son sıraya kadar çıkıp tepeden canlı bir performans izlediğinizi hayal edin. Buraya kısa bir mesafede bulunan ve civarlardaki dağlardan şehre su taşımak için kullanılan su kanallarını da görebilirsiniz.

Kaleiçi Gezisi

Antalya gezisi listesinin ikinci sırasında ise Kaleiçi yer alıyor.

Antalya merkezde bulunan Kaleiçi, şehrin eski merkezi ve oldukça iyi korunmuş diyebileceğimiz bir bölge. Roma ile Osmanlı mimarisinin iç içe olduğu alanda görmenizi tavsiye ettiğimiz yapıların başında, 13. Yüzyılda inşa edilen ve mimarisi ile hemen fark edeceğiniz Yivli Minare Cami gelmekte. Kaleiçi’nde ayrıca birçok mağaza, dükkan, restoran ve kafe bulunmakta. Tarih meraklılarının ise Antalya Arkeoloji Müzesi’ni görmelerini öneririz.

antalya-en-iyi-yerlerAntalya' da Rafting ile Adrenalinin Dibine Vurun

Rafting gibi ekstrem su sporları ile ilgileniyorsanız Antalya, tam da aradığınız yer. Merkezden 90 km uzakta Türkiye’nin en iyi rafting merkezlerinden biri olan Köprülü Kanyon Milli Parkı bulunmakta. Türkiye’nin en uzun kanyonuna ev sahipliği yapan milli park, aynı zamanda rafting için de harika bir nokta ve Antalya’da görmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerin başında geliyor.

Başlangıç seviyesinden uzman seviyesine her akış seviyesinin bulunduğu Köprü Nehri’nde kayıp giderken çam, selvi ve sedir ağaçlarının içinden geçecek ve hatta vahşi hayatı dahi görebileceksiniz. Parkta daha fazla zaman geçirmek istiyorsanız kamp alanları da mevcut.

Antalya Likya Yolu’nda Yürüyüş.

Türkiye oldukça zengin bir mutfağa sahip ve bunun da bir eksisi var: Adeta kalori bombardımanına tutuluyorsunuz! Bu fazla kalorileri atmanın da en iyi yollarından biri yürüyüş. Yürüyüş içinse en iyi yerlerden biri, Fethiye’ye kadar uzanan ve baştan sona bitirmesi yaklaşık 1 ay süren 540 kilometrelik Likya Yolu. Seyahatiniz esnasında birçok tarihi eser görebileceğiniz yol, Türkiye’nin kıyı şeridini en maceralı şekilde gezmenizi sağlayacak ve aynı zamanda dünyanın en uzun yürüyüş yollarından da birisi. Yolun tamamını yürüyecek vaktiniz yoksa, kırmızı beyaz boyalı şeritleri takip ederek çok daha kısa bir yol gidebilirsiniz.

Antalya Perge Stadyumu 

Antalya’nın çevresi tarih açısından inanılmaz zengin. Sadece bu tarihi zenginliklere günlerinizi ayırabilmeniz mümkün. Bu zenginliklerden bir tanesi de, bölgede halen yaşayan Roma mimarisinin en nadide örneklerinden birini görebileceğiniz Perge Kalıntıları. Geçmişi M.Ö. 4000’e kadar giden Perge’de ilginizi en çok çekecek parçalar arasında Büyük Tiyatro ve zamanında şehre giriş çıkışların kontrol edildiği iki geçit bulunmakta. Ancak bölgenin en heyecan verici kısmı, neredeyse 15.000 kişi kapasiteli, türünün en büyük ve iyi korunanlarından olan ve bize göre efsanevi at arabası yarışlarına ev sahipliği yapmış olan devasa stadyumu.

Umarız Antalya gezisi yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder