21 Haziran 2018 Perşembe

San Blas Adaları Gezilecek Yerler

Panama ve San Blas Adaları gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz

Hamağınızdan kalkıyorsunuz ve denizin meltemi yüzünüzü yalıyor. Adımınızı atar atmaz serin kumlar sizi karşılıyor. 20 metre bile yürümeyip ılık Karayip Denizi’ne kendinizi bırakıyorsunuz ve türlü balıklar etrafını sarıyor. Kendinizi cennette gibi hissediyorsunuz ve bu gerçek. Aslında cennettesiniz. San Blas Adası’ndasınız. San Blas Adaları gezisi yazımızı okumaya devam edin....

san-blas-adalari

San Blas Adaları Gezilecek Yerler


Panama’da bulunan San Blas Adası, sırt çantalı gezginler için uygun bütçeli bir tatil fırsatı sunmakta. Tek sorun ulaşım. Kolombiya’dan buraya geçmek için iki yolunuz var. Birincisi yelkenli tekne ile seyahat. 30 saat süren bu yolculuğu herkes kaldırabilir mi bilmiyoruz. İkinci ve çok daha hızı olan yol ise sürat teknesi.

Sürat teknesi ile turun maliyeti yaklaşık 400 Dolar. Buna yol, yemek, kalacak yer ve vergiler dahil. San Blas’a gelirken yanınızda kendi alkolünüzü getirmenizi tavsiye ederiz; adalarda alkol satılmıyor. Alacağınız turlar 3 gün 4 gece sürse de Sazpurro’dan gelmek 2 gün 1 gece, Carti, Panama’ya da cip ile geçmek 3 saat sürüyor. Bu yüzden turun tamamı 1 hafta kadar sürüyor diyebiliriz. Tur bitiminin hemen sonrasına uçak bileti ayarlamayı düşünenlere küçük bir uyar: Hava koşulları çok çabuk değişebildiğinden adadan ayrılamamanız ve bir günden daha fazla gecikmeniz oldukça olası. Kolombiya’ya gidiyorsanız, Cartegena’ya geçmeden önce en az 3 günlük bir süre tanımanızı tavsiye ederiz.

san-blas

San Blas Adaları'nda ne zaman gidilir ?


San Blas Adaları’nda yağmurlu sezon (Haziran-Aralık arası) ve kuru sezon (Ocak-Mayıs arası) olmak üzere 2 sezon mevcut. Ancak hava çok çabuk değişebildiğinden, gidilebilecek en iyi zaman diye bir kavram yok. Adalarda lüks bir yaşam beklemeyin; tuvaletlerden (doğrudan denize açılan alaturka, balıklar için besin!) duşlara kadar her hizmet temel düzeyde. Yataklar yerine hamaklarda yatacağınızdan bu basitliği baştan kabul edin deriz.

San Blas Adaları' nda ne yenir


Ada, yiyecek içecek konusunda oldukça zengin. Çok çeşitli tropikal meyvelerden taze deniz mahsullerine kadar istediğiniz her şeyi bol bol bulabilirsiniz, özellikle balık seviyorsanız San Blas Adaları' nda ne yenir ? diye düşünmenize gerek yok.

Tur esnasında her gün, adalar takımındaki 1-2 adaya uğrayacaksınız ve istediğinizi yapmakta serbestsiniz. Şnorkelle dalabilir, adalar arasında yüzebilir, balık avlayabilir ve voleybol oynayabilirsiniz. Geceleri farklı farklı gösteriler de düzenlenmekte. Yanınıza almanızı tavsiye ettiğimiz bazı şeyler de var. Bunların ilki nakit para. Adalarda hiçbir ATM olmadığından mutlaka nakit ile gelin. Sivrisineklere karşı KOV getirin. Bunun dışında çöp torbası ve ekstra kıyafet de almanız tavsiye edilir.



Umarız San Blas Adaları Gezilecek Yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder