21 Haziran 2018 Perşembe

Venezuela’da görülecek yerler

Venezuela gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz

Son yıllarda çok ciddi ekonomik sıkıntı yaşayan ve dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olmasına rağmen iflas noktasına gelen Venezuela, her şeye rağmen turistik açıdan önemini yitirmemiş. Cennet gibi güzel plajlarından balta girmemiş ormanlarına kadar Venezuela’da görülebilecek güzelliklerin sınırı yok. Bu yazımızda, Venezuela’da gezilip görülecek en iyi yerleri sizler için yazdık.

VenezuelaVenezuela Gezilecek Yerler

Amazon Yağmur Ormanları

Adeta masallardan ve efsanelerden çıkıp gelmiş gibi gözüken Amazon, dünyanın en büyük ormanı ve doğal olarak Venezuela’da görülecek yerlerin en başında geliyor. Amazon’un nehirleri boyunca gezebilir, her tür vahşi hayvanı, yemyeşil bitki örtüsünü ve beş yüzyılı aşkındır geleneklerini koruyan kabileleri görebilirsiniz. Kontrolsüz ağaç kesimi ve baraj inşaatları Amazon’u ciddi biçimde tehdit etse de, koruma altındaki yerleri görmek ve dünyanın harikalarından birinin keyfine varmak mümkün.

Roraima Dağı

Yerlilerce Tepuy Roraima olarak da adlandırılan Roraima Dağı Venezuela, Brezilya ve Guyana sınırında bulunan harikulade güzellikte, tepsi şekilli bir dağ. Buraya yapacağınız yürüyüş öncesinde hazırlık olun: Zirveye çıkmak için en az beş gün gerekli. Muhteşem manzaralara ulaşmak için çılgın nehirlerden, dimdik patikalardan geçmelisiniz. Zirveye vardığınızda ise sıra dışı kaya oluşumları, sizi adeta başka bir dünyadaymışsınız gibi hissettirecek. Burayı gördüğünüzde dağın, Sir Arthur Conan Doyle’a “Kayıp Dünya” isimli eserini yazmada neden ilham olduğunu anlayacaksınız.

Los Llanos

Bu devasa bozkır, Güney Amerika’nın Serengeti’sine karşılık geliyor. Burada krallar, vahşi hayvanlar. Birkaç gün süren safarilere çıkabilir yüzlerce kuştan timsahlara, geyiklere, tembel hayvana ve kapibaralara kadar birçok değişik canlıyı görebilirsiniz. Bölgenin esas gelir kaynağı büyükbaş hayvancılık ve petrol olsa da, artık büyümenin de verdiği etkiyle bölgede turizm de gelişim göstermekte.

Orinoco Deltası

Dünyada Amazon ve Congo’dan sonra en büyük üçüncü nehir ve aynı zamanda Güney Amerika’daki en önemli nehirlerden biri olan harikulade güzellikteki Orinoco Nehri, 15. Yüzyılda Christopher Colombus tarafından bulunmasından bu yana onlarca kaşifin araştırma konusu olmuş. Nehrin taşıdığı alüvyonlar ve volkanların sebep olduğu çamur kaymalarının oluşturduğu deltası, çok geniş bir flora ve fauna sunuyor. Delta, aynı zamanda orman yolculuklarının da başlangıç noktası. Bu yolculuklar esnasında timsahlar, anakonda yılanları ve şanlıysanız jaguarlar dahi görebilirsiniz.

Venezuela Görülecek Yerler

Merida

Venezuela’da görülecek yerler yalnızca tropik ormanlar ve plajlar ile sınırlı değil. Kıtanın iklimini ciddi şekilde etkileyen Andean Sıradağları, harika manzaralar oluşturmakta. Andean bölgesinin de en önemli şehri, etraftaki koloni kasabalarını ziyaret etmek için harika bir başlangıç noktası olan Merida. Burada yürüyüşten rafting, yamaç paraşütü ve kaya tırmanma gibi adrenalin sporlarına kadar birçok değişik ve çılgın aktiviteyi bulabilirsiniz.

Parque Mochima Milli Parkı

Venezuela’nın doğrusundaki Sucre ve Anzoategui eyaletlerinin ortasında yer alan Mochima Milli Parkı’nı gördüğünüzde, sanki zaman hiç geçmiyormuş gibi hissedeceksiniz. Uzun sahilleri ve el değmemiş adaları ile bu park, harika manzaralar sunmakta ve sakinliği ile de Karayip sahilindeki en ilgi çekici noktalardan biri olmakta.

Puerto Colombia

Henri Pittier Milli Parkı kıyısında bulunan bu ufak köy, dik dağları, uzun plajları ve arkadaş canlısı insanları ile ön plana çıkmakta. Plajları beyaz kumlu ve turkuaz sulu olmasa da yine de kendilerine has bir çekicilikleri var. Şiddetli rüzgarların estiği bölgenin geçim kaynağı ise balıkçılık.

Cayo Sombrero

Cennetten çıkma tropik yerler denince aklınıza ne geliyor? Muhtemelen palmiye ağaçları, masmavi bir deniz ve bembeyaz kumlar geliyor, değil mi? İşte Karayip Denizi’nin yıkadığı Cayo Sombrero Adası, tam da bu tanıma uyuyor. Morrocoi Milli Parkı’ndaki Chichiriviche sahilinden birkaç kilometre uzakta bulunan bu ada sıfır altyapı, otel ve restoran ile size eksiksiz bir huzur sağlıyor. Buraya ulaşmak için bir tekne ayarlayabilir ve sizi ne zaman alacaklarını da söyleyebilirsiniz.

Umarız Venezuellada gezilecek yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder