21 Haziran 2018 Perşembe

Bafa Gölü gezilecek yerler

Muğla ve Aydın gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz

Muğla ve Aydın sınırları içinde yer alan ve ünlü Yunan filozof Heraklitos’un yaşadığı yer olarak bilinen Bafa Gölü, harika manzaralar eşliğinde kahvaltı yapabileceğiniz ve el değmemiş doğanın tadını çıkarabileceğiniz bir yer. Beş Kardeşler Dağı ile çevrili Bafa Gölü Didim, Bodrum ve Kuşadası gibi turistik yerlere de yakın.



bafra-golu-gezilecek-yerler
Menderes Nehri’nin taşıdığı alüvyonlar ile dolup denizle bağlantısı kesilerek bir göle dönüşen Bafa Gölü, 1989’lerin sonunda Tabiat Park alanı ilan edilmiş. Denizle bağlantısı kesilmeden önce Ege limanı Herakleia’nın bulunduğu bölge, önemli bir liman kentiymiş. Göl üzerinde bu antik medeniyetin kalıntılarını halen görmek mümkün.

bafra-golu-en-iyiyerlerBafa Gölü’nde yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri, tamamen organik ürünlerden oluşan geleneksel serpme Türk kahvaltısını denemeniz. Kahvaltı yapabileceğiniz yer olaraksa Çeri’nin Yeri’ni tavsiye ederiz. Bu mekanda göl kenarında kahvaltı yaparak gölde yüzen ördekleri izleyebilirsiniz. Ayrıca yılanbalığını denemenizi öneriyoruz. Alternatif yer olaraksa, mis kokulu çiçeklerle dolu bahçelerin içinden geçerek ulaşabileceğiniz ve yine şahane manzaralar sunan Silvia Olivia’yı deneyebilirsiniz. Bu mekanın ev yapımı dondurmaları, balı ve reçelleri de oldukça leziz.

bafra-golu
Göl kenarında kahvaltı yapmak dışında, el değmemiş bir köy olan, antik Herakleia’nın üstüne kurulu, içi tarihi eserlerle çevrili Kapıkırı Köyü’nü ziyaret edebilirsiniz. Tarih ve doğa açısından oldukça zengin olan bu köyde, kano ile gezi yapmaktan fotoğraf safarisine çıkmaya kadar değişik aktiviteler yapabilirsiniz. Bafa Gölü neredeyse 5 kilometre uzunluğunda bir kano parkuruna ev sahipliği yapmakta ve Eylül-Ekim ayları, kano gezintisi için en uygun dönemler.

bafra-golu-geziBafa Gölü bölgesi yürüyüş yapmak için de ideal. Burada yürüyüş yaparak hem doğanın keyfini çıkarabilir hem de tarihin izlerini keşfedebilirsiniz. Göl kenarlarındaki burunlarda ve adacıklarda Bizans döneminden kalma manastırlar ve kiliseler bulunmakta. Patikalar boyunca yürüdükçe kayalara oyulmuş mezarlarda görebilirsiniz. Kapıkırı Köyü etrafında, üzeri milattan önce kalma resimlerle dolu olan kayalar ve sayısı neredeyse iki yüze yaklaşan mağara var. Bu mağaraların bazıları sekiz bin yıldan eski.
Bafa Gölü aynı zamanda Türkiye’nin başta gelen kuş cennetlerinden biri olma özelliğine de sahip. Bölgede 220’nin üzerinde kuş türü yaşamakta. Flamingo, karabatak, sakar meke gibi çok farklı kuş türlerini ve nadir de olsa çakal, tilki, ayı, vaşak gibi vahşi hayvanları gözlemleyebilirsiniz.

Umarız Bafa Gölü gezilecek yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder