27 Haziran 2018 Çarşamba

Çin'e Genel Bakış

Her geçen gün kendini hızlı bir şekilde geliştirmekte olan Uzak Doğu’nun incisi Çin, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir. 5000 yıllık eski bir tarihe sahip olan, ilgi çekici kültürleri, yemekleri, muhteşem doğası ve tarihi alanlarıyla daima cazibesini korumuştur.

6-Çin-Seddi-Mutianyu

Türkiye’deki insanların gözünden bakarsak Çin denilince akla gelen ilk şeyler; Çin Seddi, Başkent Pekin ve Şanghay şehirleridir. Bunun yanı sıra yemek kültürünün böceklerden ibaret olduğu, ekonomisinin kötü, günde 1 dolara işçi çalıştırılan, komünist bir ülke olduğu yönünde bir kanı varken, artık Çin’in güçlü bir ekonomiye sahip, dünyaca ünlü binlerce çeşit yemeklerin olduğu bir mutfağa, ülkenin her bir yanında bulunan muhteşem doğal güzelliklere sahip,  eğitim ve teknoloji alanlarında kendini oldukça geliştirmiş, turizmde önde gelen ülkeler arasında olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Uzun ve zengin bir tarihe sahip olan Çin, sayısız tarihi mekan ve kültürel birikimleriyle her zaman kendinden söz ettirmektedir. Birçok kişi, efsaneler ve mucizelere tanıklık eden bu ülkenin doğal güzelliklerini keşfetmek için bir araya gelmektedir.

Çin, kültürü, tarihi, coğrafyası, ekonomisi ve kalabalık nüfusu ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Yüz ölçümü bakımından dünyanın en büyük üçüncü ülkesidir. Bu coğrafyada yaşayan 56 farklı ulus, Çin tarihi ve kültürüne zenginlik katmaktadır. Bunların yanı sıra görülmeye değer birçok doğal güzelliklerinin olması, insan eliyle yapılmış şahane eserler, eğitim düzeyinin yükselmesi, bilimsel ve teknolojik alanda ilerlemesiyle hem halkının refah seviyesini yükseltmiş hem de yabancıların ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Şu anda Çin’de yaklaşık olarak 700 şehir bulunmaktadır. Bu şehirlerin arasında ekonomik ve turizm alanında en popüler şehirleri; balıkçı kasabasından ekonominin merkezi haline gelen Şanghay, Dünya Miraslar Listesine giren Çin Seddi ve Yasak Şehir’i ile başkent Pekin, Buz festivaline ev sahipliği yapan Harbin, Terra Cotta Ordusuyla Xian, ulaşımda ve eğitimde gelişmişliği ile bilinen Wuhan görülmeye değer yerler arasındadır. Geçmişten günümüze bu şehirler önemini hep korumuştur.

Çin yazıları serimizde sizlere Şanghay, Pekin, Harbin, Xian ve Wuhan şehirlerinin tarihleri ve gezilecek en iyi yerleri hakkında bilgiler vereceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder