21 Haziran 2018 Perşembe

San Cristobal Adası

Güney Amerika ve San Cristobal adası gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

San-CristobalGalapagos Adaları vahşi hayatı yakından görmek isteyenlerin kaçırmaması gereken bir yer. Bu takımadaları keşfetmenin iki yolu var; ilki cruise gezisi, ikincisi ise adalardan birine kalıp oradan etrafı keşfetmek. Bütçenizde tasarruf yapmak istiyorsanız ikinci seçeneği tavsiye ederiz. Kalabileceğiniz adalar arsında Isabella (en ücrası bu), Santa Cruz (bu en popüleri) ve San Cristobal var. Deniz aslanlarıyla yüzmekten deniz kaplumbağaları eşliğinde şnorkelle dalışa kadar yapılacak onlarca şeyin bulunduğu San Cristobal Adası’ndaki en keyifli aktiviteleri bu yazımızda okuyabilirsiniz.



Leon Dormido’da Şnorkelle Dalış Yapın

Uyuyan Aslan anlamına gelen Leon Dormide (Kicker Rock), antik bir volkanın kalıntılarının binlerce yıl boyunca deniz üzerine katılaşması ile oluşmuş olan, Galapagos Adaları’ndaki en popüler yerlerden biri. Eşsiz ekosistemi ve büyüleyici sualtı dünyası ile Leon Dormido, dalış ile ilgilenenler için oldukça popüler bir yer. Burada dalış yapabileceğiniz turlara katılabilir ve çekiç başlı köpekbalığı dahil yüzlerce değişik deniz canlısı görebilirsiniz.

Cerro Tijeretas’ta Doğa Yürüyüşü Yapın

San Cristobal adasında yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden başka bir tanesi de doğa yürüyüşleri. Biraz aşağıda anlatacağımız San Cristobal Interpretation Centre’ın hemen arkasında sizi Frigate Bird Tepesi’ne çıkaran bir yol bulunmakta. Buraya çıktığınızda harika manzaralar göreceğinizin garantisini veririz. Yol yaklaşık 1 saat sürse de buna değer. Bu yolu takip edip Charles Darwin heykelini görebilir ve burada şnorkelle yüzebilirsiniz. Sizi ilerilere doğru çekebileceğinden, akıntının güçlü olmadığı zamanlarda yüzmenizi tavsiye ederiz. Patikanın farklı yerlerine giderek fırkateyn kuşlarını görebilir ve Playa Baquerizo adında gözlerden ırak bir plajda takılabilirsiniz.

San-Cristobal-geziSan Cristobal Interpretation Centre’ı Ziyaret Edin

Galapagos için ne planınız olursa olsun, San Cristobal’e geldiğinizde yapmanızı tavsiye ettiğimiz ilk şeylerden birisi, adaların tarihini canlandırmalarla öğrenebileceğiniz ve bitki örtüsü ile vahşi hayat hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz Interpretation Centre’a uğramak. Tarih de kronolojik sırayla verildiğinden sunumları kendi başınıza da takip edebilir ve böylece adalar hakkında bilgili bir şekilde turunuza başlayabilirsiniz. San Cristobal adası yazımızı okumaya devam edin...

San-Cristobal-gezisiEspanola Adası’na Günübirlik Seyahat Edin

Espanola Adası, Galapagos’un en güneyinde bulunmakta ve takımadaların en eskilerinden biri. Ada, albatroslar ve mavi ayaklı sümsük kuşları sayesinden turistlerin uğrak mekanı.

Kuş gözlemcileri açısından adeta bir cennet olan adada, albatrosların ve sümsük kuşlarının yanı sıra Galapagos kuğularını, alaycı kuşları ve değişik martı türlerini görebilirsiniz. Nisan ve Aralık arasında ziyaretinizi gerçekleştiriyorsanız, büyük ihtimalle albatrosların çiftleşmelerine denk geleceksiniz. Aynı zamanda şanslıysanız, mavi ayaklı sümsük kuşlarının oldukça ilginç ve eğlenceli olan çiftleşme danslarını da izleyebilirsiniz.



Umarız San Cristobal adası yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder