21 Haziran 2018 Perşembe

İzmir'de Yapılacaklar

İzmir gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz

Türkiye’nin en büyük 3. şehri ve Ege’nin incisi İzmir, İstanbul’dan epey farklı bir yaşantı sunuyor. İstanbul’daki karmaşanın ve keşmekeşin aksine İzmir, masmavi denizini saatlerce huzur içinde izleyebileceğiniz bir şehir. Yine de İzmir, oldukça hareketli olabilmekte. Bu yazımızda, İzmir’de yapılacak en eğlenceli şeyleri yazdık.


İzmir Tarihi Yerler


İzmir'de yapılacaklar listemizin en başında tarhi yerler geliyor. İzmir, oldukça köklü bir tarihe sahip ve onlarca farklı medeniyete ev sahipliği yapmış. Dolayısıyla merkezinde ve çevresinde gezilip görülecek bir sürü tarihi yer ve eser bulunmakta. Bunların ilki, şehrin kalbinde bulunan ve halk pazarları ve yüksek iş binaları ile dolmuş olan, günlük yaşamın bir parçası haline gelmiş Agora. Agora’da dolaştıkça, şehrin Roma-Yunan dönemine doğru bir yolculuğa çıkacaksınız. 2000 yıllık pazar yerinin kemerleri günümüze kadar korunarak gelmiş ve binlerce yıl önce bu antik pazara verilen su, halen çeşmelerden akmakta. Agora, resmen ölümsüzlüğün sırrını bulmuş ve zamana meydana okumakta!

Görmeniz gereken başka bir tarihi yer de, Bergama’da bulunan ve M.Ö. 2. Yüzyılda güçlü bir kent olan Pergamon Akropolü. Antik kentin öne çıkan yapısı ise, devasa sütunlarla desteklenen muazzam bir yapı olan Pergamon Altarı.

İzmir civarının tabi ki en bilinen antik kenti Efes. Efes ile ilgili ayrı yazdığımız yazımızda, bu antik kent hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

İzmir Kemeraltı Pazarı


izmir-kemaraltiİzmir'de yapılacaklar listemizde yer alan diğer bir aktivite de Kemeraltı Pazarı. Alışverişi ve eski, nostaljik ürünleri seviyorsanız görmeniz gereken yer, Konak’ta bulunan Kemeraltı Pazarı. Oldukça geniş bir alana yayılmış olan Kemeraltı, avm kültüründen son yıllarda zarar görmüş olsa da yine de halen yeterince kalabalık ve aktif. Kemeraltı Pazarı esnafı epey güleryüzlü; dükkanlarından bir şey almayacak olsanız bile ziyaretiniz, onları memnun edecektir. Burada, çok farklı el işi ürünler ve takılar bulabileceğiniz Kızlarağası Hanı’na uğramanızı ve hanın kurulmuş olduğu Hisarönü bahçesinde İzmir’e özgü salebi tatmanızı öneririz.

İzmir Bergama


Eğer yerel kültürü gözlemlemek istiyorsanız Bergama’ya gidin ve arka sokaklarında kaybolup bölgenin sakinleri ile sohbet edin. İzmir Bergama, yerel yaşantıyı görebileceğiniz en iyi yer. Pergamon Akropolü’ne gitmeden önce buraya uğrayıp bir iki saat geçirmenizi tavsiye ederiz.

İzmir'de yapılacak şeyler


Ege Denizi Manzarasına Karşı Türk Kahvesi Tadın

Türk kahvesi yalnızca bir içecek değil, adeta bir yaşam tarzı ve etkinlik. Hafif ateşte ağır ağır pişen Türk kahvesini, yine Türkiye’ye özgü lokum ve çifte kavrulmuş eşliğinde içip sevdikleriniz ile denize karşı sohbet etmek, bizce İzmir’de yapabileceğiniz en keyifli ve huzur verici şeylerden biri. Bunun içinse gitmenizi tavsiye ettiğimiz yer, şehrin en aktif bölgesi olan Alsancak.

Plajlarda Tembellik Edin

U şeklinde bir kıyı şeridine sahip olan İzmir, birbirinden güzel plajlara ev sahipliği yapmakta. İzmir’de yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden biri de bu plajlara yayılmak, yürüyüş yapmak ve gün batımını izlemek. Tabi bunu yapmak için, şehir merkezinin dışına çıkmanız gerekli. Ziyaret edebileceğiniz ilçeler olarak Çeşme, Pamucak ve Dikili’yi tavsiye ederiz.

Sörf Dersleri Alın

İzmir’in özellikle son zamanlarda ön plana çıktığı alanlardan birisi de sörfçülük. Sakin suları ile şehir, bu spor için çok uygun bir yer. Bu konuda en ünlü yer ise Çeşme Alaçatı. Buradaki birçok sörf okuluna yazılabilir ve bu sporu öğrenebilirsiniz. Daha heyecanlı vakit geçirmek istiyorsanız ve sörf tecrübeniz varsa, yılın en az altı ayı boyunca şiddetli rüzgarların ve azgın dalgaların vurduğu ve dünyanın dört bir yanından sörfçülerin uğrak mekanı olan Pırlanta’yı tavsiye ederiz.



Umarız İzmir'de Yapılacaklar yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder