26 Haziran 2018 Salı

Patagonya Gezilecek Yerleri

Nefes kesici onlarca manzaraya ev sahipliği yapan ve dünyanın yürüyüş konusuna aklan ilk gelen yerlerinden biri olan Patagonya, başlangıç seviyesinden tutun uzman gezginlere kadar herkese hitap eden yollara sahip olan Patagonya’da, size bir nebze yardımcı olmak amacıyla bu yazıyı hazırladık. İşte Patagonya’daki en iyi yürüyüş yollarından bazıları.

Patagonya-gezi

Patagonya'ya Ne zaman gidilir?


Bizce Patagonya’ya yürüyüş yapmak için gidilecek en iyi zaman Kasım başı ile Nisan sonu arası. Yine de yağan kara göre bu tarihler değişiklik gösterebilir. Eğer soğuktan pek hoşlanmıyorsanız, Şubat ve Mart ayları ziyaret için ideal. Hava çok çabuk değişebildiğinden eşyalarınızı ona göre almanızı ve hazırlıklı olmanızı tavsiye ederiz. En ideal zaman ise; aşırı sıcakların olmadığı ve serinliğin insanı çok da rahatsız etmediği Mart sonu Nisan ortası.

Torres del Paine Ulusal Parkı


Eğer Patagonya’ya gelip de Torres del Paine Ulusal Parkı’nı görmeden dönerseniz, ziyaretiniz eksik kalmış sayılır. Günübirlik veya birkaç gün kalmak için gelin, burada vakit geçirmekten pişman olmayacağınızın garantisini verebiliriz.  Bu parkta birçok yürüyüş yolu bulunmakta.

Patagonya Lago Grey


Patagonya’da görebileceğiniz birkaç buzul bulunmakta. Bunların içinde en görkemlisi ve en popüler olanı ise Lago Grey. Gri Buzul anlamına gelen Lago Grey, yine aynı addaki gölü beslemekte. Burada, buzul parçalarının çöküp nehre batışını izleyebilirsiniz. İnanılmaz bir görüntü! Bu buzula giden yol Lodge Paine Grande Dağı’ndan başlayıp Refugio Grey’de bitiyor, uzunluğu 11 km ve genelde 3-4 saat sürüyor. Hafif bir yol diyebileceğiniz bu yol üzerinde çok çeşitli yabani bitkiler görebilirsiniz. Gökyüzünü adeta delip geçen Cerro Torre Dağı da oldukça hoş bir manzara sunuyor.

Los Cuernos Patikası


Torres del Paine Ulusal Parkı’nın ön yarısında bulunan Los Cuernos, Lago Nordenskjold kenarları boyunca dizilmiş dik yataklar etrafında dolanan harika güzellikte bir yürüyüş yolu. Boynuzlar anlamına gelen ve gerçekten de boynuz şekilli dağlardan adını alan Los Cuernos Patikası, Hotel Las Torres’ten başlayıp Refugio Los Cuernos’ta sona eriyor. Yaklaşık 22 km uzunluğunda ve 6 saatte bitirilebilir. Başlangıç seviyesinin biraz üstünde olan bu patika, harika manzaralar sunmakta. Patikayı bitirdikten sonra bacaklarınızda halen derman kaldıysa, Valle del Frances’e giden ek 12 kilometrelik yolu da yürüyebilirsiniz.

Patagonya O Circuit


Harita üzerindeki şeklinden dolayı “O” Circuit olarak bilinen ve dünya üzerindeki en önemli ve rağbet gören yürüyüş yollarından biri olan Paine circuit, Patagonya’ya yürüyüş için gelecekseniz görmeniz gereken yerlerin en başında geliyor. El değmemiş ormanlarından yabani çiçeklerine ve Cerro Paine zirvesine, yol üzerinde görülecek onlarca şey var.

Burası Hotel Las Torres’te başlayıp bitiyor ve 135 kilometre uzunluğunda. Yürüyüşü tamamlamak için yaklaşık 1 hafta ayırmanız gerekli. Etap da oldukça zorlu. Yürüyüş yoluna Hotel Las Torres’ten başlayıp Campamento Seron’dan devam etmenizi ve Rio de los Perros yoluna bağlanıp Lago Dickinson2da kamp kurmanızı ve harika manzaraların tadını çıkarmanızı tavsiye ederiz. O Circuit boyunca Grey Buzulu sizi oldukça etkileyecek. Devam ettiğinizde, O Circuit’in daha kısa versiyonu olan “W” patikasını göreceksiniz. Bu yola çıkmışken French Valley’e gidip Las Torres’e çıkmanızı ve gün doğumunu izleyip başlangıç noktasına dönebilirsiniz.

Patagonya El Chelten


Torres del Paine en gözde yürüyüş destinasyonu olabilir, ancak El Chalten’in kalbinizi çalacak yer olacağına dair bahse girebiliriz. Arjantin sınırının karşısında, Perito Moreno Buzulu’nun kuzeyinde yer alan ufak bir köy olan El Chalten var ve bu köy, Los Glaciares Ulusal Parkı’nın tam ortasında bulunuyor.El Chalten köyünü özel yapan şey ise, yalnızca ulusal parka girişin ücretsiz olması değil, aynı zamanda tüm yürüyüş aktivitelerinin köyün tam ortasından başlaması. Buranın hemen dışında, 2 km uzunluğundaki Condor Gözetleme Kulesine giden bir yol bulunmakta. Tamamlaması oldukça kolay ve kısa olan bu yolu, özellikle köy dışında kalıp kamp kurmak istemeyenlere tavsiye ederiz.

Patagonya'yı ziyaret edecekseniz mutlaka Patagnya gezilecek yerler yazımıza da göz atınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder