21 Haziran 2018 Perşembe

Kolombiya gezilecek yerler

Kolombiya ve Latin Amerika gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsin

Kolombiya’nın, Latin Amerika’da görülmeye değer yerlerin başında geldiğini söylesek bize gülebilirsiniz. 20. Yüzyılın başından beri farklı çatışmaların ve iç savaşların merkezi olan ve özellikle Pablo Escobar ile dünya çapında pek de iyi olmayan bir şöhrete sahip olan Kolombiya, son birkaç yıl öncesine kadar en cesaretli gezginlerin bile gitmeden önce iki kere düşünecekleri bir yerken, hükumetin uyuşturucu kartelleri ile olan politikaları, eğitim ve turizme yaptığı yatırımlarla artık yılda yaklaşık 2,5 milyon turisti kendisine çekmekte. Kolombiya gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin...

kolombiya

Bize göre Kolombiya’da sıkılmak oldukça zor. Doğu tarafındaki Amazon Ormanlarından Kuzeydeki plajlara kadar ülke, her şeye sahip. Bogota’nın tarihi şehir merkezinde yürürken yerliler gelip elinizi sıkıp “Kolombiya’ya hoş geldiniz” derlerse sakın şaşırmayın. İnsanlar oldukça yardımseverler ve ellerindekini paylaşma konusunda oldukça cömertler; bunun da sebebi, on yıllarca süren ve ülkeyi sefaletin eşiğine getiren çatışmalar ve savaşlara rağmen ülkelerinin ziyaret edilmesi ve buna gösterdikleri saygı.

Kolombiya gezilecek yerler


Kuzeye veya güneye giderken çoğu kişinin takip ettiği bir yol var. Bu yol üzerinde diğer birçok gezginle tanışabilir ve yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Kolombiya gezilecek yerler ve en iyi aktiviteler ve görebileceğiniz en iyi yerler arasında şunlar var:
  • Tekne veya uçak ile tarihi Cartagena şehrine geçip merkezinde takılmak.

  • Costeno adlı harika plaja gidip burada birkaç gün dinlenmek veya sörf dersleri almak.

  • Palomino’da bir gece geçirip Palomino Nehrin’de kano gezintisi yapmak.

  • Adrenalin seviyorsanız San Gill’e uğrayabilirsiniz.

  • Ünlü Medellin şehrine gidip tarihte gezinmek, parti yapmak, yamaç paraşütünü denemek ve Gautape’ye günübirlik gitmek.

  • Bogota’da teleferikle dağa çıkıp şehir manzaraları izlemek.

  • Dansa meraklıysanız Cali’de salsa dersleri alabilirsiniz.

Umarız Kolombiya gezilecek yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder