26 Nisan 2019 Cuma

Nepal’de Gidilmesi Gereken Yerler

Nepal maneviyat dolu ve etkileyici bir kültüre sahip bir ülke. Asya’daki en iyi mimarilere sahip, aynı zamanda Himalaya’ların inanılmaz doğasını inceleyebileceğiniz ve keşfedebileceğiniz adrenalin dolu etkinlikler ile dolu bir ülke.

İster şehirlerini keşfedin, isterseniz Everest dağına bir tırmanış gerçekleştirin, Nepal’de herkese uygun yapacak eğlenceli bir şeyler bulunuyor.

Sizler için seçtiğimiz bu cennet ülkede gidilmesi gereken en iyi yerler listemiz.

Katmandu


Katmandu Nepal’in başkenti ve diğer şehirlerinden çok farklı. Hareketli yaşamı bulunan şehir sokakları, süslü heykeller ve tapınaklarla dolu. 2015’de bir deprem geçiren kentin bazı bölgeleri halen yaralarını sarıyor. Turizm ise bu süreçte getirdiği kazanç ile büyük bir yardım sağlıyor.

Meydanları pagodalar ile dolu başkent sokaklarında Asya’nın en iyi restoranlarını bulabilirsiniz. Buradan Katmandu Vadisine yürüyüş yaparak, yol üstünde yaşayan yerli halkın hayatına tanıklık edebilir ve kültürlerini tanıyabilirsiniz.

Everest Dağ Tırmanışı


Nepal’deki en zorlu etkinlik tabii ki Everest Kamp Üssüne tırmanmak. Dünyanın en zorlu tırmanışları arasında gösterilen Everest’e tırmanmak, düşündüğünüzden bile daha heyecan verici ve unutulmaz bir deneyim.

İnanılmaz güzellikteki doğanın içerisinde bulunmak zaten çok keyifli, üstüne bir de dünyanın en yüksek dağına tırmanmış olmanın verdiği his gerçekten unutulmaz bir deneyim haline getiriyor.

Genelde Sagarmatha Ulusal Parkı alanı içerisinde yapılan tırmanışlarda, kar leoparları, aslanlar ve geyikleri görmeye hazır olun. Yol üzerindeki ilginç köylere uğramayı da unutmayın.

Bhaktapur


2015’deki depremde büyük zarar görmüş Bhaktapur, 3 tarihi başkentten birisi. Neyse ki, bir çok tapınak ve mabet olduğu gibi duruyor.

Bhaktapur Katmandu’ya göre daha az kalabalık bir şehir, bu yüzden rahatça sokaklarda ve meydanlarda gezerek şehrin keyfini çıkarabilirsiniz.

Lalitpur


Patan olarak da bilinen Lalitpur, ev sahipliği yaptığı Newari mimarisi ve sanatı ile biliniyor. Patan’da gezebileceğiniz bol bol avlu, tapınak ve saray bulunuyor. Buraları gezerek ülkenin en güzel mimarilerini keşfedebilir tarihinde bir gezintiye çıkabilirsiniz. Yakın zamanlarda restorasyon çalışması yapılan Krishna Tapınağı kesinlikle görülmesi gereken tapınaklardan.

Eğer hatıra olarak yanınızda bir şeyler götürmek istiyorsanız, Patan’dan el yapımı, ipek sari alabilirsiniz.

Chitwan Ulusal Parkı


Chitwan Ulusal Parkı yerel hayvanları görebileceğiniz, vahşi yaşam ile iç içe olan bir park. Düşük rakımlı bu park oldukça tropik bir havaya sahip, Nepal’de alışılmadık bir şekilde.

Bu parkın ilgi odağı olmasının başlıca sebebi barındırdığı vahşi yaşam. Burada rehberli turlar aracılığı ile parkın eşsiz doğasını keşfedebilirsiniz.

Park Bengal kaplanlar, gergedanlar, bufalolar, geyikler, leoparlar ve tembel hayvanlara ev sahipliği yapıyor. Parkın içerisinden akan nehirler tatlı su yunuslarına ve timsahlara ev sahipliği yapıyor. Parkın zengin ormanı ise yaklaşık 500’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Pokhara


Pokhara’nın turistler tarafından sevilmesi ve tercih edilmesi başlıca sebepleri sakin çevresi ve açıkhava etkinliklerini bir arada sunması.

Her şeyden uzaklaşarak, kendinizle başbaşa kalabileceğiniz bir yer kesinlikle. Göl kenarlarında uyuyabilir yada biraz adrenalin arıyorsanız tatlı sularda güçlü dalgalar eşliğinde rafting yapabilirsiniz.

Çok lüks otellere de ev sahipliği yapan Pokhara’da, özellikle Phewa Gölü çevresinde lüks oteller bulunabilir. Aynı zamanda bu bölge de lezzetli restoranlar ve güzel mağazalar bulmak da mümkün.

Tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder