26 Nisan 2019 Cuma

Lizbon’da Yapılacak Uygun Fiyatlı Etkinlikler

Portekiz’in başkenti Lizbon, sokak sanatları, lezzetli yemeği, hareketli hayatı ve enfes müzikleri ile her gezginin gidilmesi gereken yerler listesinde bulunan bir yer. Eğer siz de Lizbon’a gitmeyi planlıyorsanız, size iyi bir listemiz var. Sizler için Lizbon’da uygun fiyatlı etkinlikleri araştırdık. İşte Lizbon’da yapılacak uygun fiyatlı etkinlikler.

Bairro Alto


Lizbon’da mahalleler birbirlerine çok yakın olduğu için, fark etmeden birinden diğerine geçmeniz oldukça olası. Bairro Alto ise gece hayatının başlangıç noktası diyebiliriz. Gündüzleri yemek yiyebileceğiniz mekanları ile sıradan bir sokağa benzese de, geceleri tam anlamıyla canlanıyor. Oldukça rahat mekanlar bulabileceğiniz bu sokakta, içki seçeneklerini de oldukça ucuz. Ancak eğer bütün gece eğlenmeyi planlamıyorsanız burada kalmanızı önermiyoruz.

Tramvay ile Lizbon Turu


28 numaralı tramvay gerçekten çok kalabalık oluyor, çünkü içi hep Lizbon’daki turistik yerleri görmek isteyen turistlerle dolu olur. Şehirdeki her yeri görmenin en ucuz yolu bu tramvay. Sesli rehber olmasa da, elinizdeki haritalara bakarak tramvayla Lizbonu öğrenebilirsiniz. Ancak bu tramvayı tur aracı gibi kullanan turistler yerliler tarafından çok sevilmiyor.

Alfama Sokaklarında Kaybolun


Alfama Lizbon’un en eski bölgesi. Etkileyici uzun binaların arasında, daracık sokaklarda dolaşarak, arada bir kahve için mola vererek kaybolmak mükemmel bir etkinlik. Tejo Nehri üzerinden Sao Jorge Kalesine kadar götürüyor bu yollar sizi. Bu sokaklar tam bir bulmaca gibi.

Lizbon’da Uçuşa Geçin


Ziyaret ettiğiniz şehirlerde, ister Avrupa isterse dünyanın başka yerlerinde, yıldızların altında şehrin harika manzarasını seyredebileceğiniz yerlere hep götürülürsünüz. Lizbon’da neredeyse her çatı katından bunu yapabilirsiniz. Elinize kokteylinizi ya da biranızı alarak manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. En uygun fiyatlı ve güzel manzaralı mekanlardan birisi Park Bar. Lizbon’da yapılacak en keyifli şeylerden birisi burada mojitonuzu yudumlamak.

Ayrıca Miradouro de Santa Catarina’da gün batımını seyrederek, yerliler ile içmeyi ve takılmayı da unutmayın. Lizbon sadece manzarası ile değil, inişli çıkışlı yapısı ile de nefesinizi kesecek. Lizbon sokaklarında bu yüzden kullanabileceğiniz asansörler bulunuyor.

Meydanlar


Lizbon’da bir çok meydan bulunuyor. İki tane kocaman süs havuzu bulunan Rossio Meydanı, nehrin yakınlarındaki Praca do Comercio gibi bir çok güzel meydanı var Lizbon’un. Comoes Meydanı en sevilen meydanlardan birisi. Bu yerel meydanların en güzel özelliği, çok güzel kahveleri olan küçük kahvecilerin bulunması.

Lizbon’daki Müzik Festivalleri


Lizbon duygusal ve romantik bir müzik türü olan Fado ile ünlü. Bu yüzden genelde mekanlarda Fado dinliyorsunuz. Ancak şehirde aslında birçok rock ve pop etkinlikleri de yapılıyor. Çok kalabalık olmalarına rağmen oldukça eğlenceli etkinlikler oluyor. Ayrıca Belem yakınlarındaki meydanda her pazar dj etkinliği de düzenleniyor. Son olarak, Super Bock Rock Festivali’de Lizbon’da gerçekleşiyor.

Sintra


Birazcık pahalı bir etkinlik olsa da, Lizbon’a gelen çoğu turistin bayıldığı bu günlük gezi ile, 10 tane ulusal anıttan daha fazlasını görebilirsiniz. Ulusal Saray, Moors Kalesi, Pena Kalesi gibi önemli yerler bu tur ile görülebilir.

Belem’e Gidin


Lizbon şehir merkezinde yapacak bir sürü eğlenceli etkinlik olsa da, şehir merkezinden ayrılıp kısa bir tramvay yolculuğu ile küçük ve tatlı bir bölge olan Belem’e gitmelisiniz. Burada bisiklet kiralayıp, Tejo Nehri yanından, köprünün altından geçerek Belem Kulesi'ne kadar bisiklet sürebilirsiniz. Belem’de gezme gerçekten Lizbon’da yapılacak en iyi şeylerden birisi.

LX Fabrikasını Gezin


LX fabrikası, genelde turistlerin uğradığı sanatla iç içe yemek yiyebileceğiniz bir yer olsa da, hala oldukça sakin olan bu yere gelmek çok iyi bir fikir. Dışarı çıkarak etraftaki sokak sanatlarını görmeyi ve arka tarafta bulunan dükkanlardan hediyelik eşya almayı unutmayın. Ayrıca eğer size ekmek, zeytin ya da başka bir şey teklif edilirse kabul etmeyin, zira sonrasında bunlar için sizden ücret talep edebilirler.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder