16 Nisan 2019 Salı

Malta’nın En İyi Sahilleri

Birçok seyahat meraklısı için unutulmaz bir yaz geçirmek için mükemmel bir yer bulmak oldukça zor olabilir. Gidilebilecek birçok tropik yer bulunduğu için, seçimler imkansız gibi görünebilir.

Akdeniz'in kalbinde yer alan bir ada ülkesi, yaz kaçamağı söz konusu olduğunda en iyi seçimlerden biri güzel Malta Adası.

Zengin tarihi ve çarpıcı doğal güzelliğinin yanı sıra, Malta'nın hava durumu mükemmel bir plaj havasıdır. Kışları çok ılık, yazları ise sıcak bir iklime sahip. Buradaki deniz manzaraları, Akdeniz'in sahip olduğu en çarpıcı deniz manzaralarından birisi ve plajlar altın kumlu. "AB’deki En Küçük Ülke" unvanının sizi aldatmasına izin vermeyin; Malta'nın bu denli olağanüstü bir kıyı şeridi ile ülke çapında en iyi plajlarına sahip.

İşte sizler için seçtiğimiz en iyi Malta sahilleri.

Golden Sahili


Bu güzel kumlu plaj Kuzey Batı Malta'da bir kayalık bir yüzde yer almaktadır. Toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşılabilir. Bu sayede konuklar yakınlardaki yerleri gezip keşfedebilir.

Golden Sahili plajı, ülkedeki Mavi Bayraklı sahil statüsünü kazanan ilk sahillerden birisi olarak biliniyor ve burası hem bölge halkı hem de turistler için en iyi yer haline geliyor (Mavi Bayrak yüksek çevre ve kalite standartlarına sahip plajlar için ödüllendiriliyor).

Kristal mavisi suyunun ve gün batımının muhteşem manzarasının yanı sıra yüzme, şnorkelle dalış, tüple dalış, su kayağı gibi su aktiviteleri için popüler bir yerdir. Bu plajda güvenliğe de çok önem veriliyor. Yüzmek için buraya gelen halkın güvenliğini sağlamak için, birden fazla cankurtaran, saatlerce sahilde devriye geziyor.

Għajn Tuffieħa


Riviera olarak da bilinen bu muhteşem plaj, Malta'nın Kuzeybatı kesiminde yer almaktadır. Kırsal bir ortamda bir yer arıyorsanız, o zaman Għajn Tuffieħa mükemmel bir seçim olabilir.

Malta'daki diğer plajlara kıyasla daha küçük ve bozulmamış olduğundan, doğal güzelliğinden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz; kil yamaçlar, uçurumlar, ateşli kırmızı kum ve el değmemiş deniz.

Ancak bu mekanın özellikle yaz aylarında oldukça yorucu olabilecek 200 basamaklı dik bir merdivenle erişilebileceğini belirtmek gerekir. Aynı zamanda burada aradığınız her şeyi bulamayabilirsiniz, bu yüzden bu sahile gitmeden önce ihtiyacınız olan her şeyi getirdiğinizden emin olun.

Mellieħa Sahili


Yaygın olarak Ghaadira Körfezi olarak bilinen Mellieħa Koyu, Malta'daki en büyük ve en çarpıcı plajlardan biridir.

El değmemiş denizini çevreleyen 80 metre genişlikteki altın kumlara sahiptir. Özellikle çocuklar için en güvenli kumsallardan biri olarak kabul edilir, çünkü 50 metre boyunca sığ olan deniz ileride hafifçe eğimlenerek derinleşir.

Burası, su sporları meraklıları için bir merkez gibidir ve burada deneyebileceğiniz popüler aktiviteler arasında rüzgar sörfü, uçurtma sörfü, su kayağı, muz botu ve kano bulunmaktadır. Ayrıca sahilde çocukları saatlerce eğlendirmek için mükemmel bir su platformu da var.

Muazzam büyüklüğüne rağmen, özellikle hafta sonları ve yaz aylarında Mellieħa Koyu kalabalık olabilir. Bu nedenle ziyaretinizi akıllıca planlarsanız iyi olur.

Blue Lagoon


Bu Karayip tarzı cennet, küçük bir ada olan Comino adasında yer almaktadır. Turistler ve yerliler hem kristal suları, çeşitli su altı yaşamını, hem de göz alıcı mağaraları keşfederek burada vakit geçiriyorlar.

Beyaz kumlu plajı diğerlerine göre nispeten küçük olsa da, muhteşem düz kayalar ve kireçtaşı kayalıkları sizi büyülemek için fazlasıyla yeterli.

Burada keyfini çıkarabileceğiniz bazı aktiviteler arasında yüzme, şnorkelli yada tüplü dalış, rüzgar sörfü, su kayağı ve jet ski bulunmaktadır. Ayrıca ünlü tur teknelerinden ve özel yatlarından birinde de dinlenebilirsiniz..

Malta’nın en güzel sahilleri listemizin devamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Malta'nın En İyi Sahilleri - 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder