26 Nisan 2019 Cuma

Avrupa’nın En İyi Araba Yolculukları

Avrupa’yı yada dünyayı gezmenin en basit yollarından birisi havayolu tabii ki, ama en uygun fiyatlı, en rahat yada en unutulmaz yolculuk tipi değil. Özellikle Avrupa’yı gezmenin en iyi yollarından birisi araba ile gezmek.

Avrupa’nın her köşesi geniş çeşitlilikte doğal güzelliklerle dolu, eğer binlerce metre yükseklikte uçuyorsanız bunların çoğunu kaçırırsınız. Eğer yollarda olmayı tercih ederseniz, dünyanın en büyüleyici manzaraları arasında yolculuk edersiniz. İşte Avrupa’nın en iyi araba yolculukları.

Amalfi Kıyısı, İtalya


Zaman zaman korkutucu bir yolculuk olsa da, Amalfi Kıyısı boyunca araba yolculuğu dünyanın en manzaralı yolculuklarından birisi. Köylerin, sahillerin, dağların arasından İtalya’nın en manzaralı kıyıları arasından geçeceksiniz.

Yolculuk Sorrento kıyılarından Salerno’nun güneyine doğru devam ediyor ve bir çok farklı köy/kasabanın arasından geçiyor. İnanılmaz dik uçurumların üzerinde yolculuk ettiğiniz için, oldukça heyecanlı bir araba sürüşü oluyor.

Bir tarafta dik kayalık, diğer tarafta büyüleyici Akdeniz. İnanılmaz güzellikte, 80 kilometrelik kısa bir yolculuk. Bölge pastel renklerde tepelerde bulunan panoramik deniz manzarasına sahip villalar ile ünlü.

Killarney, İrlanda


Daha önce ziyaret etmediyseniz, İrlanda kasabalarının gerçek olamayacak kadar güzel olduğunu düşüneceksiniz. Nefes kesici yarımadalar, vahşi yaşam, engebeli tepeler ile İrlanda, bir masal dünyasından çıkmış gibi görünen Avrupa’nın en güzel manzaralarına sahip.

Kerry Çemberi ülkenin çevresini gezmenin en iyi yolu ve arayacağınız herşeye sahip. Bu 200 kilometrelik çember sizi sahillerden dağlara, göllere, turkuaz adalara götürüyor. Manzara, tarih, kültür, ulusal parklar ve orta çağdan kalma köyler… İrlanda’nın el değmemiş ve gizemli kısmı yüzlerce yıldır milyonlarca kişiyi buraya çekiyor.

Çember geleneksel olarak Iverag yarımadasını çevreleyen Killarney’de başlayıp bitiyor. Bir gün içerisinde bütün yolu bitirebilirsiniz ama yavaş yavaş giderek yolun size sunduğu her şeyin keyfini çıkarmalısınız.

Reykjavik, İzlanda


İzlanda doğal harikalarla dolu, büyüleyici buzulların buluştuğu, lav tarlalarının, gayzerlerin, canlı yeşil fiyortların, etkileyici şelalelerin ve jeotermal lagünlerin bulunduğu bir ülke.

İzlanda’nın büyüleyici doğasının her yerini görmenin tek yolu araba yolculuğu yapmak. Araba yolculuğu yapmanın da en iyi yolu, Çember Yol etrafında gezmek. Reykjavik’de başlayıp biten Çember Yol, ülkenin etrafını saran çoğu otoban olan 1300 kilometrelik bir yol. Bu yol üzerinden ayrılan diğer yollar ise, sizi daha farklı maceralara götürecek olan ikincil yollar.

Araba yolculuğu en iyi yaz aylarında yapılıyor, çünkü kışları yolun bazı kısımları kapalı oluyor. Çember Yol’u hiç durmadan 16 saatte bitirebilirsiniz ama 7-10 arası bir yolculuk planlamanızı öneriyoruz.

Çok fazla nefes kesici köy, görülecek yer ve manzara bulunuyor Çember Yol’un dışında da, eğer yoldan biraz sapmazsanız ülkenin sunduğu çoğu güzelliği kaçırabilirsiniz. Yolun batı kısmı özellikle bir kaç günü hak ediyor, buradan Batı Fiyortlarına ve Snæfellsnes yarımadasına gidebilirsiniz.

Trollstigen, Norveç


Norveç’in büyüleyici doğası Avrupa’nın en nefes kesicileri arasında yer alıyor. Başlı başına fiyortların güzelliği bile buraya gelmek için yeterli bir sebep. Özellikle ayrı bir güzel olan araba yolculuğu ise Rauma’dan başlayan Trollstigen yada Troll Yolu olarak bilinen dağ geçidi yolu.

63 numaralı köy yoluna girdiğinizde, dolambaçlı yollarda, baş döndürücü diklikteki yollarda ilerledikçe nefes kesici dağ manzarasını, etkileyici şelaleleri keşfedeceksiniz. Bu rota keskin virajlar ile ünlü bir yol.

Yol boyunca manzaranın keyfini çıkarabileceğiniz seyir platformları bulunuyor. Park alanı ve ziyaretçi merkezinin bulunduğu 2.300 feet yükseklikteki platodan dünyanın en iyi manzaralarından birisini görebilirsiniz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder