16 Nisan 2019 Salı

Londra’da Macera Dolu Etkinlikler

Londra’da asla ne yapacağınızı düşünmek zorunda kalmayacağınızı biliyoruz, ama aynı zaman Londra’da yapılacak şeyler düşünüldüğünde çok da macera dolu bir şehir olmadığını düşünürüz.

Tarih mi? Evet. Kültür mü? Kesinlikle. Ama adrenalin dolu bir macera?

Birleşik Krallık sert veya katı bilinmesine rağmen, aslında Londra’da yada şehrin hemen dışında bir sürü adrenalin dolu ve heyecanlı etkinlikler bulmak mümkün.

İşte Londra’daki macera dolu etkinlikler listesi.

Serpentine’de Serinleyin


Yaz sıcağı bastırdığında, Londra’nın açık havuzlarından birisine dalmak kadar ferahlatıcı bir şey yok. Londra’nın her yerinde birçok dış mekan yüzme havuzu var, ama içlerinden en popülerleri Hyde Park’ın içerisinde bulunan Serpentine Gölü.

İçerisinde ördeklerin bulunduğu göl üzerinde tekne ile gezilebiliyor. Gölüm 100 metrelik bir kısmı ise insanların yüzüp serinlemesi için ayrılmış. Suda ördekler ve kuğular ile birlikte yüzeceksiniz, ama merak etmeyin su her hafta testlerden geçiyor ve tamamiyle güvenli.

Burası yazları hafta sonunda kalabalık olduğu için, yüzmek için diğer güzel bir nokta ise Londra’nın kuzeyinde Hampstead Heath çevresi. Yıl boyunca açık olan 2-3 tane havuza, yüzmek isteyenler vahşi yaşamın içerisinde kendilerini suya atabilirler.

02’de Bungee Jumping


Eğer tamamıyla adrenalin dolu bir etkinlik arıyorsanız, kendinizi şehrin üzerinde tehlikeli bir biçimde duran 50 metrelik vinçten boşluğa bırakmak gibisi yok. Thames Nehri’nin, Kanarya Rıhtımı’nın ve Londra’nın merkezinin etkileyici manzarasına yukardan tanıklık edebilirsiniz.

Buradan bungee jumping yapmak sadece her ayın bir haftasonu mümkün oluyor, bu yüzden öncesinde rezervasyonunuzu yaptırmak ve erkenden orada olmanız çok önemli. İster tek başınıza isterseniz de tandem bungee jumpingi yapabilirsiniz.

Yukarıdan Kanarya Rıhtımının iş bölgesinin büyüleyici manzarasını ve aşağıya doğru süzülmeden diğer şehir simgelerinin manzarasını görebilirsiniz. İster suya atlayabilir yada devasa şişme yastığa atlamayı seçebilirsiniz.

Lee Valley’de Rafting


Eğer güçlü akıntının içerisinde kayalıklardan kaçmaya çalışmayı ve yaşam mücadelesi vermeyi seviyorsanız, Lee Valley White Water Centre’de akarsu raftinginin tadını çıkarabilirsiniz.

Merkez 2012 Londra Olimpiyatlarında kano slalom oyunlarına ev sahipliği yaptı ve 300 metrelik pist o zamandan beri akarsu rafting pistine dönüştürüldü. Dünyanın en iyi insan yapımı akarsu pisti aralarında bulunuyor pist, ayrıca merkezde aralarından seçim yapabileceğiniz bir sürü su aktivitesi bulunuyor.

Rafting yapmak isteyenler, merkezdeki 5 metrelik dik bir düşüşe sahip olan pistte adrenalin ve heyecan dolu vakit geçirebilirler. Merkezde yapılabilecek diğer aktiviteler arasında kano ve bot yerine akıntıda tahta üzerinde ilerlediğiniz hidro-hızlı heyecanlı bir spor daha bulunuyor.

Serbest yada Parkur Koşusu Yapın


Serbest koşu yada Parkur sporu bilindiği gibi, milenyum nesli arasında popüler olan bir spor. Önünüze çıkan engeller arasında çok hızlı ve etkili bir şekilde koşu yapmaya deniyor.

Ziyaretçiler Parkur koşucularının tüm yeteneklerini sergilemelerini South Bank ve Waterloo gibi bölgelerde izleyebilirsiniz. Bu tüm şehri büyük bir macera pistine çeviriyor, ancak büyük boşluklardan atlamak yada yüksek kenarlarda denge sağlamak oldukça tehlikeli bir iş.

Sporu öğrenmek isterseniz, Parkour Generations’da derslere katılmak için kayıt olabilirsiniz ve Londra’nın çeşitli yerlerinde bu adrenalin dolu sporu öğrenebilirsiniz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder