16 Nisan 2019 Salı

Avrupa’da Yapılacak Macera Dolu Etkinlikler

Avrupa 40’dan fazla bireysel ülkenin bir araya gelerek oluşturduğu, çarpıcı ve büyüleyici bir yer. Sonsuz bir kültür ve cazibe merkezi çeşitliliği ile, gezginler herhangi bir yerinde bu eğlencenin bir parçası olabilir.

Avrupa’yı ziyaret eden turistler görülecek, duyulacak, tadılacak şeylerin çeşitliliği karşısında şaşırıyor. Ama belki de Avrupa’nın en çeşitli yanı macera dolu aktiviteler. Akdenizden Alplere kadar bir alanı kaplayan ülkelerin oluşturduğu bu birleşim, ziyaretçilere eşsiz macera sporları ve adrenalin aktiviteleri sunuyor. Uçurumdan atlamak ve tüplü dalış, kaya tırmanışı ve kayak, Avrupa aradığınız her şeye sahip.

Avrupa’da yaparken adrenalin dolacağınız birçok etkinlik bulunmasına rağmen, sizler için Avrupa'nın macera dolu etkinliklerinin en iyilerini seçtik.

Dalış, Kıbrıs


Stratejik olarak güzel doğu Akdeniz’de bulunan Kıbrıs, büyüleyici bir denizle çevrili ve her seviyeden dalgıç için uygun çok kaliteli batıklarla dolu bir ada.

Kıbrıs’ın berrak sularının derinliklerinde, dalgıçlar çok çeşitli su altı yaşamına tanıklık edecek, dünyaca ünlü eski gemi batıklarında gemi batığına dalış tekniklerini öğrenecek ve etkileyici deniz tabanını keşfedecek.

Kıbrıs’ın dünyaca ünlü dalış alanlarından bazıları Pafos’daki Vera K, Achilleas ve HMS Cricket, bir İngiliz Ordusu helikopteri ve en ünlüleri Larnaka’da bulunan Zenobia.

Uçurumdan Atlama, Hırvatistan


Işıltılı Adriyatik Denizinin kıyısındaki Hırvatistan, uçurumdan dalış yapılabilecek efsane yerlere sahip. Yaz aylarında buraya gelip, bu uçurumlardan atlamadan durabilmek gerçekten çok zor.

Hırvatistan’daki çoğu kayalık direk olarak Adriyatik Denizinde bitiyor, bu yüzden atlayışlar oldukça güvenli. Ancak atlayışları yaparken yanınızda deniz ayakkabısı gibi bir şey getirmeniz, geri kayaya tırmanırken oluşabilecek kaya çiziklerinden ve kesiklerinden sizi koruyabilir.

Ülke boyunca sadece bir kaç metreden 25 metreye kadar yükseklik seçenekleri bulunabilir. Hvar Adası uçurumdan atlama konusunda Hırvatistan’ın en ünlü adalarından birisi, ama aynı zamanda Dubrovnik’in kale duvarları arasında atlayacak gizli noktalar da bulabilirsiniz. Şehrin güneyinde bir restoran bar uçurumun kenarına inşa edilmiş, Adriyatik Denizinin turkuaz sularına buradan da atlayabilirsiniz.

Kaya Tırmanışı, Yunanistan


Kalymnos kaya tırmanışı sevenler için en iyi yerlerden. Dodecanese takım adalarının güneyinde bulunan küçük Yunan adasında, sene boyunca kaya tırmanışı yapılabiliyor ve bu ada son zamanlarda Yunanistan’ın en heyecanlı aktivitesi ile ünlü olmuş durumda.

80’den fazla dik kayalık ve yaklaşık olarak 2300 tane rota olmasına rağmen Kalymnos’un sadece %10’u keşfedilebilmiş durumda. Eğer isterseniz aylarca kaya tırmanışı yapabilirsiniz. Ada asılı kaya, sünger taşı, levha, büyük duvar gibi her seviye ev tarz için çeşitli tırmanış tarzları sunuyor. Tırmanışlar yılın her günü devam ediyor, ancak çoğu tırmanışçı yaz aylarında burayı tercih ediyor, sıcaklık tırmanış için çok uygun olduğu ve sonrasında serinlemek için denizde su sporları yapılabildiği için.

Dağ Yürüyüşü, Balearik Adaları


Büyüleyici manzara ve doğası ile Balearik Adalarını ve adrenalin sporlarını kesinlikle birleştirmelisiniz. Kanyon yürüyüşü, mağaracılık, uçurumdan atlama, kaya sporları aklınıza ne geliyorsa, burada yapacağınız dağ yürüyüşü hepsini içeriyor.

Belinizde bir iple dünyanın en kötü şöhretli kanyonlarından birisinin içine doğru inin, bunu yaparkende Mallorca sahillerinin inanılmaz manzarasının tadını çıkarın. Kayalık uçurumlardan Akdeniz’e atlarken kalbinizin ritmini hissedin. Kayaların elmas gibi parladığı kireç taşı mağaraları arasında gezin ve iple, serbest yada klasik rotalarda kireç taşı tırmanışı yapın.

Tramuntana dağı bölgesi Balearik Adalarının en heyecanlı dağ yürüyüşü rotası. Dünyanın her yerinde macera sever bu zoru dağlık arazide ve patika yollarda yürümek için buraya geliyor. Yürüyüş rotaları oldukça yoğun, ama eğer zor yolları seçerseniz Akdeniz’in büyüleyici manzaraları ile ödüllendirilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder