16 Nisan 2019 Salı

Avrupa’nın En İyi Gemi Yolculukları

Ren ve Rhone arasındaki farkı biliyor musunuz? Ya da Ren ve Sen arasındaki farkı?

Avrupa’da nehir de gezinti yapmak, Avrupa’nın en iyi tarihi şehirlerini keşfetmenin en sakin ve rahatlatıcı yolu. Dünyaca ünlü nehirlerde gemi yada tekne ile ilerleyerek, büyük şehirler, keyifli kasaba ve köyleri keşfedin.

Görülecek yerler ise çok çeşitli; ortaçağdan kalma kaleler, katedraller ve saraylar seçeneklerden bazıları. Günlük kıyı turları ile etkileyici şehirlerde gezinebilirsiniz. Gemi yolculuğunun en iyi yanı, uçuş yok, stresli otobüsler yok. Kıyıyı keşfettikten sonra rahatlamak ve dinlenmek için odanıza geçerek, bir sonraki gün başka bir müthiş şehirde uyanabilirsiniz.

Fakat her seyahatte olduğu gibi, en büyük zorlu nereye gideceğine karar vermek. İşte size yardımcı olabilmek için hazırladığımız, Avrupa’nın en iyi gemi yolculukları.

Tuna Nehri


İlk defa gemi yolculuğu yapacaksanız, Tuna Nehri bunun için en iyi seçeneğiniz. Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Sırbistan, Hırvatistan ve daha birçok ülkenin içerisinden akan Tuna, Doğu Avrupa’ya kolay ve eğlenceli bir gezinti imkanı sağlıyor.

Tuna Nehri gemi turu, Viyana, Budapeşte, Bratislava gibi ana liman kentlerinden geçiyor. Avusturya Göller Bölgesi içinden geçin, Viyana’nın saraylarını ve katedrallerini keşfedin, Budapeşte’nin sıradışı binalarını görün, Ortaçağ şehirlerinde gezerek Barok mimarisine sahip manastırları keşfedin.

Tuna Nehri kesinlikle efsane bir Avrupa gemi turu sunuyor. Nehir Avrupa kıtası boyunca Kara Ormandan Karadeniz’e kadar uzanıyor.

Sen Nehri


Romantik çiftler, kültür ve resim tutkunları için ideal bir seçenek olan Sen Nehri turları Fransa’nın tam ortasından geçiyor. Paris’in hem içi hem dışında birçok önemli yerleri görebileceğiniz turlar, genelde Giverny, Rouen ve Normandy duraklarında İngiliz Kanalının bir bölümünü de içeriyor.

Oldukça yoğun ve kalabalık bir nehir olan Sen Nehrinde’ki turlar, genelde aynı rotayı izliyor. Paris’ten yola çıkarak Rouen yada Caudebec’e doğru gidiyorlar. Rouen Normandiya bölgesinin başkenti ve tarihi katedraller, 13. ve 16. yüzyıl dönemlerinden kalma binalar ve diğer şehir simgelerinin kesinlikle görülmesi gerekiyor. Bütün Sen Nehri gemi turları bir kaç tane sahile uğruyor.

Ren Nehri


Almanya, Hollanda, Fransa ve İsviçre arasından akan Ren Nehri, Avrupa’nın en ünlü nehirlerinden birisi. İsviçre Alplerinden başlayan yolculuk, Avusturya, Almanya, Fransa ve Belçika içinden geçerek, çok farklı kültür ve manzaralar sunuyor.

Nehir turlarının en iyisi olarak gösterilen Ren Nehri turları, genelde Amsterdam’dan başlayan 7 gecelik geziler oluyor. Bu sürede Basel, Köln, Koblenz, Rudeshein, Mannheim ve Strasbourg gibi güzel Avrupa şehirlerine uğruyorlar.Kesinlikle yapmanız gerekenler arasında Almanya’da Colon’un ünlü katedralini görmek ve Rudesheim’in en iyi Riesling şaraplarının tadına bakmak var.

Rhone Nehri


Şarap tutkunları, balayı çiftleri, tarih severler için ideal olan bu 813 km’lik Rhone nehri, İsviçre’de başlıyor ve Fransa’da son buluyor. Gününüzü Alrles’de bulunan Roma kalıntılarını inceleyerek ve Avingnon’un gotik binalarını keşfederek geçirebilirsiniz. UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan tarihi şehir Lyon’un sokaklarında gezin, Burgonya’nın en iyi şarap mahzenlerinde Fransa’nın en iyi şaraplarını tadın.

Rhone Nehrinde gemi turu Fransa ve çevresini kapsıyor büyük ölçüde, bu sayede yolcular Fransa’nın büyüleyici kırsal kesimlerinin manzarasının keyfini çıkarıyor Akdeniz’e varmadan önce.

Main Nehri


Almanya’yı keşfetmek istiyorsanız, Main Nehri gemi turlarını tercih etmelisiniz. 2. Dünya Savaşı tarihine tanıklık edecek, Şarap ve Bira öncülerini keşfedeceksiniz. Almanya’da gemi turuyla sayısız yer görebilir, kültür seviyenizi geliştirebilirsiniz.

Main Nehri, Ren ve Tuna Nehri ile birleşiyor. Seyahat etmek isteyenler Avusturya üzerinden devam ederek, daha uzun bir tatil yapabilirler.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder