26 Nisan 2019 Cuma

Dünyanın En İyi Alışveriş Şehirleri

Eğer bir alışveriş severseniz, bazen alışverişin Olimpiyat Oyunlarındaki sporlar gibi uluslararası bir spor olabildiğini bilirsiniz. Uluslararası pazarlara girme heyecanı, alışveriş merkezlerinde bir ürün için birisiyle savaşma ve reklam indirimlerini yakalamak için sabahın köründe uyanıp, izdihamın içinde yerini almak. Bir tatilin ardından eve dönerken kolaylıkla bir hatıra ya da lüks bir hediye bulabilen arkadaşlarınızı ya da ailenizi kıskanmakta çok haklısınız. Bazıları için sahip olmak istediği ürünü aramak, o ürüne sahip olmaktan daha eğlenceli bir aktivite.

İşte bu yüzden alışveriş bizce bir spor. Bazı şehirler farklı alışveriş seçenekleri sunuyor alışveriş severlere. Peki dünyanın en iyi alışveriş şehirleri hangileri?

İşte dünyanın en iyi moda ve alışveriş merkezleri.

Paris


Paris Avrupa’da alışverişin kutsal yeri tam anlamıyla, burada alışverişin çekiciliği hiçbir yerde olmayan çok farklı bir alışveriş deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Çok güzel mahallelerin her köşesi tasarımcı moda mağazaları ile dolu. Caddeler ise tarz insanla kaynıyor. Bu yüzden Paris’e kolaylıkla her alışveriş severin rüya şehri diyebiliriz.

Paris’te bulunan en iyi mağazalar sadece kıyafet satmıyor, onlar yaşam tarzı satıyor adeta. Şehirde 5 tane ana alışveriş merkezi ve 18,000 civarında mağaza bulunuyor. 8. Arrondissement dünyaca ünlü moda markaları olan, Chanel, Hermes, Louis Vuitton gibi lüks markaların mağazalarını bulabileceğiniz yer. 3. Arrondissement ise daha az geleneksel ama daha trend mağazalarla dolu.

Tasarımcı mağazası ve göz alıcı mücevherler, kıyafetler, ayakkabılar almak isteyenler, Merci’ye uğramalı. Alışveriş için en iyi noktalardan diğeri ise The Champs-Elysees. Burada birçok küresel markayı, tasarımcıyı, çeşitli mimariyi ve Arc de Triomphe gibi turistik yerleri bulabilirsiniz.

Hong Kong


Hong Kong lüks ürünleri ucuza bulabileceğiniz bir şehir. Şehrin her yerinde çok güzel mağazalar bulunuyor, ama ihtişam ve parıltı arayan alışverişçiler Central District’e gitmeli. Burada Lane Crawford’dan 5.000 dolara bir çanta alabilir yada Square Street’den ayakkabı ve gözlük alabilirsiniz.

Hong Kong’daki mağazalara her sene 42 milyon müşteri uğruyor, bu yüzden satış danışmanları uluslararası alışveriş severlere nasıl hizmet etmesi gerektiğini çok iyi biliyor ve bir kaç dil biliyorlar. Yardım etmekte oldukça ısrarcı olurlarsa şaşırmayın, istediğinizi bulana kadar sizinle gezebilirler ve bulamazsanız yada ne istediğinizi bile bilmiyorsanız, onlar size ne aradığınızı söyleyebilirler.

Los Angeles


Los Angeles’daki en iyi aktivitelerden birisi alışveriş yapmak zaten, buradaki alışveriş anlayışı alışveriş merkezi kültürü gibi. Eski mağazalarda gezinin yada abartılı lüks ürünleri vitrinden seyredin, bu büyük şehir para harcama söz konusu olduğunda sunacak çok seçeneğe sahip.

Alışveriş deneyiminize LA Moda Bölgesi’nden başlayabilirsiniz. The Grove, Beverly Center, Hollywood & Highland, Third Street Promenade ve Santa Monica Place gibi alışveriş merkezleri, tam bir Los Angeles alışveriş deneyimi sunuyor.

Los Angeles’da bir çok seçkin alışveriş bölgeleri bulunuyor. Sıradışı bir alışveriş deneyimi arayanlar Venice Beach bölgesine, son moda kıyafetler arayanlar ise Melrose Bulvarı’na gitmeli. Eğer para sıkıntınız yoksa Rodeo Drive ve Robertson Bulvarı kesinlikle görülmesi gereken yerler.

Londra


Londra’da alışveriş terapisi yapmak her zaman çok iyi bir fikir. Şehirde bir kaç tane farklı alışveriş sokağı, bölgesi bulunuyor ve her biri kendine has özellik ve tasarıma sahip. Mayfair’de lüks ürünlerden, Covent Garden’da ilginç ürünlere kadar birçok alışveriş  cennetinde zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Oxford caddesi boyunca da bir çok lüks ve son moda alışveriş mağazası bulabilirsiniz. Dover Sokağı ise son moda ürünleri bulabileceğiniz bir yer. Old Spitalfields Pazarı erkek giyim ve el yapımı ürünlerin bulunduğu bir pazar. Camden Pazarı ikinci el kıyafet, sanat eseri, mobilya ve mücevherlerin satıldığı açık hava mağazaları ile dolu.

Dünyanın en iyi alışveriş şehirleri yazımızın devamına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Dünyanın en iyi alışveriş şehirleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder