16 Nisan 2019 Salı

Dublin’in En İyi Müzeleri

Müzeler kendinizi tarih ve kültürle doldurabileceğiniz, çok güzel yerler. Dublin ise bahçelerden, parklara, Guinness bira yada viski tadımı yapabileceğiniz yerel galerilere kadar bir çok fantastik seçeneğe sahip.

Dublin küçük bir başkent olmasına rağmen büyük bir üne sahip. Genelde herkesin zevkine göre bir müze bulunuyor, Ulusal Galeri, Doğal Tarih Müzesi ve daha birçok tarih müzesini Dublin’de bulabilirsiniz. İrlanda’nın zengin kültürel tarihi, mimarisi birçok farklı noktada kutlanıyor.

Turist de olsanız, yerli de olsanız, her zaman gününüzü geçirmek için çok güzel bir müze bulabilirsiniz. İşte Dublin’in en iyi müzeleri.

Dublin Kalesi


1204’de kurulan Dublin Kalesi, kuruluşundan beri şehrin tarih merkezi olmuş. Bugün 44 bin metrekarelik alana sahip, bu alan içerisinde 2 müze, 2 kafe, bir uluslararası konferans merkezi, 2 bahçe ve devlet binaları bulunuyor.

Alanı incelemek, Chester Beatty Kütüphanesini ve Gelir Müzesini keşfetmek ücretsiz. Ancak bazı yerlere giriş için bilet almak gerekiyor.

Doğal Tarih Müzesi


Avrupa’nın her yerinde doğal tarih müzesi bulabilirsiniz, çünkü hem yetişkinler hem de çocuklar bu müzeleri severler. Dublin’i özel yapan şey ise etkileyici hayvansal sergiler. 19. yüzyıl ihtişamına sahip bu müzede, birçok hayvan sergileniyor.

Devasa İrlanda geyiği kemikleri müzenin hemen girişinde bulunuyor ve müzenin en ünlü ve ilgi çekici hayvan sergilerinden birisi. İskeletlerden bir tanesi 3.5 metrelik boynuz genişliğine sahip.

Aynı binanın içerisinde İrlanda Ulusal Müzesi de bulunuyor. Burada İrlanda’nın faunası ile ilgili sergileri keşfedebilir, su altı yaşamına göz atabilir ve evrimin evrelerini görebilirsiniz. Bu müzeyi ziyaret etmek her zaman heyecanlı ve eşsiz bir deneyim.

İrlanda Viskisi Müzesi


İrlanda Viskisi Müzesi, Dublin’de bulunan Trinity Üniversitesinin ana girişinde bulunuyor ve sizi zamanda yolculuğa çıkarıyor. Şehrin en simgesel binalarından birisi olan müze, İrlanda viskisinin fantastik hikayesini anlatıyor. Ortaya çıkışından, ün kazanmasına ve ününü kaybetmesine kadar.

Viski Müzesi Turu oldukça interaktif ve modern bir deneyim sunuyor misafirlerine. Rehberler oldukça eğlenceliler ve çok güzel açıklamalar yapıyorlar. Turun sonunda İrlanda Viskisinin tadına da bakabiliyorsunuz.

Müze aynı zamanda İrlanda Viskisinin 1800’lere kadar uzanan eşsiz bir koleksiyonuna sahip. İçeride İrlanda Viskisi, İrlanda Kahvesi ve viski kokteylleri servis eden modern bir bar da bulunuyor.

Guinness Mahzeni


Guinness dendiğinde İrlanda, İrlanda dendiğinde ise Guinness akla gelir. Dublin’de yapılacak en iyi şeylerden birisi ise Guinness Mahzenine bir geziye gitmek.

Efsane St. James Kapısı Bira Fabrikasının merkezinde yer alıyor Guinness mahzeni, burası Guinness’in evi. Üretim bölgesi 1759’dan beri faaliyet gösteriyor. Bira fabrikasının fermantasyon tesisi olan bina, şuan ziyaretçilere bira üretim sürecini, Guinness tarihini ve en iyi nasıl bira doldurulacağını öğreten 7 katlı bir müzeye dönüştürülmüş.

Müzenin içerisinde bulunan Yer Çekimi Bar’ına kesinlikle uğramalısınız. Elinizde ikram Guinness biranızla, Dublin’in panaromik manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Eski Jameson Fabrikası


Eski Jameson Fabrikası önceden dünyaca ünlü Jameson Viskisinin üretildiği yer. Şu anda ise orjinal damıtma ekipmanlarının sergilendiği ve viskinin üretim sürecinin anlatıldığı turların düzenlendiği bir müze olarak kullanılıyor.

Uzman rehberler yeniden tasarlanmış üretim ortamında John Jameson’ın hikayesini anlatıyor ve turun sonunda ücretsiz tadım yapabiliyorsunuz.

İrlanda Modern Sanat Müzesi


İrlanda Modern Sanat Müzesi şehrin biraz dışında ama ziyaretinize kesinlikle değecek bir müze. Bu müze 1684’de inşa edilmiş bir binada bulunuyor, kalıcı koleksiyonlar ve çeşitli sanatların geçici sergilerine ev sahipliği yapıyor.

Dublin Yazarlar Müzesi


Dublin’in 300 senelik edebi mirasından mektuplar, kitaplar ve tarihi eserlerle ev sahipliği yapıyor Dublin Yazarlar Müzesi. İrlanda Edebiyat geleneği dünyanın en ünlü edebiyatlarından birisi. Bir çok Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış ve başka uluslararası üne sahip bir çok İrlandalı yazar bulunuyor.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder