26 Nisan 2019 Cuma

Vietnam’da Gidilmesi Gereken Yerler

Karmaşık, çekici ve çeşitliliğiyle Vietnam da, Asya'daki diğer yerler gibi misafirlerine unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Hanoi’nin kalabalık sokaklarında gezebilir, Halong Körfezi'nin etrafındaki nefes kesici doğal çevreyi keşfedebilirsiniz. Tabi ki Vietnam'ın inanılmaz lezzetli yemeklerini de denemeyi unutmamak gerekir.

Vietnam’da yapacak gerçekten çok fazla şey var. Bu yüzden nereden başlayacağınızı bilmemeniz gayet normal. İşte sizi bu dertten kurtarmak için hazırladığımız, Vietnam’da gidilmesi gereken yerler listemiz.

Hanoi


Vietnam’ın başkenti olan Hanoi’de yapacak o kadar şey var ki, hiç boş zamanınız olmayacak. Sokak yemeğinin cezbedici kokusu havayı süslüyor, bu kokuları takip ederek buharda enfes yemeklerin piştiği tezgahları ziyaret edin.

Vietnam’da bulunan sayısız müze, ziyaretçilerine Vietnam’ın tarihini, geçirdiği savaşlar ve sanatını anlatma şansı sunuyor. Old Quarter’ın sokaklarında Fransız koloni mimarisi yapıların aralarında dolaşmak gerçekten büyüleyici.

Bu motor ve insan sesleri ile dolu sokakların arkalarındaki eski mimariye sahip restoranları, butikleri, kafeleri ve alışveriş merkezlerini keşfedin. Üstelik Hanoi’de çok uygun fiyatlara lüks bir tatil yapabilirsiniz.

Ho Chi Minh


Oldukça hareketli ama karışık olan Ho Chi Minh’in garip bir çekiciliği var. Hareketli bir yaşamı olan Ho Chi Minh, dünyanın her yerinden gelen misafirlerini ağırlamak için lüks otellere yada oldukça güzel hostellere sahip.

21. yüzyılın parıltısı ile tarihi kültürü bir araya getiren Ho Chi Minh, Vietnam’da görülmesi gereken ilk yerlerden birisi.

Halong Körfezi


İnanılmaz manzarasını çekmek için milyonlarca turistin geldiği Halong Körfezi’nin dünyanın en nefes kesici doğal manzaraları listesinde olmasının bir sebebi var. Binlerce adanın durgun sularda yüzdüğünü hayal edin; nefes kesici kelimesi bu görüntüyü anlatmaya yetmez.

Halong Körfezi'nde olan birçok bot turundan birisini seçerek gezebilirsiniz. Ancak turunuzu seçerken iyice araştırın, aralarında oldukça büyük kalite farkları olabilir.

Hue


Vietnam’ın antik kentlerinden birisi olan kraliyet şehri Hue, ülkenin kesinlikle görülmesi gereken yerlerinden birisi.

19.yüzyıldan 20.yüzyıla kadar hüküm sürmüş Nguyen Hanedanlığının krallığının bulunduğu Hue, geçmişteki güçlü günlerin kalıntılarıyla süslü. Geçmişin lüksü ve imparatorluğun kalıntılarının bulunduğu, Yasak Mor Şehrin kalıntılarını keşfedin.

Mimari açıdan Hue’ya hayran kalacaksınız.

Hoi An


Hanoi ve Ho Chi Minh gibi kalabalık ve gürültülü sokakları olmayan Hoi An’da karmaşadan uzak bir şekilde Old Town’da gezip, göz alıcı mimarileri inceleyebilirsiniz.

Çoğunlukla tarihi binalardan oluşsa ve her yeri tarih koksa da, Hoi An’da çok modern mağazalar, barlar ve oteller bulmak mümkün. Bu güzel şehir, yorucu şehirlerden uzaklaşarak Vietnam kültürünü incelemek ve öğrenmek için ideal bir seyahat noktası.

Mekong Deltası


Mekong Deltası görkemli Mekong Nehrinden hayat buluyor. Mekong Deltası kesinlikle görmeniz gereken ve unutulmayacak hatıralar edinebileceğiniz bir yer. Yeşilin her tonuna sahip ağaçların ve yaprakların nehir boyunca dans ederek ilerlemesine hayran kalacaksınız.

Bu yeşil ormanların arasında bir çok kuş türünü, mangrov ağaçlarını bulacaksınız. Vietnam’ın her yerinde olduğu gibi burada da el değmemiş bir sürü beyaz kumlu sahillerde dinlenebilirsiniz. Mekong Deltası’nda acıkırsanız, taptaze balık dolu nehirden kendiniz tutabilir ya da yerel balıkçılardan satın alabilirsiniz.

Dünyanın en doğal turizm noktalarından biri olan, eşsiz güzelliklere sahip Vietnam’da gitmeniz gereken yerleri kısaca anlattığımız yazımızı umarız beğenmişsinizdir. Vietnam ve görmeniz gereken şehirleri ile ilgili detaylı yazılarımıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Eğer Vietnam'a yolunuz düşerse, deneyimlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. 

Hanoi'de Yapılacak En İyi Şeyler

Hoi An En İyi Yerler

Ho Chi Minh City En İyi Yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder