26 Nisan 2019 Cuma

Kıbrıs’ta Yapılacak En İyi Şeyler

Çok güzel zaman geçirdiğiniz ve geri dönmek için sabırsızlandığınız yerler olmuştur. İşte Kıbrıs da, bir kere gittiğiniz zaman çok seveceğiniz geri dönmek için sabırsızlanacağınız bir yer. Adanın nefes kesici sahilleri, manzarası ve misafirperver insanları ile Kıbrıs sizi bekliyor.

İşte sizler için seçtiğimiz Kıbrıs’ta yapılacak en iyi şeyler.

Tarihi Alanları Ziyaret Edin


Kıbrıs'ın milattan önce 10.000 yıllarına kadar uzanan bir tarihi var. Şaka değil, adada o yıllarda insanların burada yaşadığına dair kanıtlar var. Yıllar boyunca Venedikliler, Fransızlar ve İngilizler gibi farklı halklar tarafından yönetilen Kıbrıs Adası, hepsinden kalıntılar taşıyor.

Ada’da bulunan tarihi alan sayısı gerçekten fazla. Eğer tarihi alanları ziyaret etmeyi seviyorsanız, Kıbrıs’ta ne yapacağınızı düşünmenize gerek yok, bütün seyahatinizi tarihi alanları ziyaret ederek geçirebilirsiniz.

Ziyaret edilmesi gereken tarihi yerlerin en başında Kourion Antik Kenti geliyor. Yunan ve Roma amfitiyatrosu hala olduğu gibi duruyor.

Adanın dördüncü en büyük şehri olan Paphos’daki alanların hepsini inceleyerek bir hafta geçirebilirsiniz. UNESCO Dünya Mirası Alanı seçilen alanda, tarihi milattan önce 4. yüzyıla kadar uzanan antik mezarlardan oluşan büyüleyici Kral Mezarlıklarını görmeniz gerekiyor.

Büyüleyici Sahillerinde Yüzün


Eğer Avrupa’nın gri ve yağmurlu havasından sıkıldıysanız, müthiş bir sahilde olmak istiyorsanız, Kıbrıs bunun için en iyi yerlerden. Güzel bir kitap alıp, büyüleyici sahillerde yatarak, güneşin ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kıbrıs sayısız sahile sahip gerçekten, ılık ve turkuaz rengi sulara sahip, üstelik beyaz kumlu sahiller bunlar. Su sporları yapmak istiyorsanız Pissouri’yi tercih edebilirsiniz. Eğer kalabalıktan uzak olmak istiyorsanız kıyı şeridi boyunca yürüyün, daha sakin küçük sahiller bulabilirsiniz.

Eğer daha farklı bir yer arıyorsanız, Valinin Sahili (Governor’s Beach) temiz suyu ve kayalık kıyısıyla keşfedilmeye hazır sizi bekliyor. Az sayıda ziyaretcisi ve karpostal gibi manzarası ile Latchi de en iyi sahillerden birisi. Larnaca’nın da güzel sahilleri var.

Buradaki en büyük probleminiz en iyi sahil hangisi karar vermeniz.

Müthiş Manzaraların Keyfini Çıkarın


Sahiller o kadar güzel ki çoğu insan vaktini sadece sahillerde geçirmek istiyor. Ama eğer sadece sahildeki güzelliklerin keyfini çıkarırsanız, çok şey kaçırmış olursunuz. Adanın kıyı şeridinden içeride de büyüleyici güzellikleri var.

Akamas bölgesini safari yaparak keşfedebilirsiniz. Eğer şanslı iseniz yerli rehberler eşliğinde, kendi başınıza asla bulamadığınız yerlere gidebilirsiniz. Safari turları her grubun isteklerine göre özel olarak planlanıyor. Şarap tadımı, dağ tırmanışı, Bizans kilise turu ve büyüleyici bir gün batımını izlemek, yapabileceklerinizden bir kaçı.

Mitoloji ve Tarihin Buluştuğu Nokta


Kıbrıs mitolojik ve efsanevi alanlar açısından da oldukça zengin. Bunların arasında en ikonik olanı Afrodit Kayası. Efsaneye göre aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit burada doğmuş.

Afrodit’in efsanesinin arkasındaki hikayeler anlatmakla bitmez, ama günümüzde birçok kişi bu kayanın etrafında yüzenin uzun yaşam, güzellik ve gerçek aşkla kutsandığını düşünüyor. Gerçek ya da değil, denemekten zarar gelmez bizce.

Şarap Tadın


Kıbrıs’ın 6000 yıllık bir şarap üretim tarihi var. Binlerce yıllık şarap üretim tecrübesi, nesilden nesile günümüze kadar gelmiş.

Ada’nın Omodos gibi geleneksel şarap üretim kasabalarını gezebilirsiniz. Bu kasabaların dışında, Zambartas ve Vasilikon gibi modern ve dünyanın en iyi şaraplarının üretildiği şarap evlerini bulabilirsiniz.

Diğer ülkelerdeki mahzenlerden farklı olarak, Kıbrıs kendi üzüm bahçelerinden elde ettiği üzümleri kullanıyor. Bu yüzden kendine has bir tadı ve güzelliği var şarapların.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye'de gezilecek en iyi yerler
Avrupa'da gezilecek en iyi yerler
Amerika'da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder