16 Nisan 2019 Salı

Avrupa’nın Saklı Cenneti Azor Adaları

Son yıllarda, Kuzey Atlantik Okyanusu'nun ortasında dokuz volkanik adadan oluşan bir ada grubunun varlığına dair söylentiler yayılmaya başladı, Avrupa ile ABD arasındaki yolun yaklaşık üçte ikisinde.

Zümrüt kumsallar, göz kamaştırıcı mavi göller, yemyeşil meralar, volkanik mağaralar, kabarcıklı çamur gölcükleri,  bol güneş ışığı ve vadiye dökülen şelalelere sahip olan adalardan bahsediyoruz.

Basitçe anlatmak gerekirse, eğer birisi İzlanda'yı alsa, 3.000 km güneye götürse ve onu dokuz parçaya bölse, Azor adalarını elde ederdi. Aynı volkanik kökenleri ve büyüleyici manzaraları paylaşıyorlar, sadece bu takımadalar buz yerine subtropik yemyeşil bitki örtüsüne sahip.

Azor Adaları, Portekiz'in özerk bir bölgesidir. Ve Lizbon'dan sadece iki saatlik bir uçuş ile ulaşılabiliyorlar. Bu uzaktaki takımadalar, Avrupa'nın en iyi korunan sırrı. İşte Azor adalarına gitmeniz için gereken en iyi sebepler.

Büyüleyici Doğa


Azor Adaları, şehir hayatına hapsedilenler ve doğa ile yeniden bağlantı kurma fırsatı arayanlar için ideal bir yer. Dünyanın en sürdürülebilir seyahat yerlerinden biri olarak görülen adalardaki doğa, yeşil tepelerin, siyah volkanik kaya oluşumlarının ve canlı mavi göllerin çılgın bir renk yelpazesini içeriyor.

Muhtemelen manzaranın siyah-beyaz lekelerle dolu olduğunu fark edebilirsiniz; Bunlar çayırlarda otlayan inekler. Adalarda ineklerin sayısı insanların sayısı ile eşit. İnanabiliyor musunuz?

Macera severler İçin Bir Cennet


Uzun yıllar boyunca Azor Adaları gevşemek, rahatlamak ve “hiçbir şey yapmamak” için bir yer olarak görülüyordu. Bugün durum kesinlikle  böyle değil. Burada, doğanın en saf haliyle temas halindeyken macera aramaya yönelik bir dolu fırsat bulunuyor.

Pico adasındaki Portekiz'in en yüksek dağına kadar yürüyüş yapmak da dahil olmak üzere, adada bulunan bir çok yürüyüş rotasında yürüyüş yapabilir, ayrıca yamaç paraşütü, kanyon yürüyüşü, binicilik ve golf gibi daha birçok etkinliği Azor adalarında yapabilirsiniz . Son zamanlarda, adalar birinci sınıf bir sörf yeri olarak ilgi çekmeye başladı ve Dünya Sörf Şampiyonalarının etaplarından bazılarına ev sahipliği yapmakta.

Lezzetli Yemek


Portekiz’in diğer yerlerinde olduğu gibi, Azor Adalarındaki yemeklerde oldukça lezzetli. Akdeniz Diyetine uygun olarak hazırlanmış yiyecekler, genelde çok kaliteli ve yerel lezzetler oldukça uygun fiyatlı.

Buradan taze deniz ürünlerini denemeden ayrılmamalısınız, özellikle ton balığı, sardalya ve özel bir yerel lezzet olan ızgara deniz salyangozunu denemelisiniz. Et de oldukça kaliteli ve biftekler hayatınızda tattığınız en yumuşak ve en sulu biftekler.

Yunusları ve Balinaları Yakından Görün


Azor takımadaları, dünyada memeli deniz hayvanlarını doğal ortamlarında görebileceğiniz bir kaç yerden birisi. Tüm bilinen memeli deniz hayvanlarının %30’u, tek bir 3 saatlik gezi ile, efsane mavi balina dahil olmak üzere, burada görülebilir.

Kıyıdan bakan gözlemciler, bu muhteşem yaratıkların yerini görebilmek için denizi izliyorlar. Balina gözlemciliği yapan operatörlerin turlarında memeli deniz hayvanlarını görebilme şansınız çok daha fazla. Şu anda bu canlıları görebilme olasılığınız %97 civarında.

Azor adalarına bir yolculuk yaptıktan sonra, yunusları bir akvaryumda veya bir hayvanat bahçesinde tekrar görmek istemeyeceksiniz.

r

Orman Spa’sını Deneyin


Adaların havası genelde tahmin edilemiyor ve bir günde 4 mevsimi yaşama olasılığınız bile var.

İyi haber ise, güzel yağmurlu bir günde kaplıcada yüzmek kadar güzel bir şey yok. Doğa ana bu mineral dolu suları 39 dereceye kadar ısıtabiliyor. Kaplıcalar Sao Miguel adasında oldukça sık görülüyor. Burada kaplıcalar palmiye ağaçları ve yeşil bitki örtüsü ile çevrili. Diğer bir deyişle ormandaki gerçek dışı bir spa.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder