16 Nisan 2019 Salı

Sicilya’yı Ziyaret Etmeniz İçin Gereken En İyi Nedenler

Sonraki tatilinizi güzel bir Akdeniz adasında yapmayı mı düşünüyorsunuz? Belki de tam İtalya’nın sonunda durandır. Baştan çıkarıcı güzelliğe sahip, Akdenizin tam merkezinde bulunan Sicilya listenizin başında olması gereken bir ada.

Sicilya İtalyan adaları arasında en büyük olanı ve ziyaretçileri doğal güzellikleri ve kültürel hazineleri ile büyülüyor. Çok güzel bir havaya sahip ve mutfağı çeşitli kültürlerin etkisinde kalmış.

Sicilya’da bolca doğal güzellik bulunuyor ve denizin, volkanların ve dağların yanyana dizilimi burayı dış mekan etkinlikleri için ideal bir yer haline getiriyor. Ada tarih dolu ve içinde antik sanat ve mimari ile ilgili önemli değerler saklıyor. Antik Yunan Mimarisi konusuna gelince, Sicilya Yunanistan ile yarışabilecek seviyede.

Sicilya’yı ziyaret etmek için birçok sebep bulunuyor. Aşağıdaki listede ise ziyaret etmeniz için gereken en iyi nedenleri bulabilirsiniz.

İnanılmaz Tarih


Sicilya’da yürürken, tarih içinde yolculuğa çıkacaksınız. Bir çok tarihi alan, kilise ve müze bulunan adadaki şehirlerden çoğu farklı zamanlarda büyüleyici mimarileri ile İtalya’nın UNESCO Dünya Mirası Koruma Alanı listesine girmiş şehirlerinin en güzellerinden.

Ragusa UNESCO Dünya Mirası Koruma Alanı olan adanın güney ucunda bulunan bir şehir. Dik bir yamaçta bulunan şehir efsane manzaraya sahip, burada romantik sokaklar, dar kaldırım taşlı yollar, çekici tarihi müzeler ve etkileyici ortaçağ mimarisi bulabilirsiniz.

Diğer bir UNESCO Dünya Mirası listesine giren şehir ise çok iyi korunmuş tarihi bir şehir olan Syracuse. Syracuse eski ve yeninin etkileyici bir birleşimi diyebiliriz. Zamanında Yunan İmparatorluğunda önemli bir şehirmiş, şehrin her yerinde antik Yunan kalıntıları bulunuyor. Yunan mimarisi arayanlar özellikle Agrigento’da bulunan Tapınaklar Vadisini ziyaret etmeli.

Ayrıca Selinunte Tapınakları da 7. yüzyıldan kalma bir yerleşim yeri ve günümüze kadar bir şekilde ulaşmış. Çoğunluğu Kartacılar tarafından yıkılmış, Roma tarafından işgal edilmiş ve orta çağdaki depremlerle harabe olmuş olsa da, ana parçaları hala duruyor.

Kalıntıları gezerek, önceden tapınakların ne kadar büyük olduğunu hayal edebilirsiniz.

Akdeniz Sahilleri


Sicilya’daki sahiller dünyanın en iyi ve en güzel sahillerinden. Muhteşem havası bütün bir senenin yarısında sahilin tadını çıkarmanıza olanak sağlıyor. Görkemli yazları Mayıs ayından Ekim ayına kadar uzanıyor, ılık kış ayları ise çabucak sıcak bahar aylarına dönüyor.

Sicilya’da 280’den fazla büyüleyici sahil bulunuyor, bu yüzden hangisi en güzeli seçmek oldukça zor. Bir çok renkte, şehir sahillerinden, ıssız ada koylarına, masmavi parlayan suyu ile pudra gibi ince kumlu sahillere kadar her çeşitten sahil bulmak mümkün.

Eğer Sicilya’ya sahilde zaman geçirmek için ziyaret edecekseniz, kiralayabileceğiniz birçok villa bulunuyor. Çoğunluğu kıyıya 5 dakika uzaklıkta adanın Batı Kıyısında bulunuyor.

Yemek ve Şarap


Sicilya muhteşem yemeklerle dolu bir cennet, şarap severler ve tatlıya bayılanlar burayı çok sevecekler. Nereye giderseniz gidin, ne yerseniz yiyin, sokak yemeklerinden restoranlarda akşam yemeklerine kadar yemeklerin hepsinin inanılmaz olma garantisi var Sicilya’da.

Her zaman taze ve her zaman mevsimine uygun lezzetler. Tasca d’Almerita ve Planeta gibi yerel şarap evlerinin ortaya çıkmasıyla, Sicilya’daki efsane şarap geleneği tekrar canlanmış.

Hem Sicilya hemde Sicilya’daki bölgeler kendilerine özel tatlara sahip. Anca bir lezzet var ki ayrıca bahsedilmesi gerekiyor. İtalyancada “küçük tüp” anlamına gelen Cannoli, Sicilya’nın en ünlü tatlısı. Koni şeklindeki tatlı şekerli vanilyalı ricotta peyniri ile dolu, üzeri ise pudra şekeri ve çikolata kreması ile kaplı. Kesinlikle denenmesi gereken inanılmaz bir tatlı.

Etna Dağı


Eğer Avrupa’nın en yüksek aktif volkanına tırmanma macerasını yaşamak isterseniz, tam yerine geldiniz.

Etna Dağı 3,323 metre uzunluğunda ve oldukça sık aralıklarla aktif hala geliyor ve çok büyük bulutlar halinde kül püskürtüyor. Volkana tırmanmak için birçok farklı yol bulunuyor. Her seviyeden ve panoramik manzaralı dağ yürüyüşü rotalarını bulmak mümkün.

Kışları kar tabakası yüzünden bulut ve lav ile ilgisi yokmuş gibi gözüken dağın kuzey tarafından aşağıya kayak yapabilirsiniz. Ama unutmayın ki bu turlar volkanın aktifliği sebebiyle iptal olmuş olabilir.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder