16 Nisan 2019 Salı

Umbria’yı Ziyaret Etmeniz İçin En İyi Nedenler

Roma ve Venedik’i boşverin, İtalya’nın yeşil merkezi Umbria, turistlere yorucu kalabalıklar olmadan gerçek İtalyan deneyimi sunuyor.

Yükselen yeşil tepeler, geniş çimenler ve çekici sıcak güneş ışığı Umbria’da sizi bekliyor. Aynı zamanda Umbria’nın büyüleyici tarih ve kültürü, sizi görkemli bölgeye aşık edecek ve büyüleyecek.

İtalya’daki tek deniz kıyısı yada başka bir ülkeye sınırı olmayan bölge burası. Yeşil merkezi küreselleşmenin kirletemediği gerçek bir İtalyan deneyimi sunuyor.

Geçmişte İtalya’ya gelmiş olsanız da, bir sonraki İtalya rotanız Umbria olmalı. İtalya’daki bu küçük bölgenin sizi ne kadar şaşırtabileceğine inanamayacaksınız. İşte Umbria'yı ziyaret etmeniz için en iyi nedenler.

Tarih


Birçok gezgin, olabildiğince çok kültür ve tarih görebilmek için seyahat eder ve Umbria kültür ve tarih dolu bir bölge.

Gezginleri etkileyebilecek yerlerden birisi Assisi. Bu kutsal kasaba sıradışı mimariden hoşlananları büyüleyen, alacakaranlıkta parlayan beyaz taşlı bir kasaba.

Şehir, bu büyüleyici kasabada 1181’de doğan St. Francis of Assisi’nin ruhunu hissetmek için buraya gelen hacılar arasında popüler bir yer.

Manzara


Herhangi bir kıyıya sahip olmasa da, Umbria Tuscany sınırı yakınlarında İtalya’nın en büyük 4. gölü olan Trasimeno Gölüne ev sahipliği yapıyor.

Buz mavisi 128 kilometre karelik göl, zeytin ağaçları, üzüm asmaları, meşe ağaçları, ayçiçekleri ile dolu dağlık bir çevreye sahip. Orta çağ kasabası ile birleşince mükemmel bir manzara ortaya çıkaran göl, nefes kesici fotoğraflar çekmek yada suya girip yüzmek için mükemmel bir yer.

Aynı zamanda Passignano’dan Isola Maggiore’ye 20 dakikalık rahatlatıcı bir gemi yolculuğu yaparsanız, burada üretilen eşsiz dantelleri de görebilirsiniz.

Marmore Şelaleleri


Marmore Şelaleri İtalya’nın en yüksek şelaleleri. Doğal bir çevrede bulunan şelaleler, insan yapımı ve doğal elementlerin zıtlığı gerçek dışı bir his yaratıyor.

Veline nehri genişlediğinde ve durgun suları sağlıksız bir bataklık olduğunda Romalılar tarafından yapılmış Marmore Şelalesi. Suyu Marmore kayalıklarına yönlendirerek şuan burada bulunan büyüleyici şelaleyi oluşturmak için bir kanal oluşturmuşlar, böylelikle bataklıklar yok olmuş.

Umbria’nın yoğun yeşil tepeleri toprak yapısı elverişli olduğu için dağcılar, bisikletçiler, at binicileri için çok iyi bir etkinlik alanı oluşturuyor. Ayrıca, Umbria’nın havası ve zemini bölgenin zaten çoğunu kaplayan üzüm asmaları için de çok uygun bir ortam sağlıyor.

Lezzetler


İtalya’nın çoğu gibi Umbria’da yöresel lezzetleri ile biliniyor. Lezzetli yemeklerden, zengin ve lezzetli şaraplara kadar sizi büyüleyecek tatlar bulabilirsiniz burada. Şarap sevenler için Umbria adeta bir cennet. Akdeniz iklimine sahip bölge, gün geçtikçe daha da canlanan Umbria şarap sektörü için ideal üzümlerin büyümesi için çok uygun bir ortam.

Umbria’nın şarap üretimi tarihi, Benedik rahiplerinin bölgenin çoğunu kaplayan killi ve kumlu toprakta üzüm bağları kurmasına kadar uzanıyor.

Perugia bu yöreye has Sagrantino siyah üzümleri ile bölgedeki en iyi kırmızı şarabı sunuyor. Aynı zamanda Orvieto da bölgede üretilen ve dünyaya ihraç edilen DOC şaraplarının %80’ini oluşturan ve aynı ismi taşıyan nefis beyaz şarapları üretiyor.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder