26 Nisan 2019 Cuma

Barbados’da Yapılacak En İyi Şeyler

Barbados küçük bir Karayip adası olsa da, çok özel çekiciliği, tarihi ve güzelliği ile her sene çok sayıda turist ağırlıyor. Eski dünya çekiciliği ile inanılmaz sahilleri, lüks otelleri birlikte sunan Barbados, hayatınızda bir kere gitmeniz ve görmeniz gereken bir yer.

Sizler için seçtiğimiz bu küçük ama çok güzel etkinliklerle dolu Barbados'da yapılacak en iyi şeyler listemiz.

Geleneksel Rom’un Tadına Bakın


Barbados’da geceleri takılıp güzel içkiler içebileceğiniz bir çok lüks bar bulunuyor, ancak bir gecenizi adadaki geleneksel rom barakalarında geçirmelisiniz.

Yapmanız gereken bir şişe güzel rom seçmek ve yerliler ile birlikte efsane romların keyfini çıkarmak. Bazı canlı ve kalabalık barlarda karaoke de bulabilirsiniz, oradakilerle yarışacak kadar iyi olmasanız da denemekten zarar gelmez.

Batı Sahillerinde Takılın


Adanın batısındaki sahillerin güzelliğine inanmak için onları gözlerinizle görmeniz gerek. İncecik beyaz kumu, cam gibi berrak suyu gördüğünüzde bütün gününüzü burada geçirmek isteyeceksiniz.

Sahilde güneşlenmeyi ve yüzmeyi seviyorsanız,  Barbados’ta yapacağınız en iyi şeylerden birisi bu güzel sahillerde yatmak.  Her gün farklı bir sahile giderek bir ayınızı burada harcasanız da, daha denemediğiniz sahiller olacaktır.

Gün Batımını Seyredin


Batı Sahilleri gün batımıyla da ünlü. Günün bitişini izlemek için sahildeki yerinizi alın ve efsanevi yeşil ışığı görmeye çalışın. Yeşil ışık, güneş neredeyse tam olarak battığında, çok ince ışık huzmeleri kaldığında ufukta gözüken bir optik yanılsama.

Yeşil ışık yansımasını Doğu Sahillerinden de izleyebilirsiniz.

Doğu Sahilleri


Barbados’un Batı Sahilleri bir sürü lüks otele sahip; eğer birazcık kalabalıktan uzaklaşmak isterseniz, daha sessiz, sakin ve hırçın Doğu Sahillerine gitmelisiniz. Dalga sesleri, pembe mercan sahilleri, doğal bitki örtüsü ile Doğu Sahilleri çok farklı bir deneyim sunuyor.

Pembe kumlu sahillerinin dünyanın en iyileri olduğu söyleniyor. Bu pembe kumlu sahillerden başlayarak Doğu Sahilinde yukarıya doğru çıkıp, Bathsheba ve Kuzey Noktası gibi yerleri görebilirsiniz.

Oistin Fish Fry


Cuma geceleri Barbados’un en iyi etkinliği Oistin Fish Fry’da doyasıya eğlenmek. Bir çok barın bulunduğu bu yerde, efsane barbeküler ve rom punchlar ile çok eğleneceksiniz. Bu efsane ikiliye büyük bir sahne, ses sistemi ve dans sahnesi ekleyin. Ne kadar eğlenceli olduğunu tahmin edebiliyorsunuzdur.

İsminden de anlayacağınız gibi, buranın en güzel yemekleri deniz ürünleri. Bajan yemekleri gerçekten çok lezzetli, canlı atmosfer ile birlikte unutulmayacak bir gece yaşayabilirsiniz.

Botanik Bahçeleri Keşfedin


Barbados’un sahilleri müthiş olsa da, adada deniz, güneş ve kumdan daha fazlası var. Andromeda Botanik bahçesi her türden ve çeşitten çiçek, bitki ve ağaç ile dolu.

Andromeda Bahçeleri özel bir bahçe olarak kurulmuş ama sonrasında, Barbados devletine hediye edilmiş. Ada’daki vahşi yaşam süren birkaç canlıya da ev sahipliği yapan botanik bahçesinde, sinek kuşları, maymunlar ve kelebekler de görebilirsiniz. Barbados’daki yapılacak en iyi şeylerden birisi kesinlikle bu bahçelerde dolaşmak.

Şnorkel ile Dalın


Sahilde oturup manzaranın keyfini çıkarmak çok çekici biliyoruz, ki zaten çıkarın, ama eğer ada kıyılarındaki su altı dünyasının keyfini çıkarmazsanız hata yapmış olursunuz.

Barbados şahin gagalı kaplumbağa ve deri sırtlı deniz kaplumbağasının bulunduğu korumalı bir alan. Adada onlarla yüzebileceğiniz Pebble Sahili ve Freights Körfezi gibi birkaç yer bulunuyor.

Sahil kenarındaki bir çok otelden şnorkel kiralayabilirsiniz. Sahil kenarında bile gördüklerinize şaşıracaksınız. Eğer dubalarla çevrili alanın dışında yüzüyorsanız, üzerinize gösterge veya bir işaret almayı unutmayın.

Diğer yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye'de gezilecek en iyi yerler
Avrupa'da gezilecek en iyi yerler
Amerika'da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder