16 Nisan 2019 Salı

Paris’te Yapılacak Sıradışı Şeyler

Paris’i anlatmaya en iyi sıfatlar bile yetmez. Paris’i kişisel olarak yada grupla gezmiş olsun, gezen herkes yapacak çok etkileyici bir liste verebilir size.

Paris’in fotoğraflarını görür görmez tanırsını

z. Demirden yapılmış Eyfel Kulesini yada heykellerle süslü Notre Dame Katedralini fotoğraflamak için Paris’e gitmek de bir sıkıntı yok, ama kabul edelim bunlar artık çok klasik şeyler.

Avrupa’nın en çok ziyaret edilen şehri olan Paris’te, sizden önce milyonlarca insan Sen Nehrinin üzerindeki köprülerden geçti. Ama dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden birisi olmasına rağmen, Paris hala küçük sırlara sahip. Devasa sarayların ve tarihi yapıların arkasında, kaldırımtaşlı sokaklarda çok az kişinin bildiği yapacak şeyler duruyor.

İşte Paris’te yapılacak sıradışı şeyler.

Küçük Bir Kasabayı Ziyaret Edin - Rue de Mouzaia


Şehirdense küçük kasabaları tercih eden birisi iseniz, Rue de Mouzaia sizi zamanda geriye götürecek, sıradışı bir Fransız kasabası.

Kaldırımlarda ve yapraklı yollarda yürüdükçe, 19. yüzyıl’da maden ocağı işçilerinin yaşadığı çekici ve tarihi evleri keşfedeceksiniz. Evler kırmızı, beyaz ve mavi tuğlalar ile çok karakteristik, ön cepheleri ve çitler üzüm devekleri ile dolu.

Buradaki sokaklar zaten büyüleyici olduğu için, çevreyi keşfetmek için etrafta gezinmeniz zaten güzel bir gezi olacaktır. Rue de Mouzaia bölgenin ana caddesi, buradan başlayarak bütün sokakları gezebilirsiniz.

Le Dernier Bar


Pop kültürünü, oyunları ve içecek seviyorsanız, Paris’te yapabileceğiniz en sıradışı şeylerden birisi Le Dernier isimli bar da takılmanız. Hayali kültürler tarafından ilham almış, simge haline gelmiş bir bar burası.

Le Dernier fikirleri karşılaştırmanın ve fikir alışverişi yapmanın, üretmenin, ilhan almanın tam yeri, 3 kat boyunca Matrix gibi kült filmlerin, Jules Verne ve Isaac Asimov gibi edebiyat eserlerinin dünyalarından geçiyorsunuz.

Diğer barlardaki gibi içecek ve yemek söyleyebilirsiniz. Ama diğer barların aksine menü geek dünyasından ögelerle dolu, mesela Poison Ivy yada Super Saiyan içebilir, Machete Chicken yada Mario Bruschetta yiyebilirsiniz.

Bir yer kapın ve kütüphaneden aldığınız bir kitabı okuyun. Kütüphanesinde bilim kurgu, çizgi roman ve çok çeşitli masa oyunları bulabilirsiniz. Klasik oyunlar, aksiyon kahramanları ile dolu atari oyunları da bulunuyor barda.

Baba Oğul Kutsal Ruh Katedralinin Altın Kubbelerini Görün


Paris’te bulunan en önemli Rus Ortodoks Kilisesi olan Cathedrale de la Sainte Trinite göz alıcı bir yapı olmasına rağmen çoğu turist gözden kaçırır. Ama altın kubbeleri ve Ortodoks haçları ile Paris’te bulunan diğer yapılardan daha farklı bir mimariye sahip.

Sen Nehrinin sol kıyısında, Eyfel Kulesine 10 dakikalık yürüme mesafesinde, Avenue Rapp’den aşağı doğru yürürken Katedralin altın kubbelerinin Paris gökyüzüne ışık saçtığını görebilirsiniz.

Katedral yeni bir bina sayılır, ama aynı zamanda geleneksel Rus Kiliselerini hatırlatıyor. Modern bir beton yapısı olan Katedralin kubbeleri 90.000 yaprak altınla kaplı, en yüksek kubbe ise 36 metre uzunluğunda. Paris’e geldiyseniz görmeniz gereken en iyi sıradışı mimarilerden birisi bu katedral.

İçeriye giriş ücretsiz ve içerisi de dışarısı kadar etkileyici. İçerde bulunan eğitim ve kültür merkezi Rusya tarihini anlatıyor. İçeride dine ve mezhebe bağlı olanların ibadetlerini gerçekleştirirken izleyebilirsiniz.

Dünyanın Tek Vampir Müzesini Keşfedin


Ürkütücü bir müze arıyorsanız, Le Musee des Vampires’i gezerken tüyleriniz diken diken olacak. Dünyanın tek Vampir Müzesi vampir dünyasından özel koleksiyonlara sahip.

Mumyalanmış kedilerden, 19. yüzyıl’da gerçekten vampirlerin uzak durması için kullanılmış vampirden korunma kitine kadar içerisi ürkütücü bir çok eşya ile dolu. İçeride aynı zamanda Arbalet ve ok, mitoloji hakkında tozlu antika kitaplar ve Dracula oyuncakları da bulunuyor. Burada modern zamanlarda vampirlerin kültürdeki yerlerini de araştırabileceğiniz eşyalar bulunuyor.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder