16 Nisan 2019 Salı

Santorini’de Görmeniz Gereken En İyi Yerler

Santorini limanına geminiz yaklaşırken, ada’nın yaklaşan manzarasını izlerken, kendinizi iyi bir ressamın tablolarından birine bakıyormuş gibi hissedebilirsiniz.

Ege takım adalarının en güney sınırındaki Santorini, sadece Yunanistan’ın değil aynı zamanda dünyanın da en büyüleyici adaları arasında gösteriliyor.

Adaya ayak basar basmaz Santorini sizi geçmişte bir yolculuğa çıkaracak, burada antik Minos medeniyeti ve onların geride bıraktığı mükemmel fresklerle karşılaşacaksınız. Volkanik patlamaların oluşturduğu devasa krater hala her sene milyonlarca turisti buraya çekiyor. Bu patlamadan sonra ise dünyanın en güzel şehirlerinden birisi ortaya çıkmış.

İşte Santorini’ye geldiğinizde kesinlikle görmeniz gereken en iyi yerler.

Oia


Santorininin merkezinden sadece 40 dk uzaklıktaki Oia, nefes kesici gün batımı manzarası ile ünlü. Bu güzellik her sene binlerce turisti buraya çekiyor.

Ateşli ve parlak gün batımı Oia ziyaret etme sebeplerinizden sadece birincisi. Hala Santorini Adasında iseniz, Oia’yı Ammoudi’den ayıran 214 basamaklı merdiveni çıkarak tap taze balık yemeden adadan ayrılmayın.

Volkan


Listemizdeki vahşi yaşam ve doğal güzelliklerin ilki Thera Volkanı. 3600 yıl önce patlayarak, bütün Antik Yunan kalıntılarını yok etmiş.

Bugün kaldera volkanik kayalarla dolu ve volkanik patlamalar sonucu küçük adacıklar oluşmuş. Bu adacıklarda üzerlerinde bulunan kaplıca ve doğaları ile popüler turist noktaları haline gelmişler.

Eğer gösterişi seviyorsanız, bir yat kiralayın ve volkan manzarasının tadını, denizden seyrederek çıkarın.

Fira


Kaldera’nın en iyi manzarasının bulunduğu Fira, adanın tam anlamıyla merkezi ve Santorini’nin başkenti.

Her türden küçük işletmenin bulunduğu Fira’da yemek, alışveriş, dans, dalış gibi bir dolu şeyi yapma şansınız var. Hatta Firostefani’ye eşek üstünde gidebilirsiniz.

Akrotiri


İlk olarak 6500 yılında yerleşim yeri haline gelmiş, 1970’lerde ise kazı çalışması yapılmış olan Akrotiri belki de Doğu Avrupa’nın en büyük arkeolojik keşfi olabilir. Bugün göz alıcı güzelliğe sahip bir kasaba olan Akrotiri, Fira’ya 10 km uzaklıkta, aynı zamanda Ege Denizinin en güzel sahillerinden birisi olan Kırmızı Sahile en yakın yerleşim yeri.

Bu vahşi güzelliğin üzerine kurulmuş oteller, sonsuz havuzlarının ötesinde büyüleyici bir manzara sunuyor. Rahat ve lüksün yanında daha birçok hizmeti oldukça makul fiyatlara misafirlerine sunuyorlar.

Otelinizin rahatlığından ayrılmaya hazır olduğunuzda, Akrotirini macerasına dağ yürüyüşü yaparak yada dağ bisikleti sürerek devam edin. Akrotiri’den ayrılmadan önce,  Akrotiri’nin arkeolojik alanını ziyaret etmeden adadan ayrılmayın.

Neden Santorini’yi Ziyaret Etmelisiniz


Santorini’de ziyaret edilmesi gereken yerler listesi uzun ve karar vermesi zor. Emporeio ve Pyrgos gibi kasabalar, Yunan adalarının kesinlikle görülmesi gereken yerlerinden. Santorini Adası Yunan mutfağının tatlarının yanı sıra Yunan ruhunun da birleştiği, misafirperver, sıcak kanlı ve her şeye sahip bir ada.

Antik zamanlardan beri ütopya olarak anılan, Plato’ya Atlantis efsanesinde ilham kaynağı olduğu söylenen Santorini, bugün bile rüya gibi bir yer. Eğer şans bulursanız sakın kaçırmayın ve ziyaret edin. Hayatınızda gittiğiniz en güzel yerlerden birisi olacaktır.

Yeryüzündeki bir cennet olmasının yanısıra, Santorini sizi baştan aşağı saracak bir deneyim.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder