16 Nisan 2019 Salı

Berlin’in En İyi Gece Kulüpleri

Avrupa’nın efsane gece hayatının en iyi gece kulüpleri Berlin’de bulunuyor. 90’lardan beri Berlin gece kulüpleri efsane bir seviyeye ulaştı ve parti kültürü bir yaşam tarzı haline geldi.

Berlin’de gece hayatı çok yoğun yaşanıyor. Tekno hala en çok dinlenen tarz, ama hip hop, dancehall ve dubstep gibi farklı tarzlarında çaldığı bir çok mekan bulunuyor. Eski binalardan gece kulübüne dönüştürülmüş sıradışı mekanlardan, yazın açık hava performanslarına kadar işte Berlin’in en iyi gece kulüpleri.

Yalnız akşam 7’de Jagermeister içmeye başlamadan uyaralım, yavaş olun. Gece kulüpleri ve barların resmi bir kapanış saati olmadığı için, parti genelde sabahın ilk saatlerine kadar, hatta daha ileri saatlere kadar sürüyor. Gece kulüpleri genelde gece 2 gibi dolmaya başlıyor ve bütün gece sürüyor.

Clarchen’s Ballhaus


Berlin’in efsane gece kulüplerinden olan Clarchen’s Ballhaus bu sene 118. yaşını kutluyor. Bugün bile geçmiş senelerin izleri, süslü yüksek tavanlı dans salonunda duruyor ve her yaştan dans severi buraya çekiyor.

Tekno yada elektro olmasa da, salsadan tangoya, valsten çaçaya her tarz dans bulunuyor. Cumaları ve cumartesileri partileme günleri, akşam 11 gibi canlı müzik başlıyor ve tahta masalar dans alanına geliyor, dans etmekten yorulanlar pizza ve alman yemekleri yiyerek dinleniyor.

Berghain & Panorama Bar


Tekno’nun kilisesi olarak bilinen Berghain, elektrik santralinden dönüştürülmüş bir parti mabedi. Devasa, efsane ve içeriye girmesi çoğu zaman çok zor olan dünyanın en ünlü kulüplerinden birisi.

İçeride iki farklı kulüp bulunuyor. Uluslararası süper ünlü tekno djler Berghain’de çalarken, üst kattaki Panorama Bar’da house müzik hakim. Panorama Bar bir şeyler içerek biraz dinlenmek ve tekrar Berghain’e inip Pazartesi gününe kadar dans edebilirsiniz.

Kulübün en iyi zamanları Pazar sabahları ve geceleri, ancak içeri alımlar rastgele yapılıyor ve çok zor olmasıyla ünlü. Şansınızı artırmak için kuyruktaki insanlardan farklı olmanız iyi olur.

Prince Charles


Kulüp ve barın tarz bir birleşimi olan Prince Charles, eski bir fabrikanın havuzuna kurulmuş. Havuz gibi bir atmosfer yaratmayı amaçlayarak, beton zemin yapılmış ve barın etrafına bank koymuşlar, ki bar da daha aşağıdaki havuza yerleştirilmiş.

Elektro, tekno ve house müzikler çalınıyor hafta sonları, ayrıca mekan hareketli bir dans kulübüne dönüşmeden, bar ortamında birkaç kokteyl içmek de oldukça keyifli. Kulüp genelde kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor, bu yüzden gitmeden öne web sitelerini ziyaret etmekte fayda var.

Watergate


Watergate şehrin en popüler kulüplerinden birisi. Dünyanın en iyi uluslararası djlerinin her hafta sonu sahne aldığı, elektronik müzik severlerin sevdiği bir yer. Ayrıca ana katta baş döndürücü bir LED tavan ışıklandırması bulunuyor.

Büyük bir kulüp değil, ama enerji çok güzel. Spree Nehrinin üzerinde ki güzel Oberbaumbrueke Köprüsünün yanında bulunan mekan, nehir manzarasına sahip panoramik pencerelere sahip. Bu yüzden dış terasta partiye ara vermek için mükemmel bir nokta.

Tresor


Terkedilmiş bir elektrik santraline kurulmuş başka bir gece kulübü olan Tresor, Berlin’deki en büyük ve en saygın gece kulüplerinden birisi. Ayrıca Berlin’in ilk ünlü efsane kulüplerinden, tarihi 1988 yılına kadar uzanıyor. 3 ayrı ama birbirine bağlı kat bulunuyor, tekno, industrial, acid tarzlarında müzikler hiç bitmiyor.

Sisyphos


Sisyphos Berlin’deki diğer kulüplerden farklı bir kulüp. Aslında sadece kulüp de değil, bir festival, bir kulüp, bir sahil yada bir bar. Eğlenmenin bir sürü şeklini bulabileceğiniz büyülü bir köy.

Berlin’in yarısı yazını burada geçiriyor, her iki haftada bir unutulmaz etkinlikler düzenleniyor. Dinlenebileceğiniz çok büyük bir açık alanı,  kumla çevrili küçük bir gölü, labirent gibi dans alanları da bulunuyor. “Hammerhalle” Berlin’in en büyük dans pistlerinden birisi ve inanılmaz ses sistemi kulaklarınızı inletecek.

Berlin ile alakalı diğer yazılarımıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Berlin'de yapılacak en iyi şeyler

Berlin'in gezilecek yerleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder