26 Nisan 2019 Cuma

Doğu Avrupa Gezi Rehberi - Viyana

Avrupa’nın en güzel 3 şehri, sanki gece gökyüzünde parlayan takım yıldızı gibi yan yana uzanıyor. Birbirlerine yakınlığı bu 3 şehri hiç uçağa binmeden, kolayca keşfederek unutulmaz bir gezi yapabilmenizi sağlıyor.

Çoğu turist Avrupa’yı demir yolu ile gezmenin, bu etkileyici şehirleri keşfetmenin en iyi yolu olduğunu söyleyecektir. Avrupa’nın geniş demir yolu ağı oldukça gelişmiş, konforlu, hızlı ve güvenli bir seyahat sunuyor ünlü şehirleri arasında.

Bir kaç tane tren seçeneğiniz bulunuyor, isterseniz yüksek hızlı bir tren olan Railjet’i seçerek, zamandan ve paradan tasarruf ederek, planınızı değiştirebilirsiniz.

Bu yazı dizimiz de kültür ve sanat için sizleri Doğu Avrupa’nın en iyi şehirlerine, artık bir simge haline gelmiş üç ülkenin, nehir kıyısında bulunan üç şehrine götüreceğiz. Prag, Viyana ve Budapeşte. İşte Doğu Avrupa’nın en iyi yerlerinden ilk durağınız Viyana.

Viyana


Üç şehirden de gezinize iyi bir başlangıç yapabilirsiniz ama Viyana Uluslararası Havaalanı daha fazla uçuş seçeneği olduğu için ve aynı zaman Prag ve Budapeşte’nin toplam yıllık yolcu sayısı kadar senelik yolcu sayısına sahip olduğu için Viyana ilk durak olarak daha öne çıkıyor.

Görülecek Yerler


Viyana’nın en önemli noktalarının çoğunu Innere Stadt yada Eski Şehirde bulabilirsiniz. Viyana Devlet Operası, Uygulamalı Sanatlar, Hofburg Sarayı, Michaelerplatz ve Schmetterlinghaus olarak bilinen Art Noveau burada bulunuyor.

Zamanında Beethoven ve Mozart gibi sanatçıların yaşadığı ve baş yapıtlarını bestelediği evlerini de gezmeyi unutmayın.

Innere Stadt’ın dışında, 18. yüzyıl’da inşa edilmiş Schönbrunn Sarayı, Belvedere Sarayı, 250 metre uzunluğa sahip olan Donauturm Kulesi ve Prater Eğlence Parkını keşfedebilirsiniz.

Ulaşım


Viyana çok iyi bir toplu taşıma sistemine sahip, kullanımı da oldukça kolay. Ancak Eski Şehirdeyken kullanmanıza çok da gerek olmayacak çünkü görmek isteyeceğiniz yerler birbirlerine yakın mesafede bulunuyor.

Yer altından giden U-Bahn(Metro)’yu kullanabilirsiniz yada daha manzaralı ama daha yavaş bir yolculuk için yer üstünden giden tramvayları tercih edebilirsiniz.

Araba kiralamınızı ise önermiyoruz çünkü sokaklar kafa karıştırıcı olabilir, ayrıca yürüyerek gezmez iseniz çok şey kaçırabilirsiniz. Eğer araça ihtiyacınız olursa, ücretleri oldukça uygun ve toplu taşıma da oldukça ucuz.

Tavsiyeler


Viyana yaz ayları gerçekten güzel ama tam da turistlerin en fazla olduğu zaman. Bu yüzden bahar yada sonbaharda giderek daha az kalabalıkla şehrin tadını çıkarmak isteyebilirsiniz. Kışları soğuk oluyor ama kışları da kasım ayının ortasından Christmas’a kadar açık olan etkileyici Christmas pazarlarını gezebilirsiniz.

İyi bir restoranda yemek yemek istiyorsanız, rezervasyon yapmanız gerekiyor, ayrıca en %10 tip bırakmak da adetten.

Şehri gezerken özellikle opera evini ve sarayları ziyaret edecekseniz resmi giyinmeniz iyi olur.

Almanca resmi dil olmasının yanı sıra, çoğu kişi temel seviyede ingilizce konuşabiliyor.

Alışveriş yapmak isterseniz, haberiniz olsun pazar günleri çoğu mağaza kapalı oluyor.

Uygun fiyatlı Viyana Şehir Kartı alarak toplu taşımada sınırsız ve ücretsiz seyahat edebilirsiniz, ayrıca bu kart ile turistik yerlere girişte ve restoranlarda indirimler elde edebilirsiniz. Eğer 15 yaşından küçük çocuğunuz varsa, bu kartı aldığınız sizinle beraber ücretsiz olarak seyahat edebilir.

Bir sonraki durağımız: Prag


Bu güzel şehre elveda diyerek, Viyana’dan Prag’a doğru giden yüksek hızlı trene binerek 4 saatlik yolculuğumuza başlıyoruz. Viyana’dan Prag’a sabah erken saatlerden akşama kadar bir çok günlük sefer bulabilirsiniz. Tren biletinin yaklaşık ücreti ise 50 €.

Doğu Avrupa’nın en güzel şehirlerinden birisi olan bir sonraki durağımız Prag hakkındaki yazımıza aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Doğu Avrupa Gezi Rehberi - Prag

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder