26 Nisan 2019 Cuma

Doğu Avrupa Gezi Rehberi - Budapeşte

Avrupa’nın en güzel 3 şehri, sanki gece gökyüzünde parlayan takım yıldızı gibi yan yana uzanıyor. Birbirlerine yakınlığı bu 3 şehri hiç uçağa binmeden, kolayca keşfederek unutulmaz bir gezi yapabilmenizi sağlıyor.

Çoğu turist Avrupa’yı demir yolu ile gezmenin, bu etkileyici şehirleri keşfetmenin en iyi yolu olduğunu söyleyecektir. Avrupa’nın geniş demir yolu ağı oldukça gelişmiş, konforlu, hızlı ve güvenli bir seyahat sunuyor ünlü şehirleri arasında.

Bir kaç tane tren seçeneğiniz bulunuyor, isterseniz yüksek hızlı bir tren olan Railjet’i seçerek, zamandan ve paradan tasarruf ederek, planınızı değiştirebilirsiniz.

Bu yazı dizimiz de kültür ve sanat için sizleri Doğu Avrupa’nın en iyi şehirlerine, artık bir simge haline gelmiş üç ülkenin, nehir kıyısında bulunan üç şehrine götüreceğiz. Prag, Viyana ve Budapeşte. Viyana ve Prag’dan önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Şimdiki ve son Doğu Avrupa durağımız ise Budapeşte.

Budapeşte


Özellikle turun sonuna doğru paranız azalmışsa, Budapeşte ideal bir son durak. Avrupa’nın en uygun fiyatlı şehirlerinden biri olan Budapeşte, Prag ve Viyana’ya göre oldukça ucuz bir şehir.

Budapeşte mucitlerin, kaplıcaların, lezzetli yemeklerin ve zengin bir tarihin şehri. Tuna Nehri kıyısında bulunan dünyaca ünlü mimarileri ile de Avrupa’nın da en güzel şehirlerinden birisi. Her sene milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen Budapeşte, Avrupa’nın en iyi ilk 10 şehrinden birisi.

Görülmesi Gereken Yerler


Şehir iki ayrı kısımdan oluşuyor, Buda ve Pest. Bu iki kısım birkaç tane ünlü köprü ile birbirine bağlanıyor. Tuna Nehri üzerine kurulmuş ilk kalıcı köprü olan Széchenyi Zincir Köprüsü üzerinde bir tur atarak turunuza başlayın.

Avrupa Sanatının en büyük koleksiyonlarından birine sahip olan, 100.000 sanat eserinden fazlasının sergilendiği Güzel Sanatlar Müzesini ziyaret edin. Avrupa’nın en büyük banyolarından birisi olan Széchenyi Termal Banyolarında rahatlayın.

Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise 2. en büyük sinagogu olan Dohány Sokak Sinagogunun güzelliği sizi büyüleyecek. Tarih severler kesinlikle Buda Kalesini ve Balıkçı Kalesini ziyaret etmeli.

Margaret Adası olarak bilinen adaya giderek , yürüyüş yolları, restoranlar, bahçeler ve canlı müzik eşliğinde rahatlayın.

Ulaşım


Budapeşte’nin şehir merkezinin büyük kısmı tarihi alanlar olduğu için uyumaya uygun. Ama burada tabii ki metro, tramvay ve otobüsleri kullanabileceğiniz iyi bir toplu taşıma ağı da bulunuyor.

Şehrin sokaklarında kablolu tramvayları için kablo sisteminin olduğunu göreceksiniz. Şehir aynı zamanda dünyanın en eski ikinci metro sistemine sahip. Tuna Nehri yolcu feribotunu yada nehir teknelerini kullanarak yolculuk edebilirsiniz.

Buda tepelerinde ve etrafındaki yerlerde, çocuklar tarafından çalıştırılan ama tabii ki yetişkinlerin kontrol ettiği Çocuk Trenyolu’na binerek bir tur atmayı da unutmayın.

Tavsiyeler


Euro’larınızı yada diğer para birimlerinizi Macaristan para birimi olan Forint’e çevirmeyi unutmayın, Macaristan Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen Euro kullanmıyor.

7.bölge mahallesindeki, metruk binalardan eğlenceli barlara dönüştürülmüş olan hara barlarına gitmeyi unutmayın.

Şehrin sayısız anıtlarına uğrayarak 2. Dünya Savaşı sırasında burada olan yıkım ve katliamı derinlemesine bir düşünün.

Kendi Macar mutfağınızı ve lezzetlerinizi yapmak için, 3 kattan oluşan Büyük Pazar Alanına gidin ve en taze et, şarap, sebze ve daha fazlasını alın.

Son durağımız olan Budapeşte’nin de sonuna gelmiş bulunuyoruz. Doğu Avrupa’nın 3 incisi olan Viyana, Prag ve Budapeşte hakkındaki gezi yazımızı umarız beğenmişsinizdir. Yazı dizimizin önceki yazılarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Bu güzel şehirler hakkındaki yorumlarınızı, düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Doğu Avrupa gezi rehberi yazı dizimizin diğer şehirleri ile ilgili yazılarımıza aşağıdaki

Doğu Avrupa Gezi Rehberi - Viyana

Doğu Avrupa Gezi Rehberi - Prag

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder