26 Nisan 2019 Cuma

Havana’da Yapılması Gereken En İyi Şeyler

Eski dünya çekiciliğine sahip, dünyada bir eşi daha olmayan bir ülke Küba. Klasik amerikan arabalarını, mimariyi ve atmosferi keşfetmek istiyorsanız, Havana’da hayal kırıklığına uğramayacaksınız. İşte sizler için seçtiğimiz Havana’da yapılması gereken en iyi şeyler listemiz.

El Floridita’da Daiquiri İçin


Eski Havana’nın ana meydanı olan Calle Abispo’da bulunan El Floridita, dünyaca ünlü bir daiquiri barı. 1817’de açılan bar, daha öncesinde farklı bir isme sahipmiş. Dünyaca ünlü yazar Ernest Hemingway burada içmeye başladıktan sonra, Hemingway’in barı olarak dünyaca ün kazanmış.

O zamandan beri de, turistler uzaklardan gelerek, Hemingway’in gerçek hayattaki boyutuyla aynı olan heykelinin yanına oturup, efsane daiquiri’nin tadına bakıyorlar.

Sıradışı bir tat arıyorsanız, kesinlikle Papa Hemingway Special isimli üzümlü daiquiriyi denemelisiniz. Bir keresinde Hemingway’in bir oturuşta 13 tane duble daiquiri içtiği söyleniyor. Lezzetli daiquri’den bir yudum aldığınızda, bu sayıyı geçmeye çalışmak isteyebilirsiniz.

Şehirde Klasik Arabalarla Dolaşın


Tabii ki Havana dendiğinde ilk akla gelen şey, klasik arabalarla caddelerinde gezmek. 40 tane farklı model ve renkten istediğiniz klasik arabayı seçerek şehirde dolaşabilirsiniz. Her arabanın şoförü var, siz kullanmıyorsunuz. Eğer isterseniz küçük bir miktar karşılığında, İngilizce bilen ve şehri tanıtacak bir rehberi de yanınıza alabilirsiniz.

Eski Havana, Merkez Havana ve komşu mahalleleri gezerek, Capitol Binasını, Devrim Müzesini ve El Malecon'u görebilir ve rehberinizden şehrin tarihini öğrenebilirsiniz.

Efsane klasik arabalarda gezmek sadece eğlenceli bir eşsiz deneyim olmasının yanı sıra, şehri keşfetmeniz ve her şeyi görmeniz için de iyi bir seçenek. Arabaların üstü açık olduğu için, güneşten etkilenmek istemiyorsanız şapka almanızda fayda var.

Partagás Puro Fabrikası


1845’de kurulan Partagás Puro Fabrikası, Küba’nın en ünlü ve eski puro fabrikası. Her sene 5 milyon puro üreten fabrikanın kapıları, puroların nasıl yapıldığını görmek isteyen turistlere açık. Tütün yapraklarının ayrıştırılması ve seçilmesinden, tütünün sarılması, baskılanması ve paketlenmesine kadar, üretimin her aşamasını izleyebiliyorsunuz. Kesinlikle Havana’da yapılması gereken en iyi şeylerden birisi.

Fabrikanın hemen yanında, fabrikada üretilen dünyaca ünlü Cohibas ve Montecristos gibi markaların da bulunduğu bir puro mağazası da bulunuyor.

Devrim Müzesi


Havana’da görülmesi gereken en iyi yerlerin başında Devrim Müzesi geliyor. Eskiden Başkanlık Sarayı olarak kullanılan müze, 1918’de inşa edilmiş. Bu müzede Küba’nın tarihini öğrenebilirsiniz. Küba devriminden Küba füze krizine kadar bir çok önemli olaydan eserleri görebilirsiniz.

Devrim Müzesi Küba tarihi hakkında kriz döneminde kullanılmış tankların ve uçakların kalıntıları dahil, birçok tarihi eser ile detaylı bilgi veriyor.

Havana Katedrali


Havana Katedrali, Eski Havana'da bulunuyor ve 40 yıl süren inşası 1787’de bitmiş. Dış mimarisi Barok Tarzı olan katedralin iç kısımları neo-klasik mimariye sahip. Katedralin yanlarında bulunan ikiz zil kulelerine çıkarak şehrin güzel manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Havana’da görülmesi gereken en iyi yerlerden birisi de kesinlikle Havana Katedrali.

Bacuranao Sahili


Bacuranao Sahili Havana’dan 12 km uzaklıkta olan, ama şehre en yakın güzel bir sahil. Çoğunlukla yerlilerin ziyaret ettiği sahil, turist kaynamadığı için özel ve güzel bir sahil.

15 kilometre uzunluğundaki Playas del Este’nin biraz içerisinde bulunan, beyaz kumlu ve hindistan cevizi palmiyelerinin bulunduğu rüya gibi bir sahil. Mercan resifleri ile de ünlü olan sahil, şnorkel ile su altı yaşamı incelemek istiyorsanız, Havana’nın en iyi noktası. Havana’da görülmesi gereken en iyi yerleri gördükten sonra, hemen araya bir boş gün sıkıştırın ve şehrin hemen yanındaki bu güzel sahili ziyaret edin.

Diğer yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye'de gezilecek en iyi yerler
Avrupa'da gezilecek en iyi yerler
Amerika'da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder