16 Nisan 2019 Salı

Kışın Rusya’da Görülmesi Gereken Yerler

Eğer bir sonraki tatiliniz için Rusya’yı seçtiyseniz, o zaman kesinlikle fikrinizden vazgeçmeyin. Onun ihtişamı ve zenginliği, iklimin sertliği ile birleşince sizi büyüleyecek.

Dünyanın en güzel kış ülkelerinden birisi olan Rusya, bu popülaritesini sahip olduğu inanılmaz manzaraya ve misafirlere sunduğu görkemli yerlere borçlu. İşte Kışın Rusya'da görülmesi gereken yerler.

Trans-Sibirya Tren yolu


Trans-Sibirya 9.000 kilometre uzunluğu ile dünyanın en uzun tren yolu ve dünyanın en güzel tren yolculuklarından birisini sunuyor. Sibirya’yı geçerek, Moskova’yı Vladivostok’a bağlıyor. Rusya’yı tren rahatlığıyla keşfederek, hayatınız boyunca unutamayacağınız bir yolculuk geçirebilirsiniz.

Yolculuk genellikle tercih edilen rotanıza bağlı olarak bir hafta kadar sürer. Ve sadece fiyatlar kış aylarında yaz mevsiminden daha az değil, aynı zamanda kış aylarında daha az turist var. Böylece daha çok yerel insanla tanışabilir ve Rus kültürünü deneyimleyebilirsiniz.

Trans-Sibirya yolculuğunu soğuk dönemde, Sibirya’nın en güzel, en karlı ve en fotojenik olduğu dönemde yaparsanız sadece kitaplarda okuduğunuz gerçek Rusya kışını görebilirsiniz.

Moskova


Rusya’ya gidip de Moskova’yı ziyaret etmeden dönemezsiniz. Bu kozmopolit metropol 10 milyondan fazla insana ev sahipliği yapıyor ve kültür, gece kulübü ve tarihin etkileyici bir karışımına sahip. O kadar çeşitli ki, şehrin size sunduklarından sonunda yorulacaksınız.

Moskova’nın en popüler yerleri arasında, Kırmızı Meydan, Lenin’in Mezarı, Kremlin Sarayı ve Modern Sanat Müzesi yada Tretyakov Galerisi gibi müzeler bulunuyor.

Ayrıca Rusların inanılmaz metro sistemini de kesinlikle görmelisiniz. Bazı istasyonlar hayatınız da gördüğünüz en güzel istasyonlar olabilir. Özellikle Ploschad Revolutsii, Komsomolskaya, Mayakovskaya or Novoslobodskaya istasyonlarını görmelisiniz.

St. Petersburg


St. Petersburg kışları “bir Rus romanına adım atmak” olarak tanımlanır. Donmuş nehirler ve kanallar, kesinlikle büyüleyici beyaz sanatsal bir manzara oluşturuyor ve kar taneleri güneşte parıldıyor.

National Geographic bunu kısaca “ Bu Rus şehrinin güzelliği ve kültürü, üstü kar ile kaplandığında daha zor telaffuz edilebiliyor” diyerek en iyi şekilde özetlemiş. Beyaz bir kar örtüsü, muazzam Kış Sarayı ve İsa'nın Dirilişi Katedrali gibi mimari mücevherlerin masalsılığını yükseltiyor.

Şehir açık hava kış aktiviteleri için adeta bir merkez, buz pateni ve kayak yerlilerin en çok zaman geçirdiği etkinlikler. Victory Park ülkenin en büyük dış mekan buz pateni pistlerinden birisine sahip. Sıcaklıklar çok nadiren 0 derecenin üzerine çıkıyor, bu yüzden St. Petersburg’da taksinizi dışarda beklememek için önceden ayarlayın.

Yakutistan Cumhuriyeti


Sakha Cumhuriyeti yada Yakutistan, Rusya’nın yüzölçümünün %18’ini kaplayan, ülkenin en büyük bölgesi. Kış aylarında -30 dereceye kadar düşen sıcaklığı ile dünyanın en soğuk bölgelerinden birisi. Rekor soğukluk ise 1933’de Oymyakon bölgesinde -67 derece olarak ölçülmüş.

Eğer gerçekten zorlu bir iklim görmek istiyorsanız, Yakutistan bunun için mükemmel bir yer. Havanın en soğuk olduğu dönemler Aralık ayından Şubat ayının sonları arasındaki dönem, bu zamanlarda fiyatlar oldukça düştüğü için seyahat masrafları da baya azalıyor. Ama kendinizi böyle bir hava için hazırladığınızdan emin olun yola çıkmadan önce.

Baykal Gölü


Şimdi UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Baykal Gölü, dünyanın en derin tatlı su gölüdür ve yaklaşık 1600 metre derinlikte olup, kış aylarında tamamen donmuş durumdadır.

Uzak Sibirya'daki konumundan dolayı Baykal Gölü çok turist çeken bir yer değill. Ve kışın daha da az turist burayı ziyaret ediyor, bu çok acı bir durum. Çünkü donmuş beyaz manzara nefes kesici ve bu dünyada buna benzeyen başka bir güzellik yok.

Irkutsk şehri veya büyüleyici bir Budist şehri olan Ulan-Ude üzerinden göle ulaşabilirsiniz. Severobaykalsk da ulaşım için başka bir seçenek. Olağanüstü manzaraya ek olarak, göl üzerinde paten, kayak, köpek kızağı veya balık tutma gezileri gibi birçok eğlenceli aktivitenin tadını çıkarabilirsiniz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder