17 Kasım 2018 Cumartesi

Barselona’da Ücretsiz Yapılabilecek En İyi Şeyler

Kaç gün kalacağınızı yada Barselona’da haftasonu ne yapacağınızı düşünmeden, şehrin sunduğu her şeyi keşfetmek pahalı olmak zorunda değil. Bu ücretsiz etkinlikler ile, çok para harcamadan bir sürü yapacak şey bulabilirsiniz. İşte Barselona’da ücretsiz yapılabilecek en iyi şeyler.

Barselona’nın Çatılarına Çıkın


Barselona’nın dağlık arazisi, şehrin manzarasının seyredilebileceği bir çok nokta sağlıyor, ki bunların keyfini çıkarmak tamamen ücretsiz.

Del Carmel Depoları, İspanyol iç savaşında kullanılan eski depolar, Barselona’nın Gracia/Eixample bölgelerinin merkezi ile dış Carmel mahallesi arasındaki tepenin üzerinde bulunuyorlar. Güell Parkı gibi yerlerden çok daha az kalabalık olan depolar, Alfons X metro istasyonundan yürüyerek ulaşılabiliyor, ama dik bir tırmanış sizi bekliyor. Eğer önceden toplu taşıma bileti almışsanız, V17 numaralı otobüsle de buraya ulaşabilirsiniz.

Eğer göz alıcı Gaudi mimarisi görmek isterseniz Güell Parkı da iyi bir seçenek. Önerimiz: Güell Parkının ücretli bölümüne eğer yaz akşamları 6-8 arası gelirseniz ücretsiz olarak giriş yapabilirsiniz.

Eğer şehir merkezinde takılmak istiyorsanız, Plaça Catalunyadaki El Corte Ingles alışveriş merkezine gidebilirsiniz, buradaki kafeden şehrin yukardan manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Şehrin Festivallerinde Eğlenin


Barselonada fiesta yapmadan bir hafta çok zor geçiyor. Katalanlar kendilerine has festival gelenekleri ile ünlüler, bunlardan bazıları insan kulesi yapma ve correfoc ateş partisi. Katalanlar kesinlikle nasıl eğlenmek gerektiğini iyi biliyorlar.

Barselona’nın görülmesi gereken festivali ücretsiz ve şehre etkileyici bir bakış açısı sunuyor. Her sene düzenlenen festivallerin başlıcaları Ocak ayında 3 Kral Günü, Ağustosta Gracia Festivali ve Eylülde senenin en büyük festivali olan La Merce. 6 gün süren La Merce festivalinde, Barselonalı insanlar yaza konserler, havai fişekler, törenler ve daha bir sürü şey ile veda ediyorlar. Hepsinin en iyi özelliği ise, ücretsiz olmaları.

4.5 Kilometrelik Altın Kum Sahili Keşfedin


Belki de en kesin seçeneklerden birisi, bir sürü ücretsiz aktivitenin bulunduğu, Barselona’nın 4.5 kilometrelik sahillerine gitmek.

İspanyol güneşinde güneşelenmek yada yerlilerle plaj voleybolu oynamak, sahilde asla yapacak bir şey sıkıntısı çekmeyeceksiniz. Yanınızda piknik yapacak eşya ve yiyecek getirerek, dışarda yemek yemekten de tasarruf edebilirsiniz.

Montjuic’in Büyülü Çeşmesinde Şarkı Söyleyin


Bu renkli su çeşmesi, Nisan-Ekim ayları arasındaki sıcak günlerde akşam 9-11.30 arası Perşembeden Pazar gününe kadar müzik ve ışık şovları sunuyor.

Hem gözlere hemde kulaklara verilen bu ziyafet, göz alıcı renk,ışık,su şovları ve özenle seçilmiş şarkılar ile ailenizle birlikte dışarı çıkmak için çok iyi bir fikir.

Las Ramblas ve Eski Şehri Keşfedin


Belkide dünyanın en ünlü sokaklarından birisi olan Las Ramblas, Barselonaya gelmişseniz kesinlikle görmeniz gereken yerlerden. Sonuçta kim ünlü Las Ramblas’ın koşuşturmacasını yaşadığını söylemek istemezki?

Sokağın her iki tarafında da bulunan, eski bir nehir yatağına kurulmuş olan Barselona’nın Eski Şehrinde bir sürü Roma dönemine ve Ortaçağa ait bina bulabilirsiniz. Bu sokaklarda rastgele dolaşarak karşılaşabilecekleriniz karşısında çok şaşıracaksınız.

Müzeler Pazarları Ücretsiz


Barselona’nın en iyi turist yerlerini gezmek pahalı olmak zorunda değil. Şehirdeki en iyi müzelere giriş, Pazar günleri 15:00 ve 20.00 arasında ücretsiz, bu müzelere MUHBA Tarih Müzesi, dünyaca ünlü Picasso Müzesi ve Plaça Glories’de bulunan DHUB Tasarım Merkezi de dahil.

Eğer ayın ilk Pazar günü Barselona’da olacak kadar şanslıysanız, Gaudi’nin Palau Güell’i ve modern bir başyapıt olan Sant Pau Recinte Modernista gibi en iyi turist yerlerinden çoğuna ücretsiz giriş yapabilirsiniz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder