2 Kasım 2018 Cuma

Wight Adası

İngiltere’nin güney kıyısında bulunan Wight Adası, İngiliz Kanalının içerisindeki bir pırıltı adeta. El değmemiş doğal güzelliği ile ünlü bu ada, Londradan feribot ile 2 saatten az bir yolculukla ulaşılabiliyor. Burası Victorian döneminden beri popüler bir tatil yeri.

Ilık iklimi, çeşitli dış mekan etkinlikleri ve 90 kilometrelik kıyı şeridi ile, Wight Adasında doğal ve vahşi yaşamı sevenleri cennet gibi bir tatil bekliyor.

İşte Wight Adasında yapılacak en iyi şeyler.


Shanklin Chine Tarihi Geçiti


Doğa ana tarafından binlerce yılda oyulan etkileyici ağaç sıralı geçit Shankline Chine, Shanklin Eski Köyünden kumlu sahillere ve aşağıdaki kordona kadar uzanıyor.

Doğal güzelliğin büyülü bir dünyası ve nadir bitkilerin, vahşi yaşamın ve şelalelerin bolca bulunduğu bir cennet. Sadece İngilterede değil, Wight Adasında bile böyle sakinleştirici ve manzaralı başka bir yer yok.

Burası Wight Adasının en eski turistik yerlerinden, ilk kez 1817 yılında açılmış.

Yürüyüş Yapın


Adanın yarısından fazla Doğal Güzelliği Koruma Alanı ve 800 kilometrelik yürüyüş yollarında yürümek, Wight adasında ki güzelliklerin keyfini çıkarmak için yapılacak en iyi şey.

Tatil yerleri uzmanı Blue Chip Holidays, Tennyson Yolunu öneriyor iyi bir yürüyüş için. Bu 20 kilometrelik yol Carisbrooke Kalesinden Needles’a kadar uzanıyor ve yol boyunca Wight Adasının nesiler boyunca kartpostalları süslemiş manzaralarının yanından geçiyorsunuz.

Arasından seçebileceğiniz 300 tane yürüyüş planı bulunuyor ve Mayıs ayında ada Birleşik Krallığın her sene düzenlenen en büyük yürüyüş festivaline ev sahipliği yapıyor. Festival boyunca yapılan konulu yürüyüşler arasında hayalet yürüyüşü, yemek yürüyüşü, bahçe yürüyüşü ve hatta hızlı randevu yürüyüşü bile bulunuyor.

Wight Adasında Macera Etkinlikleri


Ada boyunca bulunan aktivite alanları ile, Wight Adası Macera Etkinlikleri dış mekanda eğlenmeyi sevenler için mükemmel bir seçenek. Hem de Wight Adasında bulunan en büyük macera şirketiler.

İster sörf tahtası, su bisikleti, kano ile açık denize çıkmak isteyin yada tırmanma yada dağ yürüyüşü gibi aktiviteler yapmak isteyin, Wight Adası Macera Etkinlikleri sizlere hepsini sunuyor.

En popüler aktivitelerinden birisi olan Coasteering - deniz seviyesinde ters dönme, kaya tırmanışı, uçurumdan atlama ve deniz mağaralarına yüzmenin keyfini yaşayacağınız eşsiz bir macera sporudur. Bu aktivite vahşi ve güzel Isle of Wight kıyı şeridini keşfetmek için harika bir yol.


Amazon World Hayvanat Bahçesi


Amazon Dünya Hayvanat Bahçesi, egzotik ve ilginç bir dizi kuş, timsah ve penguen içeren orman yağmur ormanlarını ziyaretçilerin deneyimlemesini sağlayan egzotik bir hayvanat bahçesi.

Deneyimli tur rehberleri, hayvanat bahçesi boyunca size rehberlik edecek, ziyaretçilere hayvanları ve doğa habitatlarını gelecek için güvende tutmak ve koruma çabaları hakkında bilgi verecek.

Wight Adası Hayvanat Bahçesi ve Kaplan Koruma Alanı


Burası Sandown Koyu'nun kumlu plajlarına bakan, bu adanın kendine özgü hayvanat bahçesi. Buradaki ekip, ilham verici ve eşsiz bir vahşi yaşam deneyimi sunmaktan gurur duyuyor ve eğitim, koruma ve insan bakımındaki hayvanların iyiliğini artırmaya odaklanıyor.

Hayvanat bahçesi, kurtarılmış büyük kedilere yaşam boyu ev sağlamanın yanı sıra diğer hayvan sakinleri için sevgi dolu bir ev sağlamaya çalışıyor. Aslanlar ve kaplanlardan maymunlara ve lemurlara kadar bir dizi hayvanın evi burası. Beyaz kaplan Zena bile tek başına burayı ziyaret etmek için yeterli bir sebep.

Büyük kedi besleme sunumları da dahil olmak üzere Hayvanat Bahçesi Turları her gün düzenleniyor, küçük çocuklar ise küçük hayvan taşıma seansları sırasında yeni arkadaşlar edinmeyi sevecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder