6 Kasım 2018 Salı

Galler Gezi Rehberi

Galler’in etkinlikler, tarih, demiryolları ve plajları ile ziyaretçilerine sunacağı çok şey var. Her köşesinde keşfedilecek ilginç bir şey var, özellikle kırsal alanın başka güzelliği var.

İşte kaçırmamanız gereken, ülkenin en güzel taraflarını içeren listemiz, Galler Gezi Rehberi.


Şelaleler


Galleri süsleyen şelalerde büyülü bir şey var, şelaleler yazları serin ve kışları bir heykel gibi görünüyorlar.

Swallow Şelaleleri, Snowdonia'nın kalbinde yer alıyor ve bölgedeki en çok ziyaret edilen yerlerden biri. Burada park edebilir ve izleme, güvenlik platformlarına gidebilirsiniz. Eğer 6 kilometrelik orman yürüyüşünden daha fazlasını yapmak istiyorsanız, Llugwy Vadisinin manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Snowdonia Ulusal Parkı


Snowdonia Ulusal Parkı, Birleşik Krallık'ın en muhteşem yerlerinden birisi. Tepeleri, kayalıkları ve güçlü nehirleri ile gerçekten nefes kesici bir manzaraya sahip.

Eğer sadece köpeğiniz ile seyahat ediyorsanız, bu onları yanınıza almak için özellikle iyi bir yerdir; Konaklama seçenekleri hakkında endişelenmeyin, Galler'de bu parka çok yakın bir sürü köpek dostu tatil evleri bulunuyor.

Dağa tırmanmaya (ya da trene binmeye) çalışmanın yanı sıra, adrenalin dozunu arayan herkes için bazı büyük aktiviteler var. Bisiklete binmek, dağ bisikleti, su sporları, balık tutma, zip wiring ve kaya inişi gibi aktivitelerden herhangi birisini seçebilirsiniz.

Kaleden Kıyıya


Galler kıyısı en az dağları kadar güzel. Kayalıklı kıyı şeridi, dik yamaçları ve deniz kenarındaki köyleri ile keşfedilmeyi bekliyor. Eğer tarih ilginizi çekiyorsa, Galler’in 400’den fazla kalesi bulunuyor.


Şehirler ve Sporlar


Eğer ziyaret ettikten sonra biraz daha fazla kalmak isterseniz, Gallerde keşfedecek bir sürü şehir bulunuyor. Cardiff hem gece hayatı hemde alışveriş imkanları ile ünlü. Aynı zamanda eğer rugby sporunun bir maçını izlemek veya denemek isterseniz, Gallilerin çok sevdiği bu oyun ve atmosferi ağzınızı açık bırakacak.

Yerel Üretimler ve Lezzetli Yiyecekler


Bazı yerel ürünler ve lezzetleri denemeden Galler'den ayrılmamalısınız! Galler, arazinin dışında yaşamakla ünlüdür, yüksek kaliteli ürünleri, yerel malzemelerle üretilmiştir.

Gal Tavşanı, peynir severler için harika bir yemektir. Esasen sadece kızarmış ekmek peyniri, ancak zengin gal peynirini  doğru elma şarabı, bira, hardal ve acı biber gibi baharatlarla tatlandırdığınızda, bu basit malzemeler aniden sizi etkileyecek bir yemeğe dönüşür.

Lobscouse başlangıçta madenciler için sert gün çalışmalarından döndüklerinde ödül olarak yapılırmış, geleneksel olarak et  olarak kuzu kullanılarak havuç, patates ve et içeren doyurucu bir yahni.

Gal Keki, bir kurabiye ya da belki bir pankek gibi tatlı bir kek, Gal keki beklenmedik bir bağımlılık yapabilecek lezzetli bir şey. Kurabiye ya da şekerli kurabiyeleri tatmak isterseniz, doku olarak benzeyen Gal kekini denemelisiniz ve dışarıdaki şeker kaplaması parmaklarınızı yemenize sebep olabilir, ancak mideniz bayram edecek.

Bara Brith, meyveli ekmekli bir ekmek. Bir fincan çay ile mükemmel bir şekilde gider, çünkü bir gece boyunca çayda bekletilir. Geleneksel olarak St. David günü ya da Noel’de yenir, ekmek tereyağı, reçel yada marmelat ile yenebilir. Ne yaparsanız yapın bir zincir bir mağazadan satın almayın, herhangi bir yerel mağazadan taze bir parça deneyin.

Eğer fırsatınız olursa Galler’e kesinlikle uğramalısınız. Eğlence, yemek ve tarih dolu Galler, mükemmel bir tatil yeri.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder