6 Kasım 2018 Salı

Dünyanın En İyi Skydive Yapılacak Yerleri

Kendini bir yabancıya bağlayarak, yaklaşık 4 km yükseklikteki uçaktan skydive yapmak, gerçekten adrenalinin doruk noktası. Hayatınız boyunca unutamayacağınız ve kesinlikle yaşamanız gereken bir macera.

Sadece 200 kilometre hızla aşağıya doğru düştüğünü farkettiğin ilk birkaç saniyede korkuyorsun. Ama herşey o korku geçtikten sonra saf bir zevke ve çoşkuya dönüşüyor. Dünyanın en nefes kesici manzaralarının üzerinde yer çekimine meydan okumak, dünyadaki hiç bir maddenin veremeyeceği bir keyif.

Aşağıdakiler dünyanın en iyi skydive yapılacak yerleri. Bizim favorimiz ise İsviçre, İnterlaken.

Namib Çölü - Namibya


İsviçre’nin kar kaplı dağlarının üzerinde skydive yapmakla karşılaştırıldığında, Namib çölüne doğru düşmek aynı oranda nefes kesici. Ama kum tepelerinin ve geniş çölün üzerine doğru düşmenin saf güzelliği de ayrı bir güzel.

Çölde skydiving yapmak, nefes kesici manzaralar sunuyor. Çöl ve tuz düzlüklerinin sonsuz genişliği, uzakta Namibya’nın devasa kum tepeleri ile, derin ve mavi Atlantik Okyanusu ile birleşiyor. Biz Ground Rush Adventures firmasını tercih ettik ve çok memnun kaldık. Çok profesyonel ve eğlencelilerdi. Özellikle çok güvende hissettik.

İnterlaken - İsviçre


İnterlaken internetteki bir çok dünyanın en iyi skydiving yerleri listesinde görebileceğiniz bir yer, biz de kesinlikle buna şaşkınlık ve hayranlık içerisinde katılıyoruz.

Avrupa’nın en manzaralı atlama bölgelerinden birisi olan İnterlake, İsviçre Alplerinin büyüleyici panoramik manzarası ile hayat boyu unutulmayacak bir macera sunuyor. İki alp gölünün arasından, Fransa, İtalya, Avusturya ve Almanya arasındaki manzara ile, macera severler Alplerdeki Jungfrau ve Matterhorn dağlarının kar kaplı tepelerine doğru düşmenin keyfini çıkarıyorlar.

Bu manzaraları heyecanı asla unutamayacaksınız. Skydive İnterlaken ekibinden bir yabancıya kendinizi bağlayın ve maceranın sonunda ekstra fotoğraf ve video için fazladan ödeyerek, pahalı olsa da asla pişman olmayacağınız hatıralarınızı almayı unutmayın.

Queenstown, Yeni Zelanda


Queenstown dünyanın macera başkenti olarak tanınıyor ve adrenalin bağımlılarının kesinlikle uğraması gereken bir yer. Skydiving burada sunulan bir çok macera sporundan sadece bir tanesi, ama Yeni Zelanda’nın nefes kesici manzarasının tadını çıkarmanın da en iyi yolu kesinlikle.

Uçak git gide yükselerek 3.5 kilometre yüksekliğe çıkıyor, uçaktan atlayarak hızla aşağı düşüyorsunuz. Gerçekten inanılmaz bir deneyim ve yaptığınıza çok mutlu olacaksınız. Göz alıcı dağlara ve göllere yukardan bakmak, kesinlikle bulabileceğiniz en iyi Queenstown manzarası.

Queenstown’da Skydive yapmak için Yeni Zelanda’da Nzone ile iletişime geçebilirsiniz.

Palm Jurmeirah - Dubai


Her sene dünyanın en büyük uluslararası şampiyonalarına ev sahipliği yapan Dubai’de sky diving yapmak ciddi bir spor. Uçaktan atlayarak, dünyaca ünlü suyun üzerinde duran, kendine özel sahile bile sahip insan yapımı takımada olan Palm Jurmeirah’ın üzerinde uçabilirsiniz. Ayrıca yan taraftaki marinanın da manzarası süper.

Basra körfezinin göz alıcı güzelliğinin, takımadaların ve Dubai’nin panoramik manzarasının keyfini çıkarın. 7 yıldızlı Burj Al Arab Oteli ve dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa gibi uluslararası ünlü binaları gökyüzünden görün ve yüzlerce kilometre boyunca uzanan çöl ve kumu izleyin.

North Wollongong Sahili - Sidney, Avusturalya


Sidney’de yüksek adrenalin ve büyüleyici bir manzara mı arıyorsunuz? Sahile doğru skydive yapmaya ne dersiniz.

Sidney listedeki sahile doğru yapılan tek skydive, bu efsane macera ile Avustralya’da 4 kilometre gibi bir yükseklikten, direkt olarak North Wollongong Sahiline atlayabilirsiniz.

Saatte 200 kilometreden fazla bir hızla, çılgın bir 65 saniye boyunca düşmenin verdiği heyecanı bir düşünün ve sonrasında 5-7 dakika kadar Wollongong ve Güney Sidney Sahillerinin efsane manzaralarının tadını çıkararak havada süzülüyorsunuz.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder