16 Nisan 2019 Salı

Malta’nın En İyi Sahilleri - 2

Birçok seyahat meraklısı için unutulmaz bir yaz geçirmek için mükemmel bir yer bulmak oldukça zor olabilir. Gidilebilecek birçok tropik yer bulunduğu için, seçimler imkansız gibi görünebilir.

Akdeniz'in kalbinde yer alan bir ada ülkesi, yaz kaçamağı söz konusu olduğunda en iyi seçimlerden biri güzel Malta Adası.

Zengin tarihi ve çarpıcı doğal güzelliğinin yanı sıra, Malta'nın hava durumu mükemmel bir plaj havasıdır. Kışları çok ılık, yazları ise sıcak bir iklime sahip. Buradaki deniz manzaraları, Akdeniz'in sahip olduğu en çarpıcı deniz manzaralarından birisi ve plajlar altın kumlu. "AB’deki En Küçük Ülke" unvanının sizi aldatmasına izin vermeyin; Malta'nın bu denli olağanüstü bir kıyı şeridi ile ülke çapında en iyi plajlarına sahip.

İşte sizler için seçtiğimiz en iyi Malta sahilleri listemizin devamı.

Ramla Sahili


Yerliler tarafından Ramla il-Hamra olarak da bilinen, bu bozulmamış cennet, parlak kırmızı kumu ve berrak suyu ile ünlü bir sahil.

Sahil el değmemiş doğaya sahip bir vadinin dibinde yer almaktadır. Aslında, Ramla Körfezi neredeyse hiç gelişmemiş, bu da huzurlu bir ortamın tadını çıkarmak isteyenler için mükemmel bir yer haline getiriyor burasını.

Burada yapabileceğiniz aktivitelerin de sınırlı olduğunu belirtmek gerekir. Yüzme ve şnorkelle dalışın yanı sıra, burada yapabileceğiniz tek şey doğal güzelliklerin tadını çıkarmak.

Ramla Körfezi'ndeki bir diğer önemli nokta ise, 1881 yılında sahile dikilen ve oradaki yerel bir gemi enkazı anısına yapılan Meryem Ana’nın heykeli.

St. George’s Sahili


St. George’s Sahili, sıradan doğal güzellikli bir plaj değildir. Malta'nın eğlence başkenti Paceville'in kalbinde yer alan bu tesis, doğal güzelliği ve yakındaki tesislerin rahatlığı ile ünlüdür.

Her yaştan konuklar modern bir ortamında plajın keyfini çıkarabilir. Eğlenceli su aktivitelerine bir ara vererek barlar, restoranlar, alışveriş merkezleri ve sinemalar gibi kolayca erişebileceğiniz tesislerde vakit geçirebilirsiniz.

St. Peter’s Pool


Marsaxlokk'ta bulunan bu yer, ülkenin en çarpıcı doğal yüzme havuzu olarak kabul edilir.

St. Peter’s Pool sualtı yaşamı açısından zengin kristal berraklığında sulara sahip. Ayrıca, konukların güneşlenmek için yada sadece manzaranın tadını çıkarmak için kullanabileceği birkaç düz kayalara sahip.

Sahilde denize ulaşmak veya birkaç metre daha yükseğe çıkarak denize dalış yapmak için kullanabileceğiniz merdivenler bulunmaktadır. St. Peter’s Pool'a giden yollar çok iyi olmasa da ve park etmek oldukça zor olsa da, burası kesinlikle gelinmesi gereken Malta sahillerinden birisi.

Buraya el değmediği için, bölgede hiçbir tesis mevcut değildir, bu yüzden günü burada geçirmeniz için ihtiyacınız olan her şeyi getirdiğinizden emin olun. Hatta bu yüzden küçük çocuklar ile gelmek için uygun olmayabilir.

Mgarr ix-Xini


Bu küçük ve tenha plaj, Gozo'da bulunuyor.

Dere kenarında ve dik bir doğal vadide yer alan Mgarr ix-Xini, yoğun şehirden kaçarak bir  mola vermek isteyen ziyaretçiler için mükemmel bir ortam sunmaktadır.

Aynı zamanda plaj, zengin akuamarin yaşamı ile ünlüdür ve su altı fotoğrafçılığı için idealdir.

Hondoq ir-Rummien


Bu sahil, derin, masmavi renkli suları ve çakıllı kıyıları ile yerli halk ve turistler arasında oldukça popüler olan bir sahil. Ayrıca su seviyesinde bulunan küçük mağaralar, burayı şnorkelli ve tüplü dalış için önemli bir nokta haline getiriyor.

Bu kumsalın bir diğer özelliği ise, Comino Adası'nın muhteşem manzarası ve hala yaz aylarında tuz elde etmek için kullanılan geleneksel tuz havzaları ile süslü kıyı şeridi.

San Blas Sahili


Gozo'da bulunan diğer gözlerden uzak bir plaj da San Blas Sahili. Akdeniz sularının nefes kesici manzarasının yanı sıra ince kırmızımsı turuncu kuma sahip bir plajı var.

Ülkedeki diğer plajlara kıyasla, San Blas Koyu daha az kalabalık bir plaj. Ancak bu cennete giden dik yol, ziyaretçilerin araba ile buraya ulaşmasını zorlaştırıyor.

Bu sebeple, plaja yürüyerek gitmek mantıklı olabilir. Burada keyfini çıkarabileceğiniz aktiviteler arasında yüzmek, şnorkelle dalış ve kıyıda güneşlenmek yer alıyor.

Malta'nın en iyi sahilleri hakkındaki önceki yazımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Malta'nın En İyi Sahilleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder