16 Nisan 2019 Salı

Napoli’de Yapılacak En İyi Şeyler - 2

Gezginler genelde dünyaca ünlü pizzanın doğum yeri olan ve İtalya’nın en iyi makarnası, pizzası ve kahvesi ile ünlü olan Napoli’ye damak zevkleri için gelirler. Ancak Napoli, Venedik, Floransa ve Roma gibi İtalya’nın rüya yerleri arasında yer almıyor. Bu belkide bölgenin iyi pazarlamasının yapılmamasından kaynaklanıyor.

Napoli’ye gelenlerin genelde ilk izlenimi dağınıklık ve kirlilik, ama dış yüzeyine odaklanmadan içerisindeki güzelliklere bakarsanız, nefes kesici fresklere, güçlü geleneklere, paha biçilemez sanatsal, kültürel ve tarihi miraslara sahip bir şehir görürsünüz. Görkemli Vezüv Dağı’ndan muhteşem deniz kenarının panoromik manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

İşte daha önce Napoli’de yapılacak en iyi şeyler ve görülecek yerler hakkındaki yazımızın devamı.

Tarih Merkezini Keşfedin


Duomo’yu ziyaret etmeyi planladığınız gün Napoli’nin tarih merkezinin geri kalanını ziyaret etmek için de zaman ayırın. UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan alanın tarihi milattan önce 470 yılına kadar uzanıyor. Şehrin bu bölümünde 3 tane devasa kale, bir kraliyet sarayı, birçok kilise ve katedral bulunuyor.

Tarih merkezini iki ayıran ana caddeye Spaccanapoli yada Via San Biagio dei librai deniyor. Burası hareketin merkezi ve buradan yaya kaldırımlarını takip ederek, dar sokaklardan kiliselere, mağazalara ve diğer tarihi binalara ulaşabilirsiniz.

Bu bölge önceden antik Yunan şehri Neapolis’imiş. Dar sokaklar sizi antik Yunan zamanlarına geri götürüyor.

Ulusal Arkeoloji Müzesi


Tarihi eser, mimari sevenler ve antik tarihten hoşlananların seveceği Napoli Ulusal Arkeoloji Müzesi, dünyanın en iyi Yunan ve Roma döneminden kalma eser koleksiyonlarından birisine sahip.

Binanın tarihi 1750’lere kadar gidiyor ve zamanında askeri kışla olarak kullanılıyormuş müze haline gelmeden önce. Sergilenen çoğu eser Pompei’deki kazılardan ve yakınlardaki Herculaneum gibi arkeolojik alanlardan çıkan eserler.

Bu koleksiyonlar etkileyici mozaikler, heykeller, değerli taşlar ve Pompei’den çıkarılan erotik Roman eserlerinden oluşuyor. Müze limanın kuzeyinde bulunuyor ve metroyla kolayca ulaşılabilir.

Napoli Metro’sundaki Sanat Duraklarını Gezin


Napoli Metro’sundaki sanat durakları şehirdeki bir çok eski metro istasyonunun modern sanat ile yenilenme projesi aslında. Sahip olduğu sanat ve kültür ile ünlü bir şehir olan Napoli için bu proje hem eski istasyonları yenilemeye hem de sanat her yere yaymaya yaramış.

180’den fazla sanat eseri şuan Napoli Metrosunun duraklarında sergileniyor ve hepside ünlü uluslararası sanatçılar ve genç yerel sanatçıların elinden çıkmış. Her istasyondaki sanat tarzı farklı, renkli mozaiklerden, LED ışıklı fütüristik yürüyen merdivenlere kadar farklı tarzda sanat eserleri bulunuyor.

Piazza del Plebiscito’yu Ziyaret Edin


Napoli’nin en ünlü meydanı Piazza del Plebiscito bir çok anıt binaya ev sahipliği yapıyor ve zaman bir çok önemli tarihi olayın merkezi haline gelmiş.

Meydan şehrin tam göbeğinde bulunuyor ve Kraliyet Sarayı, Kaymakamlık Sarayı, San Francesco di Paolo Bazilikası ve Salerno Sarayı gibi önemli yerlerin ortasında bulunuyor. Yaya alanı olduğu içinde, rahatça fotoğraf çekebilirsiniz.

Meydanın çevresinde şehrin tarihini özetleyen bir çok heykel ve oyma bulunuyor. Vantivelli tarafından yapılan Napoli Kralı heykeline ve Canova tarafından yapılan III Charles ve I Ferdinand heykellerini gözden kaçırmayın.

Meydan genelde konser ve müzik etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Bir çok şarkı klibi, TV showu ve filmler burada çekilmiş. Burası kesinlikle büyüleyici bir yer. Etrafta çok fazla ziyaret edilecek tarihi bina bulunduğu için de, Napoli turunuza başlamanın en iyi noktası.

Funicolare Centrale


Napoli’de seyahat için bir çok seçenek bulunsa da kablolu tren, Castel St Elmo’ya gitmek ve San Martino müzesinin büyüleyici manzarasını görmek için en iyi seçenek.

Kablolu trenin çoğunluğu tünellerden oluşuyor, bu yüzden içerisindeyken çok manzara göremeseniz de Castel St Elmo’da indiğinizde gördüğünüz manzara nefesinizi kesmeye yetecek.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder