16 Nisan 2019 Salı

Varallo’da Yapılacak En İyi Şeyler

İtalya’yı keşfetmek eşsiz bir deneyim, ister Roma, Milan ve Floransa gibi ülkenin simgesi şehirleri, ister dağ ve göl kenarlarındaki küçük kasabaları ziyaret edin. Görecek ve yapacak şeyler listesi gerçekten sonsuz.

Sahip olduğu görülmesi gereken ünlü şeylerin ötesinde, İtalya küçük ama çekici kasabalar ile dolu bir ülke. Ve bu modern bir ülke tarafını değil de, ülkenin daha geleneksel tarafını keşfetmek ve zengin kültürünü deneyimlemek için altın değerinde bir fırsat.

Kuzey Piedmont’da Vercelli’nin 66 km kuzeybatısında bulunan Varallo, uzak bir bölge de vahşi yaşamın içerisine kurulmuş, rafting, kanyon, kayak gibi macera sporları ile ünlü küçük bir dağ kasabası.

Varallo, Sacro Monte adındaki hac alanı ve Alplerin en yüksek ikinci dağı olan Monte Rosa’ya kadar kuzeye uzanan Sesia nehri ile de ünlü. Bu küçük çekici İtalyan Alpleri kasabasında görülecek yer ve yapılacak etkinlik sıkıntısı asla yok.

İşte Varallo’da yapılacak en iyi şeyler.

Konum ve Ulaşım


Varallo, Valsesia vadisinde Piedmont bölgesinde bulunuyor, yani Monte Rosa’nın eteklerinde. Milan ve Turinden araba ile  1.5 saatlik bir yolculuk ile, tren ile 2-3 saat bir yolculuk ile, otobüs ile ise 3 saatlik bir yolculuk ile ulaşılabiliyor.

Eğer Milan’da yapacak bir şeyler arıyorsanız, Vallora’ya günü birlik bir tür gayet iyi bir fikir. Ama aynı zamanda Fransa yada İsviçredeyken de buraya uğramayı düşünebilirsiniz. Bölgedeki toplu taşımanın verimliliği, gezilerin kolayca gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Ama siz yine de bu küçük kasabada birkaç gün geçirmek isteyebilirsiniz. Valsesia bir vadi grubu aslında ve bir çok önemli turist köyü ve ana kasaba burada bulunuyor.

Varallo Tren İstasyonu ve Tarihi Tren


Varallo yürüyerek kolayca keşfedilebilecek küçük bir kasaba. Yürüyüş turunuza en iyi başlangıcı Varallo Sesia Tren İstasyonundan yapabilirsiniz. Tren istasyonu 1886’da açılmış ve kasabanın simgelerinden birisi.

Tarih açısından ilgi çekici olan istasyon sadece belirli zamanlarda turistler için çalıştırılan trenler ile hizmet veriyor. Eğer zamanda yolculuk yapmak istiyorsanız, senede bir kaç kere sefer yapan muhteşem buharlı tren ile Milan-Varallo seyahati yapabilirsiniz.

Valsesia Tren İstasyonu Müzesini de kesinlikle ziyaret edin. Müze eski tren istasyonu deposunun içerisinde bulunuyor, burada sergilenen belgeler, fotoğraflar, tren yolu kalıntıları ve diyoramaları görebilirsiniz.

San Gudenzio’yu Ziyaret Edin


Varallo’nun en önemli yerlerinden birisi San Gaudenzio Kilisesi. Küçük taşlık bir buruna inşa edilen San Gaudenzio, kasabanın merkezinde bulunuyor ve Piazza Vittorio Emanuele manzarasına sahip.

Kilisenin tarihi 15. yüzyıla kadar uzanıyor ve özellikle nefes kesici Gudenzio Ferrari duvarı ile ünlü. Bütün gün buradaki güzel freskleri inceleyerek geçirebilirsiniz. Sanatçının inanılmaz yeteneği ağzınızı açık bırakacak.

Sacro Monte


Varallo’nun en ünlü yerlerinden birisi de Kutsal Dağ (Sacro Monte) . UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan alan adeta kasabanın tarih merkezi. Bu kutsal alanda bir bazilika ve tarihi olarak önemli heykel ve fresklerle dolu 44 tane şapel bulunuyor.

1491’de Franciscan friar Bernardino Caimi tarafından inşa edilen en eski Sacro Monte ve önemli bir hac alanı. Varallo’ya teleferik ile gelirseniz, bu alanın da manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Varallo Karnavalı


Varallo kasabasının en eski geleneklerinden birisi Varallo Karnavalı. Etkinlikler her sene Ocak ve Mart ayları arasında gerçekleşiyor. Bu süre içerisinde kasaba Marcantonio Carlavèe maskesi ve başta çocuklar ve yaşlılar olmak üzere tüm halka birlik ve mutluluk getirmek için partiler, danslar ve yemekler düzenleyen onun hayat arkadaşı Cecca tarafından yönetiliyor.

Varallo Karnavalı her sene 6 Ocak'ta “Veggia Pasquetta” töreni ile başlıyor ve küllerin Çarşambasında Marcantonio Duruşması ile son buluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder