26 Nisan 2019 Cuma

Dünyanın En İyi Alışveriş Şehirleri

Eğer bir alışveriş severseniz, bazen alışverişin Olimpiyat Oyunlarındaki sporlar gibi uluslararası bir spor olabildiğini bilirsiniz. Uluslararası pazarlara girme heyecanı, alışveriş merkezlerinde bir ürün için birisiyle savaşma ve reklam indirimlerini yakalamak için sabahın köründe uyanıp, izdihamın içinde yerini almak. Bir tatilin ardından eve dönerken kolaylıkla bir hatıra ya da lüks bir hediye bulabilen arkadaşlarınızı ya da ailenizi kıskanmakta çok haklısınız. Bazıları için sahip olmak istediği ürünü aramak, o ürüne sahip olmaktan daha eğlenceli bir aktivite.

İşte bu yüzden alışveriş bizce bir spor. Bazı şehirler farklı alışveriş seçenekleri sunuyor alışveriş severlere. Peki dünyanın en iyi alışveriş şehirleri hangileri?

Dünyanın en iyi moda ve alışveriş şehirlerinden bazılarını önceki yazımızda paylaşmıştık. İşte dünyanın en iyi moda ve alışveriş şehirleri yazımızın devamı.

Melbourne


Alışveriş hem yerli hemde yabancı turistleri çekiyor Melbourne’e. Avustralya’nın en çok kültürlü şehri olan Melbourne’de alışveriş tam bir zevk. İçerisinde her şeyi bulabileceğiniz büyük mağazalar, alışveriş merkezleri, başlıca uluslararası markaların mağazaları bulunuyor burada. Ama Melbourne daha çok yerel tasarımcıları, alışveriş sokakları ve pasajları ile ünlü. Bu yerlerden bazılarını ise sadece yerini biliyorsanız bulabilirsiniz.

Flinders Lane yakınlarındaki Swanton Sokağı genelde yerlilerin bildiği bir sır. Burada bir çok vintage mağaza bulabilir, pazarlık edebilir ve eşsiz parçalar bulabilirsiniz. Chapel Sokağında ise Avustralyalı tasarımcıların mağazaları ve ikinci el ürünler satan mağazalar bulunuyor. Queen Victoria Pazarını gezmeniz ise günlerinizi alabilir. İyice ararsanız eşsiz biblolar yada el yapımı kazaklar bulabilirsiniz.

Eğer lüks tasarımcı mağazaları arıyorsanız Collins Sokağında bulabilirsiniz. Alışveriş merkezi arıyorsanız Melbourne Central’a gidebilir ve 300’den fazla mağaza, restoran ve sinemada vakit geçirebilirsiniz.

New York


Çeşitlilik ve tarz fazlalığı, mağaza sayısı açısından New York rüyaları süsleyen bir alışveriş şehri. Bir çok tarzın bir araya geldiği şehirde, 5. Cadde’deki tasarımcı mağazalarından, Çin Mahallesindeki ucuz mağazalara kadar her şeyi bulabilirsiniz. New York alışveriş anlamında herkes için bir şeylere sahip olan bir şehir, ister çok para harcamak isteyin ister az.

Şehirde çok farklı şıklıklar ve tarzlar bulabilir, görebilirsiniz. Orchard Sokağında modaya yön veren mağazalar ve vintage mağazalar bulabilirsiniz. Eğer Manhattan’ın dışına bakmak istiyorsanız, Brooklyn Bit Pazarı’nda başka bir zincir mağazada bulamayacağınız vintage ürünler ve yerel sanat eserleri bulabilirsiniz.

Doğu yakasında Tiffany’s, Barneys ev Bergdorf Goodman gibi mağazaları bulabilirsiniz. Soho’nun kalabalık sokakları gardırobunuzu yenilemek istiyorsanız Zara, H&M gibi fast fashion markalarla ve Prada, Phillip Lim, Chanel gibi markaları bulabilirsiniz.

Dubai


Dünyanın en gösterişli en sıradışı alışveriş merkezleri bu şehirde bulunuyor. Alışveriş söz konusu ise Dubai kesinlikle o listede yer alır. Minyatür bir krallığa benzeyen Dubai Alışveriş Merkezi, dünyanın en büyük alışveriş merkezi olma ünvanını elinde bulunduruyor. Burada alışveriş deneyimi tema parkları, şelaleler ve akvaryumları da içeriyor. Aynı zamanda orta doğunun  ilk iç mekan kayak merkezinin bulunduğu Arap Emirlikleri Alışveriş Merkezi de burada bulunuyor.

Müslüman ülkelerdeki bir pazar türü olan “Souks”lar ve geleneksel Arap pazarları Dubai’nin yerlilerinin hayatında önemli role sahip. Dubai’yi ziyaret eden her turist bu pazarları keşfetmeli.  Eğer altın mücevher arıyorsanız, yada el dokuması kumaşlar, geleneksel ud kokuları arıyorsanız Soukslarda bulabilirsiniz.

Altın için Altın Souk’una, baharat için Baharat Souk’una, parfüm için Parfüm Souk’una gitmelisiniz. Dubai de aynı zamanda Kumaş Souk’u ve yemek arayanlar için Souk Madinat da bulunuyor.

Dünyanın en iyi alışveriş şehirleri hakkındaki önceki yazımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Dünyanın en iyi alışveriş şehirleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder