26 Nisan 2019 Cuma

Dünyanın En İyi Yemek Şehirleri

Gezginler yemek yemeye bayılır. Seyahat etmenin en eşsiz taraflarından birisi dünyanın etrafındaki mükemmel restoranları ve egzotik tatları deneyebilmek. Damak tadınızı geliştirecek ve kuliner kültürünüzü geliştirecek yeni tatlar denemenin heyecanı bambaşka.

Dünyayı gezmek için bir çok sebep bulunuyor ama gezginlerin çoğu için yemek konusu en önemli sebep. En iyi pazarları, en iyi tatlıyı, en iyi kafeleri, en iyi restoranları bulun, bazen seyahatin en büyük kazancı eve mükemmel bir tarifle geri dönmektir.

Sizler için dünyanın en iyi yemek şehirlerini seçtik. Eğer yemek yemeye ve seyahat etmeye bayılıyorsanız, aşağıda verdiğimiz şehirlere kesinlikle uğramalısınız.

Sidney, Avustralya


Gezginler Sidney’e genelde ünlü şehir simgelerini ve ünlü sahilleri görmek için gelir, ama çoğu şehrin lezzetli yemeklerine doyamadan geri döner. Çok çeşitli ve egzotik bir mutfağı var Sidneyin. Her damak tadına uyabilecek, çok kültürlü yiyecekler, çok çeşitli gurme restoranlarda, geleneksel barlarda, butik kafelerde, çatı katı barlarında misafirlere sunuluyor.

Sidney dünyanın en iyi deniz kenarı akşam yemeği restoranlarına sahip. Buradaki çoğu restoran su kıyısında bulunuyor ve Pasifik Okyanusunun kıyısındaki Sidney Limanın ve şehrin ışıltılı manzarasına sahip. Sidney’de nerede yemeniz yada içmeniz gerektiğini düşünmenize bile gerek kalmayacak.

Tokyo, Japonya


Japonya dünyanın kuliner başkenti olabilir. Zengin ve kozmopolit bir yemek atmosferine sahip Tokyo, en iyi Japon mutfağı yemeklerini bulabileceğiniz adres. Tokyo’da Fransız mutfağının da etkilerini bulabilirsiniz.

Tokyo bir ömür gezseniz ziyaret edemeyeceğiniz kadar çok sayıda kafe ve bara sahip. Şehir aynı zamanda en çok Michelin Yıldızlı restoranın bulunduğu şehir unvanına sahip, Paris’i bile geride bırakarak.

Dünyanın en çok eleştirilen yemeklerinden birisi olan sushi’yi yerinde denemeden ve Tokyo’da bulunan Michelin yıldızlı restoranlardan birisini ziyaret etmeden ölmemelisiniz.

Barselona, İspanya


Tokyo gibi Barselona da, Michelin yıldızlı restoranlarla dolu. Ama gerçekten en iyi kalitede yemek yemek için skor yada puan aramanıza gerek yok. Büyük şefler yaratıcı Katalan mutfağı örneklerini şehrin her yerinde uygun fiyatlı olarak misafirlere sunuyorlar ve bu Barselona’yı daha uygun bir yemek şehri yapıyor.

Michelin yıldızlı şeflerin tapas barları her köşede beliriyor, sokak yemekleri ise şehrin en iyi tatlarına sahip.

Kopenhag, Danimarka


Yemek Kopenhag’da ciddiye alınan bir iş. Burada rezervasyonunuzu kaçıramazsınız, şehrin en iyi restoranları haftalarca dolu bazen aylar öncesinden dolu oluyor.

Avantgart şefler sıradışı bileşenler ile yeni sanat eserleri çalışmaları ile ünlüler. Şehirde dünyanın en iyi restoranı olarak gösterilen Noma da bulunuyor.

Kopenhag tam 15 tane Michelin yıldızına sahip restorana sahip, ama burda hala her bütçeye uygun, ne yerseniz yiyin kaliteli bir yemek yiyebilirsiniz. En iyi tatlar genelde smørrebrød denen açık sandviçler şeklinde geliyor, bunları sokaktan satın alabilirsiniz yada Dop yada Harry’nin Yerinde Danimarka tarzı hot-dog yiyebilirsiniz.

Napoli, İtalya


İtalyan yemeğine sıra geldi mi, her bölgenin uzmanlık alanı farklı. Bu demek oluyor ki Bologna’da lazanya, Parma jambonu için Parma, Pizza içinse kuşkusuz Napoli. Dünyanın en iyi pizzasını arıyorsanız durağınız Napoli olmalı.

Dünyanın her yerinden pizza sever, pizzanın doğduğu yere akın ediyor. Çoğu havaalanından direk restorana geçiyor, otelde vakit kaybetmeden.

Napoli’de sadece ve sadece pizza yapan yüzlerce özel restoran bulunuyor. Bir tabağın boyutundan, tekerlek boyutuna kadar dünyanın başka hiçbir yerinde, İtalya’nın diğer yerleri de buna dahil, bulamayacağınız pizzaları burada bulabilirsiniz.

Ne denemeniz gerektiğini mi merak ediyorsunuz? Marinara pizzanın en sadece hali, sadece domates, sarımsak, güveyotu ve zeytin yağı bulunuyor. Margerita ise kırmızı tomates, beyaz mozzarella peyniri, taze fesleğen ile yapılan klasik bir pizza. Hangi pizzayı denerseniz deneyin, parmaklarınızı yiyeceğiniz kesin.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye’de gezilecek en iyi yerler
Avrupa’da gezilecek en iyi yerler
Amerika’da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder