22 Mayıs 2019 Çarşamba

Endonezya’da Gidilmesi Gereken Yerler

Endonezya’nın muhteşem kum sahiller ile ve mamut volkanları ile süslü manzarası kesinlikle nefes kesici. Bu güzellikleri sebebiyle, her sene Asya’da en çok ziyaret edilen ülkeler arasında yer alıyor.

Bir çok farklı kültür ve mutfaktan yiyeceğin bir araya geldiği ve zengin bir tarihe sahip olan Endonezya, kesinlikle görülmesi ve gezilmesi gereken bir yer. Bu güzel ülkenin nefes kesici manzaralarını ölümsüzleştirmek için, buraya gelirken yanınıza fotoğraf kameranızı almayı unutmayın.

İşte Endonezya'da gidilmesi gereken yerler listemiz.

Bali


Cennette bir tatil geçirmek isteyenlerin tercih ettiği Bali, Asya’daki yüzlerce ada arasından en çok ziyaret edileni. Bali’ye giderken detaylı planlama yapmanıza gerek bile yok. Görecek o kadar çok şey var ki, hiç yapacak bir şey düşünmenize gerek kalmayacak.

Lüks bir tatil mi istiyorsunuz? Adadaki müthiş otellerin birinde kalabilirsiniz. İster bir sahil oteli, isterseniz de ormanda saklı bir cennet otellerden birisini seçebilirsiniz.

Bali kültürü sağlık ve ruhsallığın önem verildiği bir kültür. Bu yüzden yoga ve spa için oldukça bilinen ve tercih edilen bir yer.

Bali yiyecekleri ise bir harika. Diğer Endonezya mutfaklarından ayrılan Bali mutfağının tadına, ister sokak satıcılarından ister her köşedeki küçük restoranlarda bakabilirsiniz. Hiç birinde pişman olmazsınız.

Bali’ye giderken dikkat etmeniz gereken tek şey, eğer güneşli bir tatil istiyorsanız, yağmurlu dönemi olan Ekim ve Mart aylarında oraya gitmemek.

Canggu


Bali’nin güneyinde bir sahil kasabası olan Canggu, tam bir sörf cenneti. Çok kalabalık olmayan bu tatlı yerde, Bali güneşinin altında rahatlamak ve birkaç büyük dalga yakalayıp sörf yapmak çok keyifli. Canggu’da hipster hangout’a gidip, havalı sahil barlarında içkinizi yudumlamanız şiddetle önerilir.

Ubud


bsanat ve kültür merkezi diyebiliriz Ubud için. Geleneksel Bali dansı performanslarını, göz alıcı tapınakları bulabileceğiniz bu küçük şehir, tam anlamıyla büyüleyici bir ormanın ortasında bulunuyor.

Yoga merkezleri, hareketli dansları, organik restoranları ile kendinizi bulup, doya doya eğlenebileceğiniz bir şehir.

Java


Java adası etrafı yüksek ve alçak bir çok aktif volkanlarla çevrili bir ada. Burada geleneksel Java dansını, müziğini ve sanatını görebilir, adanın kültür başkenti Yogyakarta’yı keşfedebilirsiniz.

Java’nın bir diğer ilgi çekici özelliği de, Borobudur’da bulunan etkileyici Budist Tapınaklar. Bu Tapınakların üzerinden gün batımını izlemek, hayatınızda bir kere yaşayıp unutamayacağınız bir deneyim.

Borobudur’daki tapınakları ziyaret ettikten sonra, aynı güzellikteki Hindu tapınaklarının bulunduğu Prambanan’ı da ziyaret etmeyi unutmayın.

45 tane aktif volkanın bulunduğu Java’da, dilerseniz dağ tırmanışı da yapabilirsiniz. Bromo dağında ki kratere tırmanabilir yada zorlu Semeru ve Ijen Dağına tırmanabilirsiniz.

Lombok


Bali’ye çok benzeyen Lombok, sanki onun henüz çok keşfedilmemişi gibi. Elinizi çabuk tutup orası da turist akınına uğramadan, bu güzel adanın keyfini çıkarın. Bali’nin kardeş adası da git gide Endonezya’nın gidilmesi gereken yerleri arasında yer almaya başlıyor.

Lombok’un en ilgi çekici özelliği, inanılmaz siyah kumlu sahilleri. Burada hatta pembe kumlu sahiller bile bulabilirsiniz. Lombok’un batısında bulunan Gili Adaları da kendine has bir çekiciliğe sahip. Partilemek istiyorsanız Trawangan’ı yada sakin ve küçük bir ada olan Gili Meno’yı yada muhteşem Gili Air’ı ziyaret edebilirsiniz.

Endonezya’ya gelmişken yapmadan ayrılmamanız gereken tek şey, bizce volkan dağlarından bir kaçına tırmanmak olurdu. Özellikle Rinjani dağına tırmanış zorlu ve 3 gün sürse de, kesinlikle yapılması gereken bir etkinlik.

Umarım Endonezya’da görülmesi gereken yerleri listelediğimiz yazımızı beğenmişsinizdir. Endonezya ile ilgili diğer yazılarımıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder