22 Mayıs 2019 Çarşamba

Malezya’da Gidilmesi Gereken Yerler

Malezya’da yapılacak bir çok farklı aktivite bulunuyor. Kalabalık ve büyüyen şehirler, vahşi yaşam ve geniş yağmur ormanlarının birleştiği doğal parklar, hem şehir hem de doğada yapacak bir sürü seçenek sunuyor. Oldukça büyük bir ülke olmasına rağmen, hak ettiği turist sayısına ulaşamamış bir ülke Malezya. Asya’ya seyahat eden turistlerin gözden kaçırdığı güzel bir destinasyon aslında.

İster sırt çantasıyla gezen bir gezgin, ister rahatına düşkün bir turist olun, Malezya’da herkes için yapacak bir şeyler var. İşte sizin için seçtiğimiz, Malezya’da gidilmesi gereken yerler listemiz.

Kuala Lumpur


Hem tarihi eser ve anıtları hem de mimari açıdan inanılmaz binaları görebileceğiniz bir yer Kuala Lumpur. Bu kalabalık şehirde, gökyüzünü kaplayan gökdelenlerin altında, kalabalık ve hareketli pazarlar ve canlı bir yaşam bulacaksınız.

Kuala Lumpur alışveriş yapmayı sevenler içinde bir cennet adeta. İsterse ışıklı ve büyük alışveriş merkezlerinde gösterişli kıyafetler arayın, isterseniz canlı ve kalabalık sokaklardaki pazarlarda, geleneksel kıyafetler bulun. Şehrin her bölgesinde farklı bir pazar bulabilirsiniz.

Bahsetmeden geçemeyeceğimiz bir diğer özelliği ise Kuala Lumpur’un sokak lezzetleri. Malezya baharatları ile hazırlanmış lezzetli ve otantik yiyecekler aklınızı başınızdan alabilir. Özellikle Roti Canai’yi denemelisiniz.

Pangkor Laut


Neredeyse herkes tek başına kendine özel bir adaya kaçmayı düşünmüştür. Malezya yarımadasının batı sahilinde bulunan Pangkor Laut, Asya’daki en güzel otellere sahip diyebiliriz.

Tabii ki Pangkor Laut’ta süslü otellerden fazlası var. Bu özel ada çeşitli vahşi yaşamlara, renkli sahillere ve berrak sulara ev sahipliği yapıyor. Birkaç gün kalmayı planlayıp, gittiğinizde bir ömür kalmayı isteyeceksiniz Pangkor Laut’da.

Penang


UNESCO Dünya Mirası Alanı olan Penang, zengin tarihi ve doğal çevresi ile Malezya’nın en popüler tatil merkezlerinden birisi.

Zamanında “Doğu Ülkelerinin İncisi” ismini almış bu güzel şehre, neden bu kadar turistin akın ettiğine şaşmamak gerekir. İnanılmaz güzel sahillerinde, kumların üzerinde dinlenebileceğiniz yada yerel tapınakları inceleyebileceğiniz Penang, kesinlikle görülmesi gereken bir yer.

George Town


Penang eyaletinin başkenti olan George Town, şehrin kıyısındaki renkli yaşamı ile sizlere enfes bir tatil vaat ediyor. Buranın en ilgi çekici yanı etkileyici sömürge mimarisi. Ancak sokak sanatı da burada oldukça ilgi görüyor.

Eski Çin tapınakları, camiler ve gökdelenlerin hep birlikte bulunduğu bu sokaklarda, modern yaşam ve gelenekselliği iç içe göreceksiniz. Sokaklarda bir kaç saat yürüyerek, baharat kokuları arasında kendinize güzel bir bar bulup, içeceğinizi yudumlayarak bir gün geçirmek bile oldukça keyifli.

Langkawi


99 adadan oluşan Langkawi, şehir yaşamından uzak bir takımada. Efsane mavi denizi, adalardaki büyüleyici tepeler ile enfes bir yer.

Langkawi Gökyüzü Köprüsüne teleferikle çıkabilir ve yukarıdan harika manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Yada Gunung Raya yağmur ormanına giderek, Langkawi’deki en yüksek zirveye tırmanabilirsiniz.

Bir takım adadan beklendiği üzere, Langkawi de uluslararası popüler bir dalış merkezi. Masmavi sulara dalarak, zengin su altı yaşamı inceleyebilir ve fotoğraf çekebilirsiniz.

Sarawak


Sarawak Malezya’nın en çok yağmur ormanının bulunduğu bir bölge. Buradaki yağmur ormanları her sene milyonlarca turisti Sarawak’a çekiyor. Maymunlardan, timsahlara çeşitli vahşi yaşamı ve dünyanın en büyük çiçeği olan Rafflesia’yı görmek için Sarawak’a kesinlikle uğramalısınız.

Malezya’da gidebileceğiniz şehir ve bölgelerin kısa bir listesini verdik sizlere. Bu bölge ve şehirlerle ilgili detaylı bilgileri de zamanla sizlerle paylaşacağız. 

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye'de gezilecek en iyi yerler
Avrupa'da gezilecek en iyi yerler
Amerika'da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder