22 Mayıs 2019 Çarşamba

Cape Town’da Yapılacak En İyi Turlar

Masmavi okyanus ve uzun sahillerle çevrili olmasına rağmen, Cape Town’a gidip de sadece sahilde yatmak olmaz. Etkileyici Masa Dağı manzarasını görmeniz, doğu’da Stellenbosch’a uğramanız ve güneyde Boulder Sahilinde eğlenen penguenleri izlemelisiniz.

Eğer köpek balıkları ile burun buruna gelmeyi dert etmiyorsanız, Atlantik Okyanusunda yüzmek de süper bir fikir. Cape Town sizi kendine hayran bırakacak ve zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Yapacak çok etkinlik olduğu için bunlar kafanızı karıştırabilir yada planlaması zor olabilir. Eğer bu sıkıntıdan kaçınmak isterseniz, yerel tur rehberleri ve acentalarının düzenlediği turlar bulunuyor. Bu etkinlikleri kendiniz de planlayabilirsiniz ancak bir turu seçmek sizi planlama için ayıracağınız zamandan tasarruf ettirir. Cape Town güvenlik konusunda kötü bir üne sahip olduğu için aklınızda birkaç güvenlik endişesi olabilir. Bir tur ile gezmeyi seçerseniz bunların çoğunu düşünmek zorunda da kalmayacaksınız.

En güzel ve en rahat şekilde Cape Town’da gezmek istiyorsanız, işte sizin için seçtiğimiz en iyi Cape Town turları.

Robben Adası Turu


Robben Adası, Kaliforniya’daki hapishane adası Alcatraz’ın Cape Town’daki benzeri. Apartheid zamanında Nelson Mandela buradaki hapishanede tutulduğu için ün kazanmış bir ada. Bugün ise Robben Adası UNESCO Dünya Mirası alanı ve popüler bir turist merkezi.

Eğer Robben Adasını görmek istiyorsanız, buraya bilet almak ve girebilmek için iyi hazırlanmış olmalısınız. Biletlerinizi önceden alın. 9-11 ve öğle 1 olmak üzere üç tane ziyaret saati bulunuyor. Biletinizi resmi sitelerinden alabilirsiniz.

Adada yapılan resmi tur, hapishanenin rehberle gezilmesini, adada otobüs turu ve dönüş feribotunu içerdiği için yeterli olacaktır.

Cape Yarımadası Turu


Şehir merkezinden ayrılarak, dünyanın en etkileyici ve güzel burunlarından birisine sahip bu yarımadanın güzelliğine tanıklık edebilirsiniz. Cape Town’da geçirecek çok vaktiniz olmasa da, bu turu kesinlikle yapmalısınız.

Eğer arabanız varsa ve tura katılmak istemiyorsanız, bu yapabileceğiniz en kolay günlük tur olabilir. Aynı zamanda, birçok tur acentesi de bulunuyor. Turunuzu seçerken iyi araştırın, en iyi yorum ve puanı almış olanı, aynı zamanda sizin zamanınıza ve fiziksel koşullarınıza uygun olanı seçin. Turunuzda olması gereken önemli noktalar ise şunlar;

Boulder’s Sahili - Penguenleri göreceğiniz yer.

Cape Noktası ve Ümit Burnu - İkisi de yarımadanın en uç kısımları ve Cape Noktası Doğal Koruma Alanı içerisindeler, yani girişler ücretli. Koruma alanı içerisinde yürüyüş seçenekleri de bulunuyor. En popüler olanlar Deniz Feneri ve sahil yürüyüşü.

Chapman Zirvesi - Noordhoek ve Hout Bay arasındaki müthiş sahil yolculuğu. Sadece 9 km olmasına rağmen, inanılmaz manzarası ve bir sürü plajı ile inanılmaz keyifli bir yol.

Afrika Kıtasının En Güney-Batı Ucu - Eğer Afrika’nın en güney-batı ucuna gidip fotoğraf çekinmek ve oradaydım demek istiyorsanız, buraya kesinlikle gitmelisiniz. Ancak fotoğraf çekinmek turist kalabalığı yüzünden oldukça zor olabilir.

Masa Dağı Turu


Cape Town’ın her yerinden görebilirsiniz Masa Dağını. Ancak asıl güzelliği 1 km yükseklikte ki bu düzlüğe çıktığınızda göreceksiniz.

Çok popüler bir yer olduğu için kalabalığın olmadığı bir vakitte çıkması zor. Eğer sağlık probleminiz yok ise dağ yürüyüşü yada tırmanışı yaparak çıkabilirsiniz. Diğer bir seçeneğiniz ise teleferikler ile buraya çıkmak. Ancak teleferikler “masa örtüsü” denilen bulutlar dağın tepesine çöktüğü zaman çalışmıyorlar maalesef. Bu yüzden planlamanızı iyi yapmanız gerekiyor.

Her sabah erkenden resmi sitesinde teleferiğin açık olup olmadığı yada dağın zirvesinden görüşün açık olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Sonrasında eğer uzun sıralarda beklemek istemiyorsanız, online olarak teleferik biletinizi alabilirsiniz.

Masa Dağı için ücretsiz bir çok rehberli tur bulunuyor. Neredeyse her saat başı bir tur bulabilirsiniz. Ancak tabii ki ücretli turlarda bulunuyor, ama bunları eğer dağa tırmanmak istiyorsanız tercih etmelisiniz.

Cape Town'da yapılacak en iyi turlar listemizin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder