22 Mayıs 2019 Çarşamba

Cape Town’da Yapılacak En İyi Turlar - 2

Cape Town’daki gezilecek ve görülecek yerler o kadar fazla ki her turistin kendi listesi ve öncelikli olabilir. Ancak bunları sırasıyla yapmak mümkün olmayabilir, çünkü bazı yerler aşırı popüler olduğu için yer bulmak sıkıntılı olabilir.  Bir önceki yazımızda rahat ve stressiz bir Cape Town gezisi için yapmanız gereken turları yazmıştık. Bu yazımızda sizlere daha fazla tur seçeneği sunuyoruz.

İşte Cape Town’da yapılacak en iyi turlar.

Cape Town Tur Otobüsü


Cape Town’a gelir gelmez, şehri keşfetmenin en  iyi yollarından birisi Cape Town Tur Otobüsü ile turlamak. Oldukça geniş bir alanı kapsamasının yanı sıra, yarım adanın minik bir turunu, Masa Dağı, Kirstenbosch botanik bahçeleri, Hout Körfezi gibi bir sürü temel turist noktalarını kapsıyor.

4 tane rotası bulunan Cape Town tur otobüsü, uygun fiyatlı ama çok kapsamlı bir gezinti seçeneği. Klasik olanın yerine daha kapsamlı olan turları seçmenizi öneriyoruz.

Cape Town Tur Otobüsünün resmi sitesinden rotalarını inceleyebilir ve biletinizi alabilirsiniz. Biletinizi birkaç günlük bilet şeklinde alın, çünkü rotalar o kadar geniş ve kapsamlı ki hepsini bir günde gezmeniz mümkün olmayacaktır. Eğer tur otobüsünün üst katında oturmak istiyorsanız, Cape Town’ın kavurucu güneşinde yanmamak için güneş kremi sürmeyi unutmayın.

Stellenbosch’da Şarap Turu


Cape Town’da turlar arasında koşuşturmaktan yorulduğunuzda, durup bir dinlenmek ve şarap yudumlayarak rahatlamak için Stellenbosch’a uğramalısınız. Açıkcası, Güney Afrika şarabı çok popüler bir şarap değil. Ancak Cape Town’a gelmişken, Stellenbosch bölgesinde şarap tadımı yapmamak olmaz. Gününüzü geçirmenin en iyi yollarından birisi burada yeni insanlarla tanışmak, yerel şarap mahzenlerini keşfetmek ve yerli şarapları yine yerli yiyeceklerle birlikte denemek.

Cape Town’ın şarap bölgesini ziyaret etmek için bir kaç seçeneğiniz var. Bir tur ile gezmek en mantıklısı, böylelikle ulaşım sıkıntısı çekmez ve keşfedilmemiş mahzenleri keşfedebilirsiniz. Yola çıkmadan önce güzel bir kahvaltı yapın çünkü birçok tur öğle yemeğinden önce şarap tadımına götürüyor sizi. Ayrıca çoğu tur’da öğle yemeği olarak Braii ve geleneksel güney afrika barbeküsü veriliyor. Eğer vejeteryan iseniz bunu önceden tur rehberinize söylemenizde fayda var.

Rehberli bir tur tadım, öğle yemeği ve ulaşımı içerdiği için en ideal yöntemi. Bazı mahzenlerin pansiyonları da bulunuyor, böylelikle eşsiz bir deneyim geçirirsiniz ancak çok fazla mahzen göremeyebilirsiniz. Mahzenlere kendi başınıza gitmek istiyorsanız, kendi arabanız ile, uber ile yada trenle ulaşabilirsiniz.

Aslan Kafası Turu


Masa dağı ve İşaret Tepesi arasında bulunan bu dağ, adını oturan bir aslana benzediği için almış. 669 metre yükseklikteki dağa tırmanmak en güzel etkinliklerden birisi Cape Town’daki. Hem biraz egzersiz yapmış olmak hemde şehrin manzarasını görmek istiyorsanız, çok da zorlu olmayan bir tırmanış Aslan Kafası’na tırmanış.

Kendi başınıza da bu tırmanışı gerçekleştirebilirsiniz ancak tur ile yapmanızı gerektiren bir kaç sebep bulunuyor. Hırsızlık Cape Town’da çok görülen bir şey ve bu ıssız yolda savunmasız olabilirsiniz. Hava durumu çok hızlı bir şekilde değişebiliyor, bir anda bastıran bulutların arasında dağda mahsur kalmak istemezsiniz. Tırmanış yolu çok açık ve bariz değil, kaybolabilirsiniz. Eğer geç saatlere kalırsanız yada güneşin sıcaklığının azaldığı vakitlerde çıkmak isterseniz, dönüş yolunda karanlık çöktüğünde inişiniz sıkıntı olabilir. Bu sebeplerden ötürü tur ile bu geziyi yapmanızı öneriyoruz.

Şimdilik Cape Town’da yapılacak en iyi turlar yazımızın sonuna geldik. Ancak daha yapacak bir sürü etkinlik bulunduğu için yazı serimizin devamı gelecektir. Önceki yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder