31 Temmuz 2017 Pazartesi

Brugge En İyi Yerler

Brugge ve Belçika gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Ortaçağdan kalma tarihi binalar, kanallar ve Arnavut kaldırımı döşeli sokaklarla dolu olan Brugge, Avrupa’nın en popüler Ortaçağ şehirlerinden biri. Pahalı ve oldukça turistik olsa da Brugge’e birçok insan, kanalların ve binaların fotoğraflarını çekmek için akın ediyor. Gece hayatı çok aktif değil ve yapacak fazla bir şey yok; dolayısıyla tek seyahat ediyorsanız biraz sıkılabilirsiniz. Yine de Belçika’ya yolunuz düşerse mutlaka uğramanız gereken bir şehir olan Brugge en iyi yerler konusunda sizleri kesinlikle şaşırtacaktır.
Brugge-gezilecek-yerler

Brugge Gezi Maliyetleri

Çok yataklı hostel fiyatları 20-25 Euro arasında değişmekte. 2 yataklı özel odalar ise 50-90 Euro arasında. Kalabileceğiniz en iyi hostel olarak, özel bira çeşitleri de bulunan Snuffel Backpackers Hostel’i tavsiye ederiz. 2 yıldızlı oteller ise 60 Euro civarından başlamakta. Airbnb’den ise gecelik 40 Euro’ya daireler bulabilirsiniz. Şehrin çoğunluğu yürüyerek gezilebilir, ancak otobüs kullanmak isterseniz bir saatlik geçerli olan biletler 3 Euro.

Brugge Gezilecek Yerler

Brugge gezilecek yerler konusunda sizlere birçok farklı alternatif sunabilecek bir şehirdir. Brugge’de yapabileceğiniz en zevkli aktivitelerin başında kanal turu geliyor. Nehirlerde yapılan yarım saatlik bir turda şehrin gizli bahçelerini, köprülerini ve süslü Ortaçağ binalarını görebilirsiniz. Şehrin büyüsünü keşfetmek için harika bir yol olan bu turların fiyatı da 8 Euro gibi oldukça makul bir fiyat.
Buradan sonra gitmenizi tavsiye ettiğimiz yer, şehrin ana meydanı olan, restoranlar ve barlarla çevrili Grote Markt. Burada mekanlar turistik olduğu için biraz pahalı. Noel zamanı ise burası kocaman bir açık hava pazarına dönüşmekte.
Müze gezmeyi seviyorsanız Brugge, küçük olmasına rağmen sizi tatmin edecektir. Şehir Güzel Sanatlar Müzesi’nden başlamanızı tavsiye ederiz. Burada şehrin ünlü Flaman ressamı Jan Van Eyck’in ve İlk Dönem Flaman resimlerinin geniş bir koleksiyonunu bulabilirsiniz. Şehrin müzeleri küçük olduğundan buraları gezmek için bir gün yetecektir; yine de Ortaçağ dönemi hakkında epey bilgi edineceksiniz.
Çikolata seviyorsanız Brugge gezilecek yerler konusunda aklınızı başınızdan alacak. 50’ye yakın çikolata mağazası, çikolata müzesi ve çikolata fuarı ile şehir, çikolata severler için adeta bir cennet.

Brugge Görülecek Yerler

Brugge görülecek yerler hakkında ziyaretçilerini oldukça şaşırtmaktadır. Şehirde gidebileceğiniz en iyi yerlerden başka bir tanesi de; De Halve Maan ailesi tarafından işletilen ve biralarını tadabileceğiniz De Halve Maan Bira Fabrikası.
Birayı seviyorsanız buranın oldukça hoşunuza gideceğinden eminiz. Belçika, biranın yanında ayrıca dantel işleri ile de ünlü. Brüksel’de daha çok iğne danteli yaygın olsa da Brugge’de daha çok yastık danteli bulacaksınız. Şehirde birçok dantel dükkanı ve esnafı bulabilirsiniz.
Brugge’de gitmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerden biri de, 14. Yüzyılda tamamlanan ve iç ve dış mimarisinde Gotik tarzın kullanıldığı belediye sarayının veya diğer adıyla “Stadhuis”in bulunduğu Burg Meydanı. İsa’nın kanının bulunduğuna inanıldığı Kutsal Kan Bazilikası da meydanın kenarında durmakta. Kilise, içeride Roma tarzı ibadet yeri ve üst ibadet yeri olmak üzere iki alan içermekte ve oldukça renkli ve güzel.

Brugge En İyi Yerler

Alışveriş yapmayı seviyorsanız, yıl boyunca lüks ürün satıldığı ve çok da pahalı olmayan İngiliz Tiyatrosu’na gitmenizi tavsiye ederiz.
Ayrıca şehir manzarası izlemek için; Brugge’in en çok bilinen simgelerinden biri olan 83 metre yüksekliğindeki Belfort Kulesine çıkmanızı tavsiye ederiz. Buranın tepesinden baktığınızda şehrin ne kadar yoğun ve derli toplu olduğunu göreceksiniz.
Son olarak, para saçmayı seviyorsanız; 170 Euro karşılığında balon turuna çıkabilir ve biraz macera ya da romantizm yaşayabilirsiniz.
Umarız Brugge en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder