4 Temmuz 2017 Salı

Brighton gezilecek yerler

İngiltere’nin sahil kenarındaki tatil kasabalarından biri olan Brighton, fazla güneş görmeyen İngilizler için özellikle yaz aylarında oldukça popüler bir bölge. Şehir yaz aylarında düzenlenen partileri ve festivalleri ile meşhur. Kalan aylar da yapacak pek bir şey bulamasanız da Brighton gezilecek yerler yazımızda, Brighton’un tatil sezonunda ve sezon dışında gidilecek en iyi yerlerini inceleyebilirsiniz.

Brighton nerede kalınır

Kalacak yer fiyatları, doğal olarak sezona göre farklılık göstermekte; yaz aylarında hostel fiyatları ortalama 25 Pound civarındayken otel fiyatları 60 Pound dolaylarında gezinmekte. Tek seferlik otobüs bileti fiyatı ise 2,5 Pound; bir, iki veya üç günlük biletler alıp ulaşımınızı daha ucuza da getirebilirsiniz.

Brighton' de yapılacak şeyler

Brighton küçük bir şehir olduğundan, her yere yürüyerek gitmeyi de tercih edebilirsiniz. Brighton’da ilk olarak, şehrin en ünlü cazibe merkezi olan Brighton Pier’e gitmenizi tavsiye ederiz. Burada yürüyüş yapabilir ve özellikle gün batımını seyredebilirsiniz. Yazın geldiyseniz şehrin sahillerine gidip yüzebilir ve güneşlenebilirsiniz. İngilizler için bu imkan bulunmaz bir nimet. Şehrin özellikle yazın aktif olduğunu belirtmiştik; Mayıs ayında şehirde, Britanya’nın en büyük ikinci sanat festivali düzenlenmekte. Burada onlarca farklı sergiyi ve yemek standını gezebilir ve bu harika festivali ücretsiz olarak deneyimleyebilirsiniz. Sanattan bahsetmişken, çağdaş görsel sanatın örneklerini bulabileceğiniz Fabrica adlı sanat galerisine de gidebilirsiniz. Brighton gezilecek yerler içerisine dahil ettiğimiz yer alan çok ilginç aktivitelerden biri de Brighton Greeters adlı ücretsiz ziyaretçi programı. Bu programda şehrin yerlilerinden bir kişi, gönüllü olarak iki saat boyunca şehri size kendi tarzına göre anlatmakta. Bu program, bize göre Brighton’ı keşfetmenin ve buranın insanları ile kaynaşmanın harika ve çok değişik bir yolu. Brighton’da gidebileceğiniz en iyi yerlerden bir tanesi de, Kral 9. George’un emri ile inşa edilen The Royal Pavilion. Bu saray harika bir mimariye sahip ve bir nevi Kraliyet ailesinin yazlık evi. Buranın dışında gidebileceğiniz yerler arasında; akşamüzerini sakin ve huzurlu şekilde geçirebileceğiniz ve Seven Sisters Tepelerinin bulunduğu Seven Sister Country Park; eski görkeminden artık biraz uzakta olan, ancak yine de halen birçok konserin, şovların ve siyasi konferansların düzenlendiği Brighton Center; Hove sahilin yakınında bulunan bir tenis kortları, çocuk oyun alanı ve muhteşem güzellikte ağaçlar barındıran St. Anne’s Well Gardens; 19. Yüzyılda kurulan ve dünyanın en eski akvaryumu olan Sealife Center (Deniz Hayatı Merkezi) akvaryumu ve vahşi yaşamın güzelliklerini görebileceğiniz, 10 kilometreyi aşkın bir manzarayı barındıran ve Birleşik Krallık’taki en büyük suyolu olan Devil’s Dyke var. Burada ayrıca yelken-kanat sporunu da deneyebilirsiniz. Bunlar haricinde Brighton’un fazla bahsedilmeyen bir geleneği de Pazar günleri kızartma yemek. Kızartma bol sebze ile servis edilmekte ve damak tadınıza hitap edeceğinden eminiz. Önereceğimiz yerler arasında The Royal Sovereign Pub, The Dorset Bar & Restaurant ve The Dover Castle var.

Tatil planını yapmadan önce ingiltere' deki diğer gezilecek yerler yazılarımıza mutlaka göz atınız.
http://www.eniyiyerler.com/yerler/ingiltere/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder