22 Temmuz 2017 Cumartesi

Cinque Terre En İyi Yerler

Cinque Terre ve İtalya gezisi için gezilecek ve görülecek en iyi yerler bu yazımızda paylaşılmaktadır. Yamaçta bulunan 5 kasabadan (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso) oluşan Cinque Terre, İtalya’nun güney yakasında bulunmakta ve kartpostallara resim olacak bir güzelliğe sahip. Biraz tuzlu olsa da şehir, gezilecek bir çok doğal yeri, patikaları ve üzüm bağları ile kaçırmamanız gereken bir yer. Bize göre burayı ziyaret etmek için en uygun zaman yaz ayı. Cinque Terre gezilecek yerler, Cinque Terre en iyi yerler, Cinque Terre görülmesi gereken yerler bu yazımızda yer almakta.

Cinque Terre Gezi Maliyetleri


Şehirde fazla hostel seçeneği yok ve çok kişili odalar için 25 Euro, tek kişilik odalar içinse 50 Euro kadar bir meblağı gözden çıkarmanız lazım. Otel fiyatları ise 60 Euro civarından başlamakta ve yüksek sezonda bu fiyat epey bir artmakta. Şehri oluşturan kasabalar bir yürüyüş yolu sistemi ile birbirine bağlı; beş kasabanın hepsine yürüyerek gidebileceğiniz gibi, günlük 17 Euro’ya bir Cinque Terre Card alıp trenlere ve otobüslere sınırsız erişim sahibi olabilirsiniz. Cinque Terre gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin...
Cinque Terre’yi gerçek anlamıyla görmek ve güzelliğine şahit olmak istiyorsanız, yapmanız gereken şey yürüyüş yapmak. Cinque Terre gezilecek yerleri yürüyerek görmek çok mantıklı. Bir çok kişinin buraya gelme sebebi de bu. Manzaralar o kadar harika ki bizim söylememiz değil, sizin görmeniz lazım. Yürüyüşün zorluğuna göre değişik renkte patikalar bulunmakta. Kırmızı olanı sahil yolu ve en kolay yol. Bu yolu kasabaları görmek için kullanabilirsiniz. Eğer daha zorlayıcı bir şeyler arıyorsanız, kırmızı patikayı seçip dik tepelerden ve üzüm bağlarından geçebilirsiniz.

Cinque Terre Görülmesi Gereken Yerler

Cinque Terre’de yapabileceğiniz başka bir aktivite de, özellikle bahar aylarında bir kamp alanı seçmek kamp yapmak. Sahile oldukça yakın olan Camping Aqua Dolce’yi tavsiye ederiz, bölge Cinque Terre görülmesi gereken yerler listenizde mutlaka olsun. Şehre gelmişken muhteşem güzellikte ve duruluktaki denizine girmeden dönmeyin.
Cinque Terre’de yapabileceğiniz başka bir değişik aktivite de, Fossola Sahilindeki Riomaggiore marinanın güneydoğusunda bulunan bir kuş izleme ve doğa gözlem merkezi olan Torre Guardiola’yı ziyaret etmek. Burada onlarca çeşit bitki ve hayvan türü bulunmakta; gayet güzel kuşlar da cabası. Ayrıca harika bir yüzme havuzuna çıkan bir patika da mevcut.
Cinque Terre en iyi yerler den birisi de, muhteşem güzellikte bir liman olan ve denize karşı pizza yemenizi şiddetle tavsiye ettiğimiz Chiesa di Santa Margherita. Burada ayrıca Santa Margerita di Antiochia adındaki 14. Yüzyıl başlarında inşa edilen ve halen el değmemiş bir çan kulesi bulunan gotik kiliseyi de ziyaret edebilirsiniz. Eğer restoranlarda yemek pahalı geliyorsa, şehrin pazarlarında alışveriş yapıp (gayet ekonomik seçenekler mevcut) bir sahile gidip keyif yapabilirsiniz. Ayrıca şehri 8 Aralık ile Ocak sonu arasında ziyaret edecekseniz, Hz. İsa’nın doğuşunu simgeleyen ve dünyanın bu konudaki en büyük organizasyonu ile Nativity Manarola’yı mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Şehrin birçok yerlisi seremoniye katılıp mumlar yakmakta, bu yüzden Cinque Terre görülmesi gereken yerler listemize ekledik.

Cinque Terre En İyi Yerler

Cinque Terre en iyi yerlerden bir diğeri ise; San Cristoforo Tepesindeki bir mezarlık yakınında kalıntıları bulunan 16. Yüzyıldan kalma bir kale; şehrin denizcilik ve savaş gemileri hakkında birçok bilgi ve eşya içeren, La Spezia’da bulunan Teknik Deniz Müzesi ve her kasabanın kendine has, farklı yaşlarda ve mimarilere sahip kiliseleri. Bizim özellikle görmenizi tavsiye ettiğimiz kiliseler içinde San Lorenzo (Manarola), Santa Margherita di Antiochia Church (Vernazza) ve San Pietro (Corniglia) var.
Umarız Cinque Terre en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder