28 Temmuz 2017 Cuma

Varna En İyi Yerler

Varna ve Bulgaristan gezisi için gezilecek ve görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Bulgaristan’ın en büyük üçüncü şehri olan Varna, özellikle yaz aylarında oldukça fazla turist çeken bir şehir. Hareketli gece hayatı ile ön plana çıkan Varna’da, ilginç tarihi yerler de bulunmakta. Bulgaristan’ın “deniz başkenti” olarak bilinen şehrin sokaklarında turlayabilir, devasa merkez parkında dolanabilir ve plajda güneşlenebilirsiniz. Varna en iyi yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.
Varna-En-iyi-Yerler

Varna Gezi Maliyetleri

Varna’da pek fazla hostel yok ve 4 yataklı odaların fiyatları gecelik 10 Euro civarı. İki kişilik odalar ise 45 Euro civarında. 2-3 yıldızlı otellerin fiyatları gecelik 18 Euro’dan başlamakta. Sofya’dan Varna’ya 15-16 Euro’ya otobüsle gidebilirsiniz. Şehrin ulaşım ağı oldukça gelişmiş ve nerede kaldığınıza bakmadan merkeze rahatlıkla gidebilirsiniz. Tek gidişlik bilet 0,5 Euro.

Varna Gezilecek Yerler

Varna gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir geçmişe sahiptir. Müze meraklıları için Varna ideal bir şehir. Gidebileceğiniz en iyi müzelerin başında Tarih Müzesi geliyor. Bu müzenin geçmişi oldukça ilginç. 19. Yüzyılda Belçika Elçiliği olarak inşa edilen yapı, sonrasında hapishaneye ve bunun sonrasında da Devrim Müzesine dönüştürülmüş. Artık kendisi de tarihin bir parçası haline gelen bina, Roma hamamlarına bakıyor ve sarmaşıklarla kaplanmış.
Gidebileceğiniz başka bir müze de şarap yapımı, dokuma ve balıkçılık ile ilgili 19. ve 20. Yüzyıllardan sergilerin bulunduğu Etnografya Müzesi. Aynı zamanda birçok mobilya, kıyafet ve mücevherat da bulunmakta. Giriş de 2,5 Euro gibi oldukça cüzi bir miktar.
Gidebileceğiniz üçüncü müze ise, şehrin denizcilik tarihi hakkında bilgileri bulabileceğiniz Deniz Müzesi. Burada ön plana çıkan tarihi parça, 1912 yılındaki Balkan Savaşı esnasında bir Osmanlı kruvazörünü batıran “Drazki” adındaki destroyer.
Varna en iyi yerlerden başka biri de, Balkan bölgesinin en prestijli kültür kurumlarından biri olan ve şehrin merkezinde, Karadeniz kıyısında yer alan Festival ve Kongre Merkezi. Oldukça modern görünümlü olan binanın büyük kısmı yeraltına kurulu. Burada birçok festival, sinema ve tiyatro performansları, şovlar, sergiler, konferanslar, kongreler ve sempozyumlar düzenlenmekte.
Varna-Gezilecek-Yerler

Varna Görülecek Yerler

Varna görülecek yerler konusunda ziyaretçilerine oldukça farklı alternatifler sunabilmektedir. Varna’da ayrıca, Doğu Ortodoks Kiliselerinin birçok güzel örneği bulunmakta. Yerel din ve mimari hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız, Theotokos Panagia, the Assumption of Mary Cathedral veya Mucize Yaratan Aziz Nikolaos Kilisesini görmenizi tavsiye ederiz.
Bunların yanında şehrin dışındaki Aladzha Manastir adındaki mağara manastırını da ziyaret edebilirsiniz. Varna en iyi yerlerden bir başkası da, dünyanın işlenmiş en eski altının bulunduğu tarih öncesi bir arkeolojik saha olan Varna Mezarlığı (Necropolis). Altınlar, birkaç yıl önce bulunan 62 adet mezardan çıkarılmış. Bu sergiyi Varna Arkeoloji ve Tarih Müzesi’nde bulabilirsiniz. Yazları her gün açık ve giriş 5 Euro.
Görmenizi tavsiye ettiğimiz başka bir yer de, Taş Orman olarak da bilinen, Varna’nın 20 km kadar ilerisinde bulunan Pobiti Kamani. Binlerce yıl önce burası bir deniz yatağıydı ve burada göreceğiniz ilginç görünümlü taşlar, yüzey üzerinde yüzmekteydi. Ayrıca keşfedilecek ilginç mağaralarda mevcut. Buraya ulaşım 30-45 dakika sürmekte ve hediyelik eşya almak için uygun bir yer.
Varna, aynı zamanda neredeyse 10 km uzunluğu ile Avrupa’nın en büyük parkına ev sahipliği de yapmakta. Primorski Park’ta her zaman bir aktivite bulabilirsiniz; içeride bir akvaryum dahi var. Bu kvaryumda denizatlarını, piranaları, yılanbalıklarını ve Karadeniz’in derinliklerinden gelen ürkütücü diğer birçok deniz canlısını bulabilirsiniz. Burası dışında, uzay bilimlerine ilgi duyuyorsanız; güneş sisteminin farklı sezonlarda ve dünyanın farklı konumlarından nasıl göründüğünü gözlemleyebileceğiniz Ulusal Astronomi Gözlemevi ve Planetaryumunu görmenizi öneririz.
Son olarak, gece hayatı ilginizi çekiyorsa; şehrin en hareketli gece hayatının bulunduğu ve birçok gece kulübü, bar ve restoran içeren Kraybrezhna Aleya’ya mutlaka gidin. Ancak buradaki birçok mekanın sadece yazın açık olduğunu unutmayın.
Umarız Varna en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder